Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Hydepark WLKP

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

A jeszcze kiedyś, zanim pewnie zacząłeś grać w AS nie było żadnych oznaczeń trupów i jakoś się grało.

Pomijając ten drobny "argumentum ad personam" na wstępie, sytuacja przedstawia się następujaco.

Jako środowisko przeszliśmy od prehistorii przez okres antyczny do renesansu, po czym nastapił regres i... powrót do epoki brązu. Nie jest źle, w końcu kiedyś siedziało się w jaskiniach i polowało na włochate nosorożce.

Może trzeba się z tym po prostu pogodzić, a może jednak powinniśmy podjąć jakieś działania i jako środowisko powrócić do okresu świetności?

PASG - jest tylko i wyłącznie wskazówką, nie jest niczym wiążącym - inna sprawa, że większość środowisk AS w Polsce jakoś tam PASG respektuje.

Reszta standardów jest oczywista.

Jeśli PASG przestało już być prawem, to należałoby zmienić jego nazwę na "Sugestie nt. Airsoftu".

Są pewne standardy i jest to fakt, który nie podlega dyskusjom. Z drugiej strony jak można oczekiwać, że nowi ludzi będą ich przestrzegać, kiedy znaczna część tych standardów nie jest podana do wiadomości tych osób? W końcu, "co nie jest zabronione, jest dozwolone".

@Wacol, ale ten "brąz" może być eufemizmem dla guana hahaha.gif

Z innej beczki

Amerykanie nie obawiają się wojny z Chinami. Ich pociski przeciwpancerne przebijają dowolny chiński czołg. Chińczycy nie obawiają się wojny z USA. Ich czołgi są 2x tańsze od amerykańskich pocisków przeciwpancernych.

Krótka piłka z mojej strony, szukam przyjaznego piwopoju w Poznaniu :happy: jakieś propozycje ?

Powiedz jakie masz wymagania, bo przyjaznych miejsc z dobrym piwem w Poznaniu jest sporo ;)

Od siebie na szybko polecę Proletaryat lub Kultową lub pijalnię piwa Liberum Veto - wszystkie przy samym Starym Rynku :)

Powiedz jakie masz wymagania, bo przyjaznych miejsc z dobrym piwem w Poznaniu jest sporo ;)

Od siebie na szybko polecę Proletaryat lub Kultową lub pijalnię piwa Liberum Veto - wszystkie przy samym Starym Rynku :)

Kultową? Afrati, nie przesadzaj, tam przecież wodę barwioną piwem podają :P

- Academic Pub: Typowa knajpa studencka. Wystrój można określić jako 'typowy pub'.;p Tanie browary, tania cola. Co najlepsze, colę nalewają z butelek 0.2, więc zawsze jest zimna i gazowana. No i nie robią wałków z lodem. Browary z kija to oczywiście standard - głównie Lech i Tyskie. Oferta butelkowanych prezentuje się już nieco ciekawiej, ale to taki główny nurt. Osobne sale dla smrodzących i niepalących. Kwatera Główna Leniwca (w każdy czwartek od 19.00).

- Shisha Bar: Knajpa z fajkami wodnymi. Niezły wybór lokalnych browarów (Fortuna, Perła, Jabłonowo, etc.). Wygodne kanapy, szczelnie oddzielona część paląca od niepalącej. Elegancki wystrój.

- U Honzika: Głównie czeskie piwo. Całkiem fajnie się tam czasami przesiaduje. Fajczenie z tego, co pamiętam, tylko na zewnątrz. Urządzenie lokalu nie powala.

- Setka Pub: Około 200 piw z różnych części świata, ale głównie z Polski. Palenie na zewnątrz. Aranżacja raczej turystyczna, ale obsługa wyjątkowo wporzo, by nie rzec - zajebista.

- Dragon: Osobiście wieki tam już nie byłem, ale miejsce bardzo klimatyczne. Zwłaszcza latem. Mnóstwo pięter, klatek schodowych, kilka barów. Wszystko urządzone w kamienicach koło Rynku.

- Brogans: irlandzki pub. Sala dla palących i niepalących. Czasami darmowe koncerty, dostępny bilard.

W tych miejscach bywam mniej lub bardziej regularnie (poza Dragonem) i każde z nich mogę polecić tak na szybko. Oczywiście godnych polecenia knajp w Poznaniu jest o wiele więcej, ale ja tam wolę polecać to, co testowałem osobiście.;p

- Dragon: Osobiście wieki tam już nie byłem, ale miejsce bardzo klimatyczne. Zwłaszcza latem. Mnóstwo pięter, klatek schodowych, kilka barów. Wszystko urządzone w kamienicach koło Rynku.

Teraz pub jest tylko w "głownym" budynku, są dwa bary i palić można tylko na dziedzińcu. W tym "drugim" budynku jest teraz restauracja dragona, gdzie żeby siedzieć trzeba zamówić żarcie (czyt. nie można tam siedzieć z samym browarem). Od siebie dodam, że ciężko usiąść tam w weekend, bo ludzi przychodzi zawsze masa. No i organizują koncerty od czasu do czasu :P

- Brogans: irlandzki pub. Sala dla palących i niepalących. Czasami darmowe koncerty, dostępny bilard.

Dla ludzi lubiących klimat irlandzki również wart polecenia jest Tanners na Garbarach (po skosie od Krecika 24h na inny punkt orientacyjny nie wpadłem :P )

Tak jak w Brogansie dobre piwko z częstą możliwością posłuchania klimatycznej muzyki na żywo.