GrzesiekWanat Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 (edited) Witam.Moją prośbą jest podanie wymiarów (czciąki) liter oraz cyfr z oryginalnego oznaczenia lewej strony G36, oraz wymiarów logo H&K. Za odpowiedź serdecznie dizekuje. Chodzi mi o to pierwsza grafika od góry. Edited March 11, 2011 by GrzesiekWanat Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 hmmm.. pytanie czy w giecie aresa są te oznaczenia takich wymiarów jak w ostrym.. jak tak to jak będę miał gietę to Ci mógł bym podać wymiary, na razie jest na serwisie... chyba ze mnie ktoś ubiegnie.. :wink: BTW to sam się zastanawiam nad aby przerobieniem swoich oznaczeń na bardziej bundeswehrowskie... :happy: Chciał bym przynajmniej nanieść sobie ten napisik "BW" i dopis do G36"KA2".. tak zapytam próbował ktoś już to robić? Wiem ze G36KA2 TM ma takie oznaczenia jedna nie widzi mi sie zmieniać giety.. a już na pewno nie na TM. Jak by się takie coś wykonywało w body CA, Star/Ares... z tego co wiem to niby z powodu użytego tam materiału mogło by być ciężko.. jednak opinie fachowców mile widziane.. :happy: Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Mi też to się przyda, bo chce oddać body do graweru... Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 (edited) Nie wiem skąd informacja, że w ARESie/STARze i CA sie tego nie da zrobić ;) Wstępnie rozmawiałem już w firmą oferującą grawerowanie laserowe (co w przypadku grawerowania jak w oryginale jest chyba jedynym racjonalnym wyjściem). Muszę jednak najpierw przygotować projekt w corelu aby można było nanieść je na body. Trzeba też dobrać odpowiednią "szpachlę" aby usunąć znajdujące się tam aktualnie bazgroły ;) Edited March 13, 2011 by TUZIOL Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Aktualne bazgroły nie są całkiem takie złe... część jest w miarę poprawna.. jak HK i G36... reszta to no.. trzeba przerobić.. :happy: Nie wiem skąd informacja, że w ARESie/STARze i CA sie tego nie da zrobić ;)Wstępnie rozmawiałem już w firmą oferującą grawerowanie laserowe (co w przypadku grawerowania jak w oryginale jest Ja nie mówię ze sie nie da zrobić a że niby było to utrudnione aniżeli w body np JG. :wink: Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 No ale na jakiej podstawie to stwierdzasz? Bo mi facet z firmy, która się tym zajmuje powiedział, że należy najpierw próby przeprowadzić. W przypadku CA "bazgrołów" jest więcej i o tej wersji się wypowiadam ;) Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 No racja.. zapomniałem ze w CA było by więcej roboty przy tych oznaczeniach... co do przeprowadzenia prób mam w domu stare body od JG.. jak coś to je na próbę mogę dać.. bo mi i tak nie potrzebne ^^ Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 (edited) Ale niestety JG to już całkiem inna bajka(materiał, z którego wykonane jest body w porównaniu do CA lub ARES/STAR). Edited March 14, 2011 by TUZIOL Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekWanat Posted March 14, 2011 Author Report Share Posted March 14, 2011 hmm... co do wykonania to się później człowiek pomartwi najważniejszy jest projekt z dobrymi wymiatami. Damy rady :D Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Tu macie jak zmienić oznaczenia na selektorze ognia. http://awr.one.pl/viewpage.php?page_id=44 Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekWanat Posted March 20, 2011 Author Report Share Posted March 20, 2011 to nie chodzi o selektor Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Wiem, że nei chodzi o selektor wiem bo czytałem. Ale to jest ciekawostka Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Fajna ciekawostka - szczególnie, że artykuł pisał moderator tego forum :happy: . Ronin Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 (edited) Dlatego wstawiłem link w cytat.:P Bardzo przydatne wskazówki, pięknie opisane... Dziękujemy ci RONIN Edited March 20, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 (edited) Znalazłem takie oto foto: http://img195.imageshack.us/img195/4976/0339o.jpg Co w nim dziwnego? No według mnie to ze SEF jest na odwrót, czyli tak jak sa piktogramy w replikach. Czyż by może bundeswehra zmieniła selektory na gietach? :blink: Pod zdjęciem jest data 2010, na innym zdjęciu żołnierz ma spodnie podobne do spodni KSK http://img801.imageshack.us/img801/4235/0303r.jpg tak więc mniemam ze jest to już część projektu o którym wspominał raz bodajże Wolf ze zwykli żołnierze będa dostawać uproszczoną wersję ciuchów KSK :wink: Edited June 9, 2011 by CptInzMathias Quote Link to post Share on other sites
Cezarovski Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Znalazłem takie oto foto: http://img195.imageshack.us/img195/4976/0339o.jpg Co w nim dziwnego? No według mnie to ze SEF jest na odwrót, czyli tak jak sa piktogramy w replikach. Czyż by może bundeswehra zmieniła selektory na gietach? :blink: Pod zdjęciem jest data 2010, na innym zdjęciu żołnierz ma spodnie podobne do spodni KSK http://img801.imageshack.us/img801/4235/0303r.jpg tak więc mniemam ze jest to już część projektu o którym wspominał raz bodajże Wolf ze zwykli żołnierze będa dostawać uproszczoną wersję ciuchów KSK :wink: To nie przypadkiem czeska grupa rekonstrukcyjna ? Link : http://371.wz.cz/uvod.htm Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 To są Czesi. Spójrz na zamek G36 to zobaczysz, że nie jest używany. Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 (edited) A jak, jakoś nie zastanawiałem się na tym nawet gdy zobaczyłem tego panzerfausta 3..;P Edited June 9, 2011 by CptInzMathias Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Trochę fail z tym SEF-em na odwrót... Ronin Quote Link to post Share on other sites
Bezim Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 a ja jeszcze odnośnie home made oznaczeń na g36... najpierw opracowałem wzór tychże oznaczeń, przeskalowałem- aby w druku wyszedł w skali 1:1, druknąłem przykleiłem w odpowiednim miejscu na karabinku i nożykiem "naszkicowałem" na body, wziąłem dremelka, wiertełko i zdziałałem. zdjęcia z kolejnych etapów poniżej. Uwagi na przyszłość: - wiertło: najlepiej zacząć 0.2mm i pomalutku starannie ciągnąć po wzorze, NIE głęboko czynność powtórzyć kilka razy - na końcu użyć wiertełka 0.06 lub 0,8max (ja przesadziłem i dałem 1mm :icon_neutral: ) - wiertareczkę trzymać wpionie - bardzo mocno doświetlić sobie obszar roboczy ps. ma ktoś może zbędne body? chętnie wezmę celem naprawienia blędów... Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Można się pokusić o wizytę u grawera lub jakiegoś metaloplastyka, który by wykonał na zamówienie metalowy stępel, którym to na gorąco można odciskać te oznaczenia. Pomysł ten znalazłem na niemieckim forum airsofrowym i brzmi ciekawie. Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Szkoda ze np nie idze kupic samych Body firmy ares czy TM... Z jednej strony zarobili by na nich na pewno wiele, z drugiej chyba nie opłaciło by im się to specjalnie bo sprzedaż replik by spadła. :wink: Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Można się pokusić o wizytę u grawera lub jakiegoś metaloplastyka, który by wykonał na zamówienie metalowy stępel, którym to na gorąco można odciskać te oznaczenia. Pomysł ten znalazłem na niemieckim forum airsofrowym i brzmi ciekawie. Ja byłem u człowieka, który wykonuje grawer, i się przestraszyłem, za wykonanie graweru na body jg, dokładnie oznaczeń i oznaczeń selektora ognia zazyczył sobie 150zł. Niestety musiałem zrezygnować, i kupiłem maszynkę za 35zł, i sam zrobiłem. Niestety oznaczenia nie wyszły najlepiej, natomiast oznaczenia na selektorze idealnie. Powiem tak u mnie w okolicach (Gniezno) gra nie warta świeczki. Body CA, ostatnio na alllegro poszło za 50zł... Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Całe szczęście ja mam Star-a ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Zaja, ale tu chodzi o PRAWDZIWE oznaczenia, a nie jakieś farfocle wypisane przez CA :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts