wilq1979 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 @Wacol Mam Bole 500 (też chyba z x) i do tego druciana maskę na twarz zakrywającą uszy. Wpierw zakładam gogle a potem maskę. A na strzelance wystarczy poluźnić paski i można maskę przesunąć na szczyt głowy i jest dobrze. Jako, że maska jest z drutu, to przy pomocy młotka, kombinerek, stołka i suszarki do włosów można ją profilować. A jak się nosi maskę to potrzeba kolimatora. No i maska uratowała mi kilka razy twarz przed kulkami. @Morelike - mam kolegę stomatologa co robi dobre implanty. Z zawodowym zainteresowaniem patrzy nasze hobby. Quote Link to post Share on other sites
Zkaj Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 No Qurcz ma rację z tymi okularami, sam to dostrzegam coraz częściej - już nie mówiąc o tym, że jak się dostanie serie w nie, to też potrafią się zsunąć. Także przymierzam się powoli do jakichś gogli, choć oczywiście dla mnie to spory problem, bo wszystko paruje mi jak głupie. Natomiast jeśli chodzi o maski, to mam ta z uszami i jakoś nie mogę w niej wytrzymać - jest zwyczajnie niewygodna. Ale polecam ochraniacze bokserskie na zęby - wprawdzie nikt Was nie zrozumie w polu, ale rzeczywiście przed kulkami ochroni - raz juz dostałem centralnie w niego i właściwie nawet nie poczułem kulki. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Bo miałeś otwarte usta i dostałeś prosto w ochraniacz? :happy: Próbowałeś wyginać maskę tak by lepiej układał się na twarzy? Quote Link to post Share on other sites
Żaba Pń Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Z okularami macie rację spora przerwa się robi i nie trudno o zabłąkaną kulkę w oko. A co do maski to de druciaki jak dla mnie masakra nie wygodnie itd...mam maskę do paintballa i zakładam ją na cqb a na zielonym ryzykuję i biegam tylko w goglach ( Zkaj dobry patent z ochraniaczem bokserskim ) Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Ty drobiu dziwny jesteś trochę.. Łazisz z kamerą i wyglądasz szparek wizualizując sobie różne, brzydkie rzecz..? :happy: Pozdrawiam, Lambert Niektórzy to wszystkich swoją miarką chcą mierzyć :icon_wink: A jak ktoś przyjdzie to "posprzątać"... A co do maski to ta bez uszu i X800 zgrywają się idealnie! Oczywiście po uformowaniu tego placka który kupujemy jako maskę... Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 @Blaze: A bo kiedyś kupiłem tę uszastą maskę, bo akurat bezusznej nie było, okazało się, że SPECSy pod nią parują, X800 nie włażą i ogólnie kicha. Sprawdzę, może odgięcie coś da. Zresztą i tak od dłuższego czasu myślę o zakupie ICEów, bo po dłuższym czasie w goglach to aż chcesz zacząć kogoś błagać, żeby ci odciął głowę.;] @Wilq: Raz wziąłem tę machę na strzelanie, to mi się udawało ściągać ludzi z mechanicznych przyrządów.;p Quote Link to post Share on other sites
yunac Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) oczywiście maseczka bez uszu... bo w tej z "uszami" raz, że nie wygodnie a dwa wygląda się jak "księżniczka Amidala" ze Star Warsów... (poczekajmy na BF'a w klimatach SW :D ) ale wracając do tematu... Testowałem wiele okularów oraz gogli, zarówno nisko profilowych jak i mega odstających (uvexy jakieśtam ) i z czystym sumieniem mogę polecić Bolle x800 ze względu na konstrukcje wizjera, który jest na całości w jednej linii bez jakichkolwiek zakrzywień na końcach... są najlepiej wentylowane ze wszystkich mi znanych, oczywiście pomijając Qurczakowe gogle z zasilanym wiatraczkiem (te chyba to już pary nie widują) ale w kolekcji gogli z wentylacją naturalną najlepiej moim zdaniem wypadają gogle x800... No i oczywiście super dopasowują się do wcześniej uformowanej, drucianej maski "bez uszu". Tak jak kolega wyżej napisał: przekładam najpierw samą maskę przez głowę na szyję, zakładam gogle, zakładam pasek od maski na "czubek" głowy i maska dociska się od spodu do gogli. Niepowtarzalny komfort w bliskich zwarciach :) No i oczywiście zawsze można szybko maskę opuścić z powrotem na szyję bez ściągania gogli. Pozdrawiam Junak Edited January 27, 2012 by yunac Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) Niektórzy to wszystkich swoją miarką chcą mierzyć :icon_wink: A jak ktoś przyjdzie to "posprzątać"... Czy to do mnie? Pozdrawiam, Lambert Edited January 27, 2012 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 X800 nie włażą i ogólnie kicha. Ta ? Jakoś ja od pół roku biegam z takim połączeniu i nic nigdzie mi nie odstaje, wszystko jest zakryte. Jak umiesz dobrze maskę uformować to wszystko się da :) Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Byłem ciekaw, kiedy Parkie się wyświetli i to napisze. Nie zawiodłem się.;p Quote Link to post Share on other sites
Kofeina Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Fajne ASG :D Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 @Kofeina: Czelabińscy komandosi są tak twardzi, że biorą na akcję repliki i wygrywają.;p Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 @Wacol, ale trzeba im przyznać, że rozmach i budżet to oni mają Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Po co nam rozmach? Po co nam budżet? Mamy przecież wyobraźnię.;p Quote Link to post Share on other sites
Kofeina Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 (edited) Ułańska fantazja :D , mamy to we krwi ! Edited January 29, 2012 by Kofeina Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Wrzuciłbym jeden link ale nie wiem czy można Quote Link to post Share on other sites
panzerfaust9 Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Hydepark rządzi się chyba własnymi prawami :wink: Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 ACTA biatch. Wreszcie HP wróci do dawnej formy, a nie będzie jedną wielką linkownią. Heil to ACTA baby! Quote Link to post Share on other sites
Angua Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Po co nam rozmach? Po co nam budżet? Mamy przecież wyobraźnię.;p ... co od ładnych paru lat udowadnia polska kinematografia :P Quote Link to post Share on other sites
Bananik Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Czy wie ktoś gdzie mogę kupić zatrzask magazynka do Colta 1911 produkcji WE? Patrzyłem po wszystkich sklepach i mają tylko na ASGshopie, ale produkt jest niedostępny.. Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Z pozdrowieniami dla studiujących Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Nowość z Iżewska http://www.youtube.com/watch?v=kD5kQbBHPjE Co to Wam przypomina? Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Skrzyżowanie kałacha z Masadą/Scarem i lekką nutką Siga 551 :tongue: Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 a mi jakoś nasz rodzimy Beryl przyszedł na myśl Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 No bo się znasz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts