JamaKaschy Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Wczoraj bylem na strzelance kiedy po ok 100strzalach bron poprostu przestala strzelac ;/ niewiem co sie stalo... poprostu nie strzela aku mam dobry bo firefox 9,6 1500mAh bron to m4 asr 104 ris aps, niewiem, niemam pojecia co to moglo byc... a mojemu koledze dzisaj to samo podlaczyl aku i tak samo poprostu nie strzela on ma ak47 cyma 0,028 czy jakos tak. CO TO MOZE BYC??? pomuszcie... ;/ Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 no to może jednak nie masz dobrego aku, skoro w 2 replikach nie działa? ps- naładowane to aku? Quote Link to post Share on other sites
Qraken Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Może batka? Sprawdzałeś swoją baterię na innej replice? Quote Link to post Share on other sites
Spond Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 (edited) To może być MNÓSTWO rzeczy... A co do twojego aku to raczej kiepski, jak byś czytał forum to byś wiedział czemu. Najlepiej odeślijcie repliki do serwisu. Podejrzewam, że macie gwarancje... A jeżeli chcesz wnikliwej analizy to podaj jakieś objawy, np jaki dźwięk wydaje replika po naciśnięciu spustu. Edited March 30, 2011 by Spond Quote Link to post Share on other sites
Junior98 Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Kolega miał to samo w eMce, musiał wymenić silnik, ale jak mówisz że w cymie .028 też nie ciągło to raczej nie... Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Po pierwsze - nie broń, ale replika. Jestem tutaj świeży ale tego się już nauczyłem. :biggrin: Po drugie - jak mówią Maniacy wyżej, z twojego opisu można wywnioskować że stało się... wszystko, co mogło się stać. Odgrzeb gwarancję i odeślij do serwisu (o ile gwarancja jeszcze ważna), sam lepiej w tym nie grzeb. Quote Link to post Share on other sites
JamaKaschy Posted March 30, 2011 Author Report Share Posted March 30, 2011 A jeżeli chcesz wnikliwej analizy to podaj jakieś objawy, np jaki dźwięk wydaje replika po naciśnięciu spustu. A wiec aku na jest 100% naladowane bo na moim P90 dziala super... , bron przy nacisnieciu spusty nie wydaje dzwieku... ;/ nic poprostu Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Nie możesz po prostu odesłać na gwarancję? Quote Link to post Share on other sites
Spond Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Jeżeli REPLIKA nie wydaje żadnych dźwięków, a bateria sprawna, to albo odczepił się któryś przewód, albo spalił silnik, albo spaliły styki. Albo jeszcze inne dziwne rzeczy mogły się stać. A jeszcze bezpiecznik mógł się spalić i na to bym stawiał. Naprawdę radził bym odesłać replikę w ramach gwarancji. Lub znaleźć jakiegoś serwisanta w okolicy. Aha, JamaKaschy było by miło gdybyś używał polskich znaków... Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Idiotyczny spór. Broń, replika... jej.... to tak jakby pomylić motocykl z kombajnem dosłownie.... poza tym replika może być bronią, jak każdy inny przedmiot, którym możesz zadać cios. Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Idiotyczny spór. Broń, replika... jej.... to tak jakby pomylić motocykl z kombajnem dosłownie.... poza tym replika może być bronią, jak każdy inny przedmiot, którym możesz zadać cios. Tak cwaniaku? To czytaj: http://cietrzew.lowiecki.pl/prawo/prawo_3.html (Z resztą wałkowane już niezliczoną ilość razy) Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Bezpiecznik ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Pumba: http://wmasg.pl/pl/articles/show/25 "Jeśli na WMASG.pl widnieje gdzieś określenie "broń", to zostało ono użyte jedynie dla wygody i utrzymania klimatu całej zabawy." Jednoznacznie używanie określenia "broń" w stosunku do replik jest na tym forum dopuszczalne na co wskazuje cytowany fragment. Artykuł został dodany przez Rega. Zanim kogoś zbesztasz- poszukaj ;] Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 replika może być bronią, jak każdy inny przedmiot, którym możesz zadać cios. Dexterkrak, o to zdanie mi chodzi a nie o to czy ktoś na forum używa sformułowania "broń" odnośnie repliki. Otóż według ustawy o Broni i Amunicji replika nie jest bronią. Quote Link to post Share on other sites
afkurczak Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Myślę że wasze bezsensowne dyskusje nic nie wnoszą do pytania kolegi. Jak masz jakiś miernik uniwersalny z omomierzem to sprawdź czy masz przepływ prądu przez replikę. Podłącz go w miejsce baterii i wciśnij spust. Jak nic się nie wyświetli na ekranie to znaczy że masz gdzieś przerwę w obwodzie (np. przepalony bezpiecznik, pęknięty konekor, przerwany przewód) Jak wyświetli ci się, ale wartość będzie rzędu kilkudziesięciu ohmów to znaczy, że pewnie masz popalone styki i należało by je przeczyścić pilnikiem lub papierem ściernym. Ale jak masz na gwarancji to się nawet nie zastanawiaj tylko odsyłaj do sklepu. Quote Link to post Share on other sites
Pik Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 (edited) ... pomuszcie... ;/ Napisane jest tak, że nijak tego zrozumieć nie można. Ośmieliłbym się powiedzieć, że mój 4-letni syn wypowiedziałby to znacznie przejrzyściej i poprawniej gramatycznie. Napisz to po ludzku, albo mamie daj, niech napisze. Jak będzie zrozumiale to ktoś Ci w końcu udzieli informacji. Jak się napisze ... niechodziodyskusjetylkooprzekazinformacjiiprawidlowenazewnictwopozatymreplikisienienazywabroniabotosiemczlekpszysfyczajaiglinommoszenagadocisiempogubicmogominarobioambarasof. Komu się takie coś dobrze czyta? Jak przychodzi człowiek, pisze jaki jest stan aktualny, objawy etc., to zaraz się pomoc znajdzie. Edited March 31, 2011 by Pik Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Miałem to samo i problemem była źle dokręcona śruba silnikowa. Ale jeśli nie działa replika twojego znajomego to nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Pumba, po 1 nie nazywaj mnie cwaniakiem. Po 2 z tym, że wszystko czym można zaatakować, można nazwać bronią, miałem rację. Przepraszam za nadszarpywanie tematu, kończę bezsensowną dyskusję. P.S dzięki za wstawiennictwo Dex. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Z tym, że sformułowanie "co się stało z moją Bronią" wskazuje na defekt koleżanki o imieniu Bronisława. (to tak jak już offtopujemy) Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 W tej repliko-broni-koleżance (patrz wyżej) stało się jedno: APS. Nie wiem czy brałeś nówkę. Jeżeli tak, lub nie, a masz gwarancje to odsyłaj. Ogólnie wiele dobrego o apeesach nie wyczytałem, o ile nie mylę marki. Jeżeli tak, to sory :) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts