Vender Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Nie wie ktoś czy w Kaliszu działa jakaś ekipa i czy odbywają się tam jakieś spotkania asg ? Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 @Vender To zależy czego szukasz. Pozdr, Bosman Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 (edited) Głównie chodzi mi o zwykłe łupanki w sobote/niedzielę. Na coś więcej nie wiem czy będę mieć czas. Edited September 26, 2014 by Vender Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 (edited) Możesz podpytać kolegów z grupy PUSTAK - https://pl-pl.facebook.com/unitpustak To ich rewir, więc na pewno podpowiedzą. Pozdr, Bosman Edited September 26, 2014 by -Bosman- Quote Link to post Share on other sites
hichel Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Bry! Ile FPS jest teraz trendy? Bo nie wiem co wybrać czy 350 czy 430? Bo nie chce być passe po tylu latach przerwy ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 "Trendy" jest passe, teraz mówi się, że coś jest "fresh" ;) 430fps to bardzo słuszna prędkość wylotowa do zielonej, ale nie pograsz sobie w CQB z taką mocą. 350fps będzie kompromisem, jeśli chcesz się pobawić i tu - i tu. Niemniej, jeśli w budynkach nie zamierzasz biegać, albo planujesz za jakiś czas zakup drugiej repliki, to 430fps będzie satysfakcjonującą opcją. Znaczy nic Ci nie pomogłem ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Ja biegam w lesie z 300fps. Widocznie jestem fpsowym hipsterem. Jakoś na każdej strzelance zdarza mi się chociaż raz strzelić do kogoś z 5-10m. Po co ludzi mordować. Quote Link to post Share on other sites
hichel Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 Afrati.... tylko potwiedziłeś mi to co mi się kołotało w mojej małej głowie, że 350 to a mało na zieloną, a 430 za dużo na CQB.... życie jest ciężkie gdy trzeba dokonywać takich wyborów, a na dwie repliki do różnyc zadań brak sponsora :P I pomyśleć, że wychowałam się na strzelnakach, że każdy kto miał AEGa mógł być bogiem airsoftu :P Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 350 nie jest za mało do czrgokolwiek. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
michigan Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 Tak , tak słyszałem ostatnią sobotę że 500 to taka średnia i jakimś 700 ktoś się w mp5k chwalił ... Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 A ja słyszałem (i widziałem) ostatnio 16latka z Mancraftem który nie wiedział ile ma fpsów. Potem się okazało, że miał coś koło 800. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 (edited) Gdzie widziałeś tego mancrafta? Bo takie ustrojstwo nie jest akceptowane na organizowanych zabawach. Jeśli natomiast pozwalacie dzieciom grać z Wami w dodatku z niebezpieczną konwersją to pretensje można mieć tylko do siebie. Pozdrawiam, Lambert Edited October 10, 2014 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 Afrati.... tylko potwiedziłeś mi to co mi się kołotało w mojej małej głowie, że 350 to a mało na zieloną, a 430 za dużo na CQB.... życie jest ciężkie gdy trzeba dokonywać takich wyborów, a na dwie repliki do różnyc zadań brak sponsora :icon_razz: I pomyśleć, że wychowałam się na strzelnakach, że każdy kto miał AEGa mógł być bogiem airsoftu :icon_razz: Kup replikę z możliwością zmiany prędkości - np L85 ICS - pewno cis emko podobne się tez znajdzie. W ICS masz 3 pozycje low - medium - high i w zależności od terenu gry ustawiasz sobie - nawet w boju - odpowiedni zakres i działasz. (oczywiście sprężyna z zakresu m110 - 130 max) by był limit 350- 430 Quote Link to post Share on other sites
hichel Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 Corey niestety na ICS to jeszcze rok bym musiała odkładać ;) Ale rozwiązanie fajne. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 350 fps, uszczelniony układ, dobra gumka HU i prawidłowy współczynnik pojemności cylindra do pojemności lufy w zupełności wystarczą i do poznańskiego lasu i do CQB. A co za repliki chodzą ci po głowie? Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 @Michigan Nie 700 a prawie 500 i owo MP5 będzie downgardowane. Owa osoba jest starym i doświadczonym graczem. Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 (edited) @hichel, ależ ja nie mówię, że 350fps to za mało do lasu :icon_wink: I kwestię zasięgu zepchnąłbym na drugi plan, bo oczywiście za chwilę znajdzie się ktoś, którego "znajomy na 320fps i magiczną komorę od TM/magiczną lufę PDI/magiczne kulki/etc i 70m zasięgu!". Faktem jest, że kulki lecące z prędkością początkową 430fps SZYBCIEJ dolecą do celu niż te z 350fps. i większa jest szansa, że przeciwnik słyszący dźwięk strzału nie zdąży rzucić się na ziemię/w bok żeby uniknąć trafienia. Faktem jest również, że 430fps lepiej poradzi sobie ze zmieniającymi tor lotu kulki kilkoma listkami czy źdźbłami trawy po drodze niż 350fps. Faktem jest także to, że do budynku nie wejdziesz z repliką 430fps :icon_wink: Niemniej z utęsknieniem czekam, aż w naszym kraju wprowadzone zostaną limity i obostrzenia dotyczące prędkości wylotowej. Jak wszyscy będą mieli po 330fps, to gra będzie wyglądała o wiele ciekawiej, Edited October 12, 2014 by Afrati Quote Link to post Share on other sites
hichel Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 Dobra mam problem między tym http://www.taiwangun.com/pj4-cqb-navy-p-j?from=listing&campaign-id=14 a tym http://www.taiwangun.com/pj-spr-full-metal-short-p-j?from=listing&campaign-id=14 Proszę się nie śmiać tylko ale od czegoś trzeba powrót zacząć ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 Ja to bym się jednak w PJ nie bawił. Nie wiem, może coś się zmieniło, ale mi się ta marka zawsze kojarzyła z ludźmi siedzącymi w respie z rozłożoną repliką na kolanach. Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 (edited) Mam dwie sztuki A&K (czyli po polsku P&J), obie do CQB jako "tania opcja". Powiem tak: gdyby to miały być moje główne repliki, to bałbym się wychodzić do lasu :icon_wink: Niby obie strzelają bez większych zastrzeżeń, ale... ani toto solidne, ani budzące zaufanie. Obie są regularnie serwisowane i powymieniane mają newralgiczne części, ale i tak mnie nie przekonują ;) Może lepiej kup sobie tą nową wersję g36 od JG z regulacją prędkości wylotowej. Aktualnie w GF jest promocja, wysyłka za darmo i ogólnie szał: http://gunfire.pl/pr...638-V2-tan.html (chyba tylko żółta wersja dostępna) http://gunfire.pl/pr...-JG0738-V2.html Kosztuje toto mniej i na pewno jest zdecydowanie bardziej niezawodne niż m4 od PJ/AK. Pobiegasz sobie z nią i się pobawisz, a za rok sprzedasz z niedużą stratą i kupisz coś wyższej klasy. Edited October 14, 2014 by Afrati Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Albo jak mówi Afrati (chociaż ja bym bardziej polecał jakieś AK, bo mniej awaryjne i łatwiejsze w naprawie), a jeżeli już koniecznie musi być emka, to najtańszy Ares kosztuje 100-150 PLN niż PJ. Quote Link to post Share on other sites
michigan Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 1-szy raz nie polecono tu CM28 ani żadnego Mp5 od JG ... why :P ? Quote Link to post Share on other sites
hichel Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Emka musi być bo musimy mieć w domu kompatybilne repliki. Męża PJ zrąbała się po raz pierwszy po 4 latach więc chyba dużo zależy od tego jak się trafi. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Po 4 latach? Myślę, że kluczowym pytaniem jest to, ile była przez ten czas używana.;] Jeżeli z 1-2 razy w miesiącu to faktycznie niezły wynik, ale im rzadziej, tym podawanie wieku repliki jest mniej miarodajne. Miałem kiedyś znajomego, który jarał się tym, że kupił kiedyś tam M4 od G&G i przez 5 lat było ok. Cały pic polegał na tym, że strzelał może raz na kwartał.;p Znaczy, jeżeli potraficie serwisować repliki we własnym zakresie, to można wymienić te bardziej newralgiczne elementy we własnym zakresie i jeżeli nie stanie się coś czego w domu poskładać się nie da, to tragedii nie będzie. Ja jednak jestem zdania, że emki PJ/DBoys to wywalanie kasy w błoto. Robiłem u siebie tak ze 4 i wielkiego szału nie było. Z kolei emka kumpla działa już 6 lat (od czasu do czasu grzebana), ale jakoś specjalnie zachwycony to on z niej nie jest, Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 (edited) Może KAC PDW od Dboya? :icon_smile: Chyba mam szczęście bo choć dawno sie nie strzelałem to mojej żony egzemplarz był wielokrotnie ostro męczony przeze mnie (na 11.1 lipo) i jedyne co to lekko pęknięte ucho od zawieszenia na korpusie przy kolbie (wciśnij kropek się rozpadł ;P ). A ja swoich replik nie oszczędzam :icon_smile: W zasadzie to od dłuższego czasu była moją główną zabawką bo mojej stareńkiej M1A4 z M203 juz mi się nie chciało nosić ;P Repliczka jest u mnie prawie od czasu jak pojawiła się w Polsce. edit: czy ktoś biegnie lub zabezpiecza niedzielny Samsung Półmaraton w Szamotułach? :) Edited October 16, 2014 by Rzuf_ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts