Lambert Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 ochrona oczu by mu nie pomogła za bardzo :D W jego przypadku, też by nie zaszkodziła :happy: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Z innej beczki. Szukam miłośników koszykówki, którzy mają ochotę grać w poniedziałki od 1830 do 2000 na sali XX LO - pełnowymiarowa z nowym parkietem i tablicami. W chwili obecnej mam 4 miejsca wolne i chętnie przyjmę osoby, które będą chodzić regularnie co tydzień do końca kwietnia 2012 r i są gotowe za to płacić. XX LO mieści się na Wichrowym Wzgórzu i znane jest też pod nazwą Zespołu Szkół nr 9. Osoby chętne proszę o PW. Obowiązuje kolejność zgłoszeń. Quote Link to post Share on other sites
mars_ Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Pograłbym, ale w poniedziałki odpada. Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Siema wszystkim ;) Rok temu wybyłem do Łodzi, teraz możecie zobaczyć część tego, czym to zaowocowało. Enjoy ;) Hubert Quote Link to post Share on other sites
Piotrass Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Facet na rozmowie o pracę: - Gdzie Pan wcześniej pracował? - Służyłem w armii. Byłem w marines. - Uczestniczył Pan w jakimś konflikcie wojskowym? - Owszem. Byłem dwa lata w Wietnamie i tam zdarzył mi się mały wypadek... - To znaczy? - Granat urwał mi jaja. - W porządku. Zatrudniam Pana. Proszę przyjść w poniedziałek na 10:00 do pracy. Pana stanowisko będzie już gotowe. - Na 10:00? Tak późno? Wie Pan, nie chcę być faworyzowany ze względu na moje kalectwo. Inni też pracują od 10:00? - Wie Pan, w zasadzie zaczynamy pracę, od 07:00, ale przez pierwsze trzy godziny drapiemy się tylko po jajach i zastanawiamy od czego by tu zacząć... Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Tym razem Wacol nie zabłysnął na filmie ;) Quote Link to post Share on other sites
madame_commando Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 (edited) Z moich obserwacji wynika, że w Wietnamie sobie nie postrzelam... :biggrin: Pozdrawiam, MC. Edited October 4, 2011 by madame_commando Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Filmik bardzo zacny - niczym Boguś L w Krollu - Mając doświadczenie w użeraniu się przez 8h dziennie z różnej maści idiotami w pełni rozumiem szanowną komisję Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Gdyby ktoś miał dylematy odnośnie kompatybilności magów w emkach : Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Eee tam... Kto w ogóle używa emek? Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 ci, którzy śnią się w koszmarach posiadaczy ak Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Racja. Śniło mi się ostatnio, że wszyscy airsoftowcy na całym świecie mieli emki i co strzelankę pękał jakiś GB V2 z M110 na pokładzie, albo trzaskało szajsmetalowe body.;p Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 trza było biznes na tym zrobić Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Racja. Śniło mi się ostatnio, że wszyscy airsoftowcy na całym świecie mieli emki i co strzelankę pękał jakiś GB V2 z M110 na pokładzie, albo trzaskało szajsmetalowe body.;p Jak się kupuje chińszczyzny to tak jest :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Cement Posted October 5, 2011 Author Report Share Posted October 5, 2011 Jak się kupuje chińszczyzny to tak jest :icon_biggrin: Ta jasne bo CA czy GP się nie "pieprzą".... Body w mojej emce CA (bądź co bądź wiekowej jakieś 7 lat ) walnęło ze starości w skutek ciągłej pracy i naprężeń. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 U mnie po 3 latach w suce poszedł zawias kolby (zatrzask swoją drogą też), bo najbardziej narażone na uszkodzenie, ruchome elementy body zostały wykonane nie ze stali, a oczywiście ze ZnAlu.;p Osobiście rozumiem, czym kierują się ludzie, wybierający sobie emki, bo sam przez 3 lata byłem posiadaczem, aczkolwiek te giwery to koszmar serwisanta. Jak zresztą wszystko wyposażone w GB v2, który został wymyślony chyba za karę przez inżyniera-sadystę. W przypadku emek dochodzi jeszcze problem znalowego body w znakomitej większości przypadków. Nie, jakoś nie mam przekonania. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 (edited) upadłeś nań? jak już się emki ogarnie to nic nie jest straszne Edited October 5, 2011 by qurcz Quote Link to post Share on other sites
Hater Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Dziwne, moje eMka CA 5 latek ma i jeszcze się materiał nie zmęczył... zresztą pieprzyć - tylko eLki ;) Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Co kto woli. :happy: Kałachy przestały mnie przekonywać, bo nic nie można wizualnie z nimi robić i ergonomia użytkowania jest na poziomie krowy z pola. Moją emkę KWA mogę tylko chwalić :) Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 @Qurcz: W V2 nie zamkniesz GB jedną ręką, musisz przykręcać masę niepotrzebnych śrubek, a wymiana elektryki to droga przez mękę. Podobnie jak regulacja silnika. Oczywiście w porównaniu z V3.;p Ale może mówię tak dlatego, że już tak przyzwyczaiłem się do D-Boysów, że potrafię AK rozebrać do bebechów w czasie krótszym niż 5 minut. A z suką było tak, że ja, jako ja się z nią nie pieściłem. Przeżyła śnieg, piach, błoto, różne upadki, obrony i ataki, gdzie zdawało się, że to śnieg pada w poziomie, a wystarczyło, że dałem ją na filmie jednemu statyście do potrzymania na kilka godzin i od razu taki kibel. Suwadło nadłamane, zatrzask kolby pęknięty, a zawias solidnie nadwyrężony. @Hater: Czyli masz jeszcze 2 lata.;p @Parkie: Ergonomia ma ogromne znaczenie w przypadku broni ostrej, ale w airsofcie, gdzie tylko wpinasz/wypinasz magi (albo podkręcasz hi-capy) obejdzie się bez bolt catcha, długiej linii celowania i błyskawicznego dostępu do selektora.;p A odnośnie tego, że z AK nic nie da się zrobić - widziałeś to brzydactwo Lexa, nie?;p Quote Link to post Share on other sites
Fenris_pl Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Witam , @up - jasne masz rację obsługa V2 może robić problemy jak jesteś upośledzony manualnie (bez obrazy Wacol) i masz dwie lewe ręce. Silnik regulujesz jedną śrubą , kable w GB wymieniasz w max 2 min , a co do zamykania GB i śrubek to bez komentarza. No , ale niby na temat gustów się nie dyskutuje. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Z tym upośledzeniem manualnym coś jest na rzeczy. Nie potrafię za bardzo rozczytać swojego pisma ręcznego.;p Nie no, jasne, że to kwestia gustów, bo każdy ma swoje upodobania, w które nie mam zamiaru ingerować, bo aż tak spaczony nie jestem. Nie zmienia to jednak faktu, że obiektywnie zwykły V3 jest bardziej przyjazny użytkownikowi niż zwykły V2. Zwykły w sensie nie taki, gdzie możesz sobie oddzielić część sprężynową od zębatkowej.;p Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 @Wacol, tak się składa, że pewna część graczy chce być super marinsami, a jak tu się wczuć w takiego american badass bez eMki? Ja ze swojej strony napiszę że UMP rulez - czyli każda sroczka swój ogon chwali, a jak raz przyszedłem na strzelankę z moim Coltem M733 to się musiałem ludziom przedstawiać bo nikt mnie rozpoznawał Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 (edited) Panowie, gdzie w Pń znajdę (pewny) sklep modelarski z możliwością kupna przewodów silikonowych ? Edited October 6, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Żaba Pń Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Na Dąbrowskiego kawałek za rynkiem w stronie ogrodów po lewej stronie jest przyzwoity modelarski i na Paderewskiego między rynkiem a Al.Marcinkowskiego ale nie obiecuję że znajdziesz to czego szukasz... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts