matrosbum Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 W niedługim czasie mam zamiar kupić sobie broń na gaz obezwładniający.Czy ktoś orientuje się na ile jest taki pistolet skuteczny czy naprawde może pomuc?.Może ktoś już urzywał takiej broni to niech napisze conieco aby mnie oświecić.A i jeszcze jedno wystrzeliwana jest chmura gazu na 4metry a dajmy na to jest wiatr i przeciwnik stoi odemnie jakieś 3metry to czy wiatr nie zwieje takiej chmury gazu??.Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Ps:Czy można do takiej broni kupować rużnego rodzaju gazy biologiczne? Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: masz szczeście, ze na egzaminie na pozwolenie nie ma punktów ujemnych za orty -a swoją drogą moze szkoda?? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 Czy ktoś orientuje się na ile jest taki pistolet skuteczny czy naprawde może pomómalo skuteczna bron Może ktoś już użskoro nie wiesz jak to dziala to dlaczego chcesz kupic? A i jeszcze jedno wystrzeliwana jest chmura gazu na 4metry a dajmy na to jest wiatr i przeciwnik stoi odemnie jakieś 3metry to czy wiatr nie zwieje takiej chmury gazu??. zwieje Ps:Czy można do takiej broni kupować róco rozumiesz przez "biologiczne"? PS Jak zdales egzamin na pozwolenie nie wiedzac tego? ;) Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 'apropo tematu o broni gazowej, - wiem że sie nie znam ale chodzi mi o sprawę pozwolenia na tą broń - rozumiem, że jest wymagane, ale bodajże w nowym Strzale jest wyciąg z ustaw z którego wynika (o ile dobrze zinterpretowałem dany tekst) że osoba nielegalnie posiadająca taką broń nie jest pociągana do żadnej odpowiedzialności... więc właściwie jak to jest? Quote Link to post Share on other sites
Irwin Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 Matrosbum, po pierwsze nie ma czegoś takiego jak "gaz obezwładniający". W broni gazowej jest to gaz łzawiąco - drażniący, i dodam, w sprzedawanych w Polsce nabojach jest go o wiele za mało (to faktycznie amunicja hukowo - gazowa). Może ktoś się tej 'klamki" przestraszy, dopuki mie strzelisz, potem lepiej nia go stuknij, większy efekt będzie. Kup lepiej miotacz gazu (CS spray) jest skuteczniejszy a i tańszy o wiele. Jedno psiknięcie to często tyle gazu co wystrzelony magazynek z gazowca. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 A ja ze swej strony odradzam i to stanowczo. "Broń" gazowa nie jest niczym więcej jak zabawką, którą krzywdy specjalnej nie wyrządzisz - chyba, że z przystawienia. Dodam jeszcze, że osoba, która ma broń bojową ("ostrą") nie będzie miała ŻADNYCH oporów przed jej użyciem w stosunku do Twojej osoby, jeśli przyjdzie Ci do głowy wyjmowanie tego czegoś w celu zastraszenia/obrony/etc. W pojedynku gazu z ołowiem obstawiam to drugie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 Zgadzam sie, ze uzywanie broni gazowej do obrony jest na wskros niebezpieczne i na pewno bezpieczniej by bylo gdyby obywatele zamiast takiego polsrodka mogli sie bronic wyciagajac bron "ostra"! Szkoda, ze nasi politycy tego nie zauwazaja i dostep do broni jest dosc mocno reglamentowany w naszym kraju, heh... Quote Link to post Share on other sites
izi Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 Dobrze, ze tak jest i niech tak zostanie :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts