Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Hydepark WLKP

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Z innej beczki.

Szukam miłośników koszykówki, którzy mają ochotę grać w poniedziałki od 1830 do 2000 na sali XX LO - pełnowymiarowa z nowym parkietem i tablicami. W chwili obecnej mam 4 miejsca wolne i chętnie przyjmę osoby, które będą chodzić regularnie co tydzień do końca kwietnia 2012 r i są gotowe za to płacić. XX LO mieści się na Wichrowym Wzgórzu i znane jest też pod nazwą Zespołu Szkół nr 9.

Osoby chętne proszę o PW. Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Facet na rozmowie o pracę:

- Gdzie Pan wcześniej pracował?

- Służyłem w armii. Byłem w marines.

- Uczestniczył Pan w jakimś konflikcie wojskowym?

- Owszem. Byłem dwa lata w Wietnamie i tam zdarzył mi się mały wypadek...

- To znaczy?

- Granat urwał mi jaja.

- W porządku. Zatrudniam Pana. Proszę przyjść w poniedziałek na 10:00 do pracy. Pana stanowisko będzie już gotowe.

- Na 10:00? Tak późno? Wie Pan, nie chcę być faworyzowany ze względu na moje kalectwo. Inni też pracują od 10:00?

- Wie Pan, w zasadzie zaczynamy pracę, od 07:00, ale przez pierwsze trzy godziny drapiemy się tylko po jajach i zastanawiamy od czego by tu zacząć...

U mnie po 3 latach w suce poszedł zawias kolby (zatrzask swoją drogą też), bo najbardziej narażone na uszkodzenie, ruchome elementy body zostały wykonane nie ze stali, a oczywiście ze ZnAlu.;p

Osobiście rozumiem, czym kierują się ludzie, wybierający sobie emki, bo sam przez 3 lata byłem posiadaczem, aczkolwiek te giwery to koszmar serwisanta. Jak zresztą wszystko wyposażone w GB v2, który został wymyślony chyba za karę przez inżyniera-sadystę. W przypadku emek dochodzi jeszcze problem znalowego body w znakomitej większości przypadków.

Nie, jakoś nie mam przekonania.

@Qurcz: W V2 nie zamkniesz GB jedną ręką, musisz przykręcać masę niepotrzebnych śrubek, a wymiana elektryki to droga przez mękę. Podobnie jak regulacja silnika. Oczywiście w porównaniu z V3.;p Ale może mówię tak dlatego, że już tak przyzwyczaiłem się do D-Boysów, że potrafię AK rozebrać do bebechów w czasie krótszym niż 5 minut.

A z suką było tak, że ja, jako ja się z nią nie pieściłem. Przeżyła śnieg, piach, błoto, różne upadki, obrony i ataki, gdzie zdawało się, że to śnieg pada w poziomie, a wystarczyło, że dałem ją na filmie jednemu statyście do potrzymania na kilka godzin i od razu taki kibel. Suwadło nadłamane, zatrzask kolby pęknięty, a zawias solidnie nadwyrężony.

@Hater: Czyli masz jeszcze 2 lata.;p

@Parkie: Ergonomia ma ogromne znaczenie w przypadku broni ostrej, ale w airsofcie, gdzie tylko wpinasz/wypinasz magi (albo podkręcasz hi-capy) obejdzie się bez bolt catcha, długiej linii celowania i błyskawicznego dostępu do selektora.;p

A odnośnie tego, że z AK nic nie da się zrobić - widziałeś to brzydactwo Lexa, nie?;p

Witam ,

@up - jasne masz rację obsługa V2 może robić problemy jak jesteś upośledzony manualnie (bez obrazy Wacol) i masz dwie lewe ręce. Silnik regulujesz jedną śrubą , kable w GB wymieniasz w max 2 min , a co do zamykania GB i śrubek to bez komentarza. No , ale niby na temat gustów się nie dyskutuje.

Z tym upośledzeniem manualnym coś jest na rzeczy. Nie potrafię za bardzo rozczytać swojego pisma ręcznego.;p

Nie no, jasne, że to kwestia gustów, bo każdy ma swoje upodobania, w które nie mam zamiaru ingerować, bo aż tak spaczony nie jestem. Nie zmienia to jednak faktu, że obiektywnie zwykły V3 jest bardziej przyjazny użytkownikowi niż zwykły V2.

Zwykły w sensie nie taki, gdzie możesz sobie oddzielić część sprężynową od zębatkowej.;p

@Wacol, tak się składa, że pewna część graczy chce być super marinsami, a jak tu się wczuć w takiego american badass bez eMki?hahaha.gif

Ja ze swojej strony napiszę że UMP rulez - czyli każda sroczka swój ogon chwali, a jak raz przyszedłem na strzelankę z moim Coltem M733 to się musiałem ludziom przedstawiać bo nikt mnie rozpoznawał hahaha.gif