janos17 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Afrati, odpowiedź wydaje się oczywista - do camemberta pasuje zupełnie inne wino niż do sarniny. NIe wiem jak pingwiny, ale ja dwóch win na mil-sim nie zabiorę... Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Dość często jesteśmy pytani o to, co jemy na MilSimach. A ja głupi myślałem, że Pingwiny to jedzą ryby nie z puszki, które same łowią w chłodnych wodach, prując dzióbkami odmęty rzeki. Pierwsze zmarnowane święta to te, kiedy odkryłem, że Mikołajem jest mój tata. To było 29 lat temu. Drugie zmarnowane święta to te - już wiem czym się żywią Pingwiny na milsimach. Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 @Wilq Prawda boli :maniak_luzik: Pozdr, Bosman Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 W tym przypadku mocniej niż wieczór spędzony z ciepłą wódką i zimną dziewczyną. Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Afrati, odpowiedź wydaje się oczywista - do camemberta pasuje zupełnie inne wino niż do sarniny. NIe wiem jak pingwiny, ale ja dwóch win na mil-sim nie zabiorę... Złe podejście. Mniej wody - więcej wina. Mniej magazynków - więcej sarniny. Zostaw w domu latarkę, zabierz ostrygi. A ja głupi myślałem, że Pingwiny to jedzą ryby nie z puszki, które same łowią w chłodnych wodach, prując dzióbkami odmęty rzeki. Hiperbola. Zazwyczaj wyznaczamy azymut na ludzkie siedziby, otaczamy i wymuszamy przynajmniej schabowego z ziemniakami i mizerią. Jak się nie da, to zamawiamy kebaba do lasu. Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 MIl-sim jak nazwa wskazuje jest symulacją militarną,... każdą. W tym wypadku symulacja sporzywania posiłku w warunkach polowych jest jak najbardziej na miejscu i każdy szanujący się milsimowiec powinien tą sztukę opanować - jeśli nie perfekcyjnie to przynjamniej na skróty, np. szybki wypad rekonesansowy na Statoil po hot-dogi w trakcie trwania sima :maniak_jezyk2: Pozdr, Bosman Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 @ Afrati W Polsce to rozumiem. A jak np traficie do takiego Izraela, gdzie z wieprzowina jest ciężko to co wtedy? @ Bosman Bo oni może hot-dogów z Orlena nie lubili? Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 A jak np traficie do takiego Izraela, gdzie z wieprzowina jest ciężko to co wtedy? No to wtedy hyc przez mur do sąsiedniego państwa. I na kebaba! Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 A w sąsiednim państwie... Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 A jeżeli traficie do Korei Północnej - to co wtedy? Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 A to już sprawa między nami a Koreańczykami. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 A to już sprawa między nami a Koreańczykami. Mają rozmach, [...] :icon_smile: Pozdrawiam, Lambert Ekhem... - Grom Quote Link to post Share on other sites
michigan Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 http://pl.wikipedia.org/wiki/Salceson Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Miczi, grozisz komuś? Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Ech, nie wiem czy nie szkoda klawiatury, ale co tam: Wczoraj - tj 29.12.2014 na wysokości posterunku policji na Polance minęła mnie grupa radosnych max 16 latków poprzebieranych za US Army, w pełnym szpeju z replikami na wierzchu wycelowanymi w przechodniów. W pewnym momencie jeden z nich rzucił tekstem że "jest tak zajebiście jak na prawdziwym patrolu w mieście" .... Aż boję się myśleć ile trwał ten ich patrol... Tak wiem, Polska to nie Stany, nawet vis a vis komendy policji nic im się nie stanie, żaden polityk nagle nie wprowadzi zakazu ASG w kraju, ale trochę bierze mnie irytacja jak pomyślę, że to właśnie tacy inteligenci prowadzą z nami dyskusję o bólach w miejscu gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę... A może jestem starym ramolem który zwyczajnie się czepia .. No i szczęśliwego nowego roku obyśmy w tym 2015 częściej się widywali na strzelankach Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Wpadam tu od czasu do czasu ale.. Qźwa FLC którędy ty chadzasz?:) Co wejdę to spotykasz bandę nielotów (nie mylić z tymi od sera i ryb powyżej) z replikami :) Śledzą Cię? :D Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku Robaczki. No i do zobaczenia gdzieś w najbliższym czasie:D Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Ivo czuję się trochę jakbym tymi postami otwierał butelkę z Dżinem - jak piszę o innych sprawach, Ciebie nie ma, wpadam na bandę nielatów z replikami na wierzchu i Ty się pojawiasz - pewien polityk poszukałby jakiegoś połączenia pomiędzy tymi nielatami a Tobą i FSB :icon_lol:. O wiele częściej widuję kobiety ze sporym biustem - ciekawe, jak zacznę o tym pisać kto się pojawi na forum :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Rejd Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 (edited) @ FCL jak już w temat wchodzisz to kolega ostatnio kilka ciekawych zdjęć zrobił http://airsoftphotos.net/album/reportage/514751 Edited January 5, 2015 by Rejd Quote Link to post Share on other sites
GROMPL Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Wrzucam zanętę na dla co niektórych, aby mogli się w końcu wygadać o fokach: http://www.cda.pl/video/212530a/Foka Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Z orkami też się bawicie..? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Przykro mi, goryle muszą poczekać na swoją kolej... ;) Quote Link to post Share on other sites
GROMPL Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Bardziej to orki bawią się z nimi. Orki, czy tam orkowie, w zależności o tłumaczenia książki... Myślę, że czas na goryle już niebawem :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Orki.. ;) https://www.youtube.com/watch?v=k9fBZqnFT78 Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Sami, kuźwa eksperci od tego, kto się z kim i jak bawi! W mniej perwersyjnych tematach: za tydzień premiera fabularnej kreskówki. Pierwsze parę minut już jest i zapowiada się zacnie ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts