Piotrass Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=lnB2CjJvuYk&feature=related Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 chyba mam deja vu deja vu Quote Link to post Share on other sites
PrivatePublic Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 A jeszcze kiedyś, zanim pewnie zacząłeś grać w AS nie było żadnych oznaczeń trupów i jakoś się grało. Pomijając ten drobny "argumentum ad personam" na wstępie, sytuacja przedstawia się następujaco. Jako środowisko przeszliśmy od prehistorii przez okres antyczny do renesansu, po czym nastapił regres i... powrót do epoki brązu. Nie jest źle, w końcu kiedyś siedziało się w jaskiniach i polowało na włochate nosorożce. Może trzeba się z tym po prostu pogodzić, a może jednak powinniśmy podjąć jakieś działania i jako środowisko powrócić do okresu świetności? PASG - jest tylko i wyłącznie wskazówką, nie jest niczym wiążącym - inna sprawa, że większość środowisk AS w Polsce jakoś tam PASG respektuje. Reszta standardów jest oczywista. Jeśli PASG przestało już być prawem, to należałoby zmienić jego nazwę na "Sugestie nt. Airsoftu". Są pewne standardy i jest to fakt, który nie podlega dyskusjom. Z drugiej strony jak można oczekiwać, że nowi ludzi będą ich przestrzegać, kiedy znaczna część tych standardów nie jest podana do wiadomości tych osób? W końcu, "co nie jest zabronione, jest dozwolone". Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Kiedy ten renesans? Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Zanim Wacol wyjechał do Finlandii. Zobacz, że według niego teraz jest regres. No, akurat wtedy, kiedy nie ma mnie na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 No to sam sobie rzuciłeś wyzwanie... Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Nie do końca. Teoria Leona zakłada epokę brązu, więc w zasadzie to da się to jakoś ogarnąć tak na pół gwizdka.;p Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 @Wacol, ale ten "brąz" może być eufemizmem dla guana Z innej beczki Amerykanie nie obawiają się wojny z Chinami. Ich pociski przeciwpancerne przebijają dowolny chiński czołg. Chińczycy nie obawiają się wojny z USA. Ich czołgi są 2x tańsze od amerykańskich pocisków przeciwpancernych. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Dziewczyny ponoć to lubią.;p Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 One lubią "w" brąz. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Krótka piłka z mojej strony, szukam przyjaznego piwopoju w Poznaniu :happy: jakieś propozycje ? Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Krótka piłka z mojej strony, szukam przyjaznego piwopoju w Poznaniu :happy: jakieś propozycje ? Powiedz jakie masz wymagania, bo przyjaznych miejsc z dobrym piwem w Poznaniu jest sporo ;) Od siebie na szybko polecę Proletaryat lub Kultową lub pijalnię piwa Liberum Veto - wszystkie przy samym Starym Rynku :) Quote Link to post Share on other sites
hasan Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Powiedz jakie masz wymagania, bo przyjaznych miejsc z dobrym piwem w Poznaniu jest sporo ;) Od siebie na szybko polecę Proletaryat lub Kultową lub pijalnię piwa Liberum Veto - wszystkie przy samym Starym Rynku :) Kultową? Afrati, nie przesadzaj, tam przecież wodę barwioną piwem podają :P Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Kultową? Afrati, nie przesadzaj, tam przecież wodę barwioną piwem podają :P W sumie rozpędziłem się - ale jest tam całkiem fajny klimat :icon_biggrin: A co do piwa - faktycznie, lepiej brać butelkowane w Kultowej :wink: Quote Link to post Share on other sites
zwieback Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Proletaryat sam mogę polecić:P. I to piwo (przynajmniej wtedy kiedy byłem tam ostatnio) za 5 złotych...:D A jeśli już piwo z Proletaryatu to polecam lane ciemne;). Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Ja polecam Amores http://www.zumi.pl/2094041,Pub_Amore_del_Tropico,Poznan,firma.html Pub wyglądem i wystrojem może nie powala, ale wybór piw... Kilkadziesiąt różnych browarów z Polski Czech, Słowacji i Ukrainy do tego rockowa muza, no i ceny bodajże od 3,5 za Nadnoteckie ciemnie do 7 zł za Kapra Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 proletaryacie można też pół ciemnego i pół jasnego sobie zażyczyć do kufla xd z takich neutralnych gruntów jest fajny Deja Vu i czynny bodajże od 10. najlepiej napisz w jakim klimacie i jaka lokalizacja :D Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 - Academic Pub: Typowa knajpa studencka. Wystrój można określić jako 'typowy pub'.;p Tanie browary, tania cola. Co najlepsze, colę nalewają z butelek 0.2, więc zawsze jest zimna i gazowana. No i nie robią wałków z lodem. Browary z kija to oczywiście standard - głównie Lech i Tyskie. Oferta butelkowanych prezentuje się już nieco ciekawiej, ale to taki główny nurt. Osobne sale dla smrodzących i niepalących. Kwatera Główna Leniwca (w każdy czwartek od 19.00). - Shisha Bar: Knajpa z fajkami wodnymi. Niezły wybór lokalnych browarów (Fortuna, Perła, Jabłonowo, etc.). Wygodne kanapy, szczelnie oddzielona część paląca od niepalącej. Elegancki wystrój. - U Honzika: Głównie czeskie piwo. Całkiem fajnie się tam czasami przesiaduje. Fajczenie z tego, co pamiętam, tylko na zewnątrz. Urządzenie lokalu nie powala. - Setka Pub: Około 200 piw z różnych części świata, ale głównie z Polski. Palenie na zewnątrz. Aranżacja raczej turystyczna, ale obsługa wyjątkowo wporzo, by nie rzec - zajebista. - Dragon: Osobiście wieki tam już nie byłem, ale miejsce bardzo klimatyczne. Zwłaszcza latem. Mnóstwo pięter, klatek schodowych, kilka barów. Wszystko urządzone w kamienicach koło Rynku. - Brogans: irlandzki pub. Sala dla palących i niepalących. Czasami darmowe koncerty, dostępny bilard. W tych miejscach bywam mniej lub bardziej regularnie (poza Dragonem) i każde z nich mogę polecić tak na szybko. Oczywiście godnych polecenia knajp w Poznaniu jest o wiele więcej, ale ja tam wolę polecać to, co testowałem osobiście.;p Quote Link to post Share on other sites
hasan Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 - Dragon: Osobiście wieki tam już nie byłem, ale miejsce bardzo klimatyczne. Zwłaszcza latem. Mnóstwo pięter, klatek schodowych, kilka barów. Wszystko urządzone w kamienicach koło Rynku. Teraz pub jest tylko w "głownym" budynku, są dwa bary i palić można tylko na dziedzińcu. W tym "drugim" budynku jest teraz restauracja dragona, gdzie żeby siedzieć trzeba zamówić żarcie (czyt. nie można tam siedzieć z samym browarem). Od siebie dodam, że ciężko usiąść tam w weekend, bo ludzi przychodzi zawsze masa. No i organizują koncerty od czasu do czasu :P Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Tak tam teraz wygląda?! Żyjemy w podłych czasach, zaprawdę. Quote Link to post Share on other sites
EdoBear Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 - Brogans: irlandzki pub. Sala dla palących i niepalących. Czasami darmowe koncerty, dostępny bilard. Dla ludzi lubiących klimat irlandzki również wart polecenia jest Tanners na Garbarach (po skosie od Krecika 24h na inny punkt orientacyjny nie wpadłem :P ) Tak jak w Brogansie dobre piwko z częstą możliwością posłuchania klimatycznej muzyki na żywo. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Bezwstydny podglądywacz! Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Pytanie do Lamberta: Masz coś nie tak ze skrzynką, czy celowo ignorujesz moje PW?? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Klimaty bardziej rock,metal. Kultową już zwiedziłem, wizualnie całkiem spoko. Weekendy odpadają wiec o tłok nie musze sie martwić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts