Dudek Javny Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Witam, czy są jacyś szczęśliwi użytkownicy m240 od gunfire? Jakieś wrażenia? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted March 7, 2012 Author Report Share Posted March 7, 2012 Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Tylko kiedy pełna wersja recenzji? :) Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 Niedługo. Materiał jest już gotowy, wymaga zmontowania. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 22, 2012 Author Report Share Posted April 22, 2012 Wersja angielska, polskie napisy po majówce. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 Bardzo fajny filmik :) Podoba mi się koncepcja "spray and pray" :) Swoją drogą, ile kosztowała przesyłka z Airsoft Panda? Bez przesyłki po piątkowym kursie 1k taniej niż w Gunfire. Może w końcu spieniężę fundusz celowy :) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Przesyłka, podobnie jak i replika, była gratis :P Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Pytanie za dużo pkt: Czy da się strzelać z tego w pozycji stojącej/klęczącej? W m60 okrutnie uwiera mnie magazynek, po prostu ni jak nie byłem w stanie się z M60 poprawnie złożyć. Będę wdzięczny za pomoc, bo FN MAG przemawia do mnie zdecydowanie bardziej niż minimi para, a do Brytala ciężko dobrać inny KM wsparcia (L86 odpada :) ) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 W tym ustrojstwie jest niestety jeszcze gorzej niż przy M60... Jedyny w miarę znośny chwyt przy strzelaniu z klęczącej lub stojącej, to z lewą ręką trzymaną centralnie pod repliką i podpierającą giwerę od dołu na wysokości magazynka. Niestety jeśli ktoś dba o realia, to taki chwyt odpada, bo w tym miejscu, od spodu jest wyrzutnik łusek... Ja robię tak, jak podpatrzyłem na filmikach na YT z udziałem Marines i chłopaków z US Army - chwyt przymocowany do lewej bocznej szyny. Da się wtedy wygodnie strzelać z biodra lub z kolbą pod pachą, a na krótko można nawet przyłożyć kolbę do ramienia i puścić celną serię. Potem odskok w jakąś miłą dziurę i przyjęcie postawy leżącej :) A ogólnie to chciałbym pokombinować kiedyś z innym magiem. Jak się patrzy po fotach z Iraku czy Afganu, to nikt nie biega z tym kretyńskim pudełkiem. Albo mają samą taśmę (często wciśniętą prosto do ładownicy na kamizelce), albo metalowe puchy mocowane bardziej u dołu karabinu. Tutaj przykładowy filmik: Filmik przekozak :) Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 A jak wygląda sprawa z tuningiem? Jest w środku jakaś konkretna baza pod tuning czy trzeba wymienić dosłownie wszystko wraz ze szkieletem gb ? Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 A co tam, naskrobię też i tutaj. Jeśli ktoś ma m240b i chciałby się pozbyć (albo i nie chciał) to z chęcią odkupię (płacę jak za nowy, no albo prawie) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 A jak wygląda sprawa z tuningiem? Jest w środku jakaś konkretna baza pod tuning czy trzeba wymienić dosłownie wszystko wraz ze szkieletem gb ? A co tam, odpiszę se po prawie równym roku :D Baza pod tuning bardzo dobra. Łożyska kulkowe bodaj 9mm, bardzo solidne i z dużymi kulami :) Stockowy tłok z pełnymi zębami stalowymi, żebatki też porządne. Mosfet w standardzie, a sam szkielet to porządny masywny kloc. Zresztą - w USA, pod szyldem Echo-1, sprzedają tą replikę w pakiecie z dwiema sprężynami (są szybkowymienne) - M110 i M140. Więc można coś z tej repliki wycisnąć. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Ktoś katualnie używa? jak z wytrzymałością zewnętrzną? obsady kolby, lufy i zatrzask dwójnogu to stal? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Dobra, kupiłem, spojrzałem, oddałem. Za tę cenę - TRAGEDIA. Ze stali jest TYLKO rączka transportowa. Tak, TYLKO ona. Nawet dwójnóg, który ma za zadanie trzymać tyle żelastwa, to znal. Całą replika to niestety kupa znalu. Od nowości posiadała luzy w wielu dziwnych miejscach. Dodatkowo części plastikowe wykonane są z plastiku przypominającego DO ZŁUDZENIA ten z G36 JG Gen I - świecący, miękki, cienki. Z widocznymi nadlewkami i łączeniami połówek. Byłem w szoku, gdyż kosztujący połowę tej kwoty m249 jest wykonany o niebo lepiej. Wszystko, od użytego rodzaju metalu (znal ryży jak w cymach, paściato pomalowany), po jakość polimerów i spasowanie - na typowo chińskim poziomie. Radzę trzymać się z dala. Gdyby to kosztowało 1200-1400 zł, to da się zdzierżyć, w innym wypadku - nie ma sensu. ps. mam na sprzedaż ostrą chłodnicę/osłonę lufy od M240, jakby jakiś masochista chciał wymienić ten gównowarty kawałek plastiku ze stocka. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 A ktoś prócz chinoli robi jeszcze M240? Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 Nie szykujcie proszę złotej łopaty ;) Jak mogę zdjąć / wyjąć dwójnóg - chcę zmienić położenie zaczepu do pasa. Udało mi się dosyć mocno rozebrać dwójnóg ale nie wiem co go jeszcze trzyma. Zaczep pasa jest na pinie który blokuje właśnie 2-nóg i mam nadzieję że taka operacja ma sens i uda się zrobić zamiana - jest opcja że nie ma nacięcia i przekładka będzie nie udana. Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 Dla zainteresowanych, m240b z GFC jest dobrą bazą do zrobienia GPMG / L7A2 Poniżej kilka fotek mojego egzemplarza Galeria Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts