wiciok Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 To "coś" 4x20 to się nadaje tylko do kosza. Jeśli nie będziesz tuningować, to sobie odpuść i kup lepiej AEG. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Oczywiście, że przeraża. Ale forumowi rzemyślnicy dają bardziej przystępne ceny. Jak VSR to tylko tunningować. Kolega miał VSR UHC stocka tylko z napędem gazowym miało to jakieś 480fps, ale i tak nie dorównywało elektrykom, ale była bardzo cicha, z ukrycia mógł ostrzeliwać wroga ze średniej odległości bez odkrywania swojej pozycji. Ogólnie nie istnieje coś takiego jak snajper ze stockowym VSR, no chyba, że zwiadowcy ale do tego trzeba mieć bardzo duże umiejętności, kup elektryka i ciesz się ASG ;). Quote Link to post Share on other sites
BudekPL Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 A np. gazówka? Nie liczę na strzelanie w zimę bo d**y nie ruszyłbym w taką pogodę :) Tylko przerażają mnie skoki FPS -,- Na alledrogo była M700 Bell'a i sie kilka godzin temu nie sprzedała. A na nową gazówkę raczej mnie nie stać :/ Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Niestety, snajperstwo jest drogą zabawą, więc jeżeli nie masz pieniędzy na nic, to po prostu sobie odpuść. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Nie. Nie da się dobrze i tanio. Kup AEGa, takie m14 cymy na przykład, tuning na 450fps i śmigasz. Snajperka to prędko nie będzie, ale designated marksman rifle, czy jak kto woli kbw. już tak. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Kasa, a nawet dużo kasy to jedno - druga sprawa to nazwijmy to, predyspozycję. Tu czas płynie inaczej, zadania są inne, frustracja jest na śniadanie, grzebanie w giwerach do wieczora i tak w kółko Macieju.. Wszystko to żeby oddać jeden celny strzał i wzbudzić "zazdrość" innych - nie warto.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
BudekPL Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Dla kogo nie warto dla tego nie warto :wink: Co do M14 jest brzydkie i nie lubie tej broni, a zależy żeby mi się też podobała. Ta, ,,Pieniądze to nie wszystko ale bez pieniędzy to...'' Napaliłem się na G22 od Wella na gaz, ale wyczytałem że są też problemy z nią. Czytając posty na forum się zniechęcam :/ Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Co do M14 jest brzydkie Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 AHA CO DO SRODKOW Z DEET wiecie ze potrafia zniszczyc poliwenglany? wiec idealne rozwiazanie to nie jest Quote Link to post Share on other sites
BudekPL Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Każdy ma swoje gusta ;) To G22 z przepuszczającym zaworem - dziwnie to brzmi :P czy VSR'kę? :zastanawia: Albo może tak, co byście kupili jak posiadali wiedzę co teraz, do wyboru te dwa modele w danej cenie? :D Trochę jak zadanie tekstowe ale trzeba jakoś to rozwiązać. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) Za ok. 600zł kupiłbym sobie: -kurtkę windproof DPM -spodnie DDPM -magi do MP5 -jakiś film bym se obejżał... :icon_biggrin: Jak nie masz zamiaru tunningować VSR to nie kupuj... Jak bym miał sobie kupić jakąś replikę za 600zł, kupiłbym jakiegoś AK np. Cymy, ale lepiej dozbierać, kwestia czasu i sumiennego odkładania tak to sobie nawet na porządą snajperkę uzbierasz (APS i te inne...). Snajperstwa nie można zakończyć na 600zł (o ile się nie mylę cena g22?), to jest... powiedzmy "DOBRY POCZĄTEK" ;), kup lepiej elektryka, wczuj się, trenuj strzelanie, podchodzenie do wroga, kamuflaż itd. Snajper nie tylko pełni funkcje strzelca na duże dystanse "wsparcia precyzyjnego" ale również zwiadowcy- obserwatora, ważny jest element zaskoczenia, sianie popłochu - kiedy piechota nie wie z kąd jest ostrzeliwana. Jak M14 Ci się nie podoba, kup jakąś M4kę, tłumnik, ciche głowice, preckę, wizytę u dobrego serwisanta (doszczelnianie, macanie, podkładkowanie, czary), celownik optyczny (nie wiem... ACOG? jakaś lunetka mniejsza) i szczelaj. Pozatym, poczytaj wypowiedzi wyżej kolegów snajperów, snajperstwo to nie Cod czy film "Sniper" to nie bajka, ciężka robota, dlatego dobry snajper, znający swój fach jak mało kto, jest bardzo doceniany. Edited July 18, 2011 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) Czy Ty nie rozumiesz, że za te parę set złoty to nigdy nie będzie przypominało airsoftowej snajpy ? Masz mały fundusz i jeszcze chcesz zaoszczędzić, to się mija z celem. Edited July 18, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) Za sześć stów to se lunetę możesz kupić do snajpy. Edited July 18, 2011 by Tomaszek123 Quote Link to post Share on other sites
BudekPL Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Hehe :) Spoko. Dzięki za łopatyczne wytłumaczenie :D Kupie AEGa no i po czasie jak uzbieram większą sumę to zainwestuję. Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted July 19, 2011 Author Report Share Posted July 19, 2011 Budek Przeczytaj ten mikro temacik i sądzę iż nie będziesz miał do nas pretensji, że odradzamy Ci snajperstwo na początek!! http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/86254-zielony-snajper/ To naprawdę nie takie proste jak na monitorze... i kosztowniejsze niż Ci się zdaje... Coś o tym wiem... Barrett mnie ostatnio trochę "wycyckał" :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Coś o tym wiem... Barrett.. Mówiłem, że to badziew..?! :dry: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Po prostu trzeba go odpowiednio dopieścić :icon_biggrin: A cóż tam się Viperze stało z nim ? Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted July 19, 2011 Author Report Share Posted July 19, 2011 Nic się nie stało po prostu tuning kosztował prawie tyle samo co replika :tongue: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 (edited) Stosunek 1:(prawie)1 toż to żadna tragedia. Jak by policzyć taką VSR TM na częściach PDI to wyjdzie 1:4 albo coś koło tego. A rysunek wklejony wyżej był zdaje się mojego pomysłu, dość stary hehehe. Edited July 20, 2011 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted July 20, 2011 Author Report Share Posted July 20, 2011 Ale ja nie narzekam ani nic... wiedziałem na jakie koszty się szykuję i jak mam być szczery to w niektórych miejscach pozwoliłem sobie na delikatne oszczędności aby gdzie indziej doinwestować. Efektem tego jest np. to iż samodzielnie muszę dobrać oring głowicy tłoka bo ten chiński jest za mały. No ale głowicę tańszą wziąłem, za to silnik mam najmocniejszy i najszybszy jaki się da kupić. Systema A-Z Jest rewelacyjny!! Przy SP170 Guardera (bateria LiPo 11.1V, 2200mAh, 26C) reakcja na spust jak w moim Tokio G36C na SP100 (batka LiPo 7.4V, 1800mAh, 15C) :icon_twisted: Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Ostrzegam przed kupnem Blasterów 0,40 ! Właśnie mam nową paczuszkę w domu i co się okazało ? Praktycznie każda kulka ma jakiś bubel, nadlew czy wgniecenie. Blastery, coś takiego ? Chyba rzeczywiście ktoś przejął tą firmę (wspomniał Dex), bo w starej butli, gdzie kulki miały jeszcze jasnobrązowy(teraz kolorystyka się zmieniła) kolor taka sytuacja nie miała miejsca. Jest już to drugi przypadek, ponieważ Rogalov też ma kulki podobnej jakości.. Jestem trochę zawiedziony, bo z 3000szt kulek niewiele będzie się nadawać do strzelania.. Chyba będzie trzeba powrócić do starych MB. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 Coś dla kolekcjonera :) http://allegro.pl/asg-bron-sprenzynowa-i1739853730.html Naprawdę warto przeczytać opis :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 No masakra.. :dry: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 Masakra sprzent! :D Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 Co wy! Dobra giwera nawet ktoś chciał dać 2000!!!:teethh: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts