Marcinek83 Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Recenzja lufy GUNNER: Witam. Zakupiłem jakiś czas temu lufę gunner w speschop.pl LINK DO LUFY Na stronie sklepu przeczytamy: Wykonana z mosiądzu, lufa precyzyjna przeznaczona do montażu w replikach AEG. - Powłoka niklowo-chromowa - Polerowana i utwardzana powierzchnia - Średnica wewnętrzna 6.03mm - Najwyższa jakość wykonania - Wyprodukowano na Tajwanie Byłem bardzo sceptyczny co do tej lufy, miałem wątpliwości bo cena jest bardzo niska a jak wiadomo, po taniości nie kupi się dobrze. Gdy lufa dotarła do mnie, okazało się że jest bardzo dobrze wykonana ( na oko ) pięknie się świeci itd. Ciężar też jest odpowiedni jak na taką długość. Niestety, do testów miałem tylko kulki Madbull 0,36g. więc szału nie było. Kulka idealnie się toczyła przez lufę, patrząc pod światło, nie widać aby prześwit się zwiększał czy zmniejszał. Niektóre kulki blokowały się przy toczeniu przez lufę. W końcu, zamontowałem to w karabinie: M82 Snow Woolf o zredukowanej mocy do 603fps oraz gumce Systema Energy. Oto wynik testu na odległości 50 metrów, strzelałem w kartkę o formacie A4 Uploaded with ImageShack.us Wystrzeliłem 20 kulek, 12 weszło w cel. Ogólnie, jestem zadowolony z zakupu, wiem że po zmianie kulek, będzie jeszcze lepiej. Jeśli mam porównywać z innymi lufami, to jedynie Prometheus by się plasował na tej same półce. Quote Link to post Share on other sites
fifibezon Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Czyli możemy uznać, że lufa za 100zł (około) jest na tym samym poziomie co prometheus? Przyznam szczerzę, że to baaardzo miłe zaskoczenie. :cool: Dobra recenzja :) może spróbuj zrobić test na innych kulkach może G&G, ale konieczności nie ma :) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 31, 2011 Author Report Share Posted March 31, 2011 Też myślałem o G&G, są podkalibrowe i pewnie będą 100x lepiej latać. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Bardzo dobrze by było gdybyś Marcinek przetestował tą lufę przy konfiguracjach z mniejszą ilością fps oraz jak sprawuje się na jako takim większym rofie (oczywiście jeżeli odczuwasz taką potrzebę, masz czas, chęci itp.) :) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 31, 2011 Author Report Share Posted March 31, 2011 Niedługo będę wstawiał krótszą wersję do M14 EBR. Myślę że nie będzie żadnych rozczarowań. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 1, 2011 Author Report Share Posted April 1, 2011 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Tzn wszystkie kulki sa podkalibrowe przy czym im mniej podkalibrowe tym w zasadzie lepiej. Poczekamy na podobne porównanie kilku sztuk takiej lufy Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Jestem pod wrażeniem! Tym bardziej, że na badziewskich kulkach. :icon_razz2: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Chyba ją do petki włożę :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 1, 2011 Author Report Share Posted April 1, 2011 Tzn wszystkie kulki sa podkalibrowe przy czym im mniej podkalibrowe tym w zasadzie lepiej. Poczekamy na podobne porównanie kilku sztuk takiej lufy Myślisz że trafiłem na najlepszą wersję :icon_biggrin: :cool: Jak tylko zamontuję drugą sztukę, dam znać. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 w sumie jeśli doniesienia będą się potwierdzać to była by mała rewolucja ;) Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Hmmm.... -Może trafiłeś na jakiś super egzemplarz...? Jestem ciekawy czy wszystkie takie są ;)? Możliwe, że to loteria, jak z Madbull'em i DeppFire'm(Ja z mojego jestem zadowolony) ;/ A może się mylę :icon_eek2: Trzeba się szykować do zakupu ;) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 (edited) Jest możliwość żebyś sprawdził na chrono jak ta lufa wypada w porównaniu do innych ? Edited April 2, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Kumpel z teamu nie dlugo jedna bedzie zamawial. Zobaczymy co z tego wyjdzie;) Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Ja zamawiam dzisiaj/jutro więc około wtorku powinienem mieć u siebie. Testy porobię i dam znać jak to działa :) Quote Link to post Share on other sites
Kano Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 poczekajmy jak to się rozwinie, fajnie by było bo inne jakościowo "dobre" to po 200zł + ;/ Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Raczej od 300zł. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Raczej od 300zł. Pozdrawiam, Lambert To dyskusyjne, bo cena zależy m.in. długości samej lufy. Quote Link to post Share on other sites
Kano Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 czekam wciąż na resztę recek. nikt kto się zapowiadał nic nie mówi, a autor topicu dostał bana od "zuych adminuff" :D Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 rzetelne przetestowanie lufy to nie takie ho siup. Trochę czasu minie. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 (edited) Ogólnie lufa już u mnie jest, wstępne wrażenie takie jak Marcinka. Zamówiłem (a właściwie kumpel zamówił) długość Emkową czyli 370mm (z groszami). Moje badania nie będą nazbyt rzetelne bo będę ją porównywał z 2 innymi lufami (Madbull BPython i stock Marui) ale każda na innej komorze (JG, TM i CA) i każda na innej gumce (czerwony MB, przezroczysty MB, i czarny MB dystansery we wszystkich to MB). Obiecuje, że do końca tygodnia zrobię porównania (teraz jestem troszkę zajęty, w dodatku kumpel musi przynieść parę rzeczy i dopiero wtedy startujemy). Jedyne co teraz mi się rzuciło w oczy to okno dystansera jest bardzo blisko końca lufy i mi się przynajmniej wydaję, że jest znacznie bliżej niż w lufach innych firm (ale może to tylko taka moja prywatna fatamorgana :) ) Ps. Madbull ma fajniejsze opakowanie lufy, to z Gunnera ma dużą średnicę i lufa w nim strasznie lata :) Edited April 5, 2011 by Bojeq Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Odgrzeje temat, bo chyba umarł. Ma to ktoś jeszcze w swojej replice? Jestem ciekaw czy to faktycznie opłacalne. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Po moim obcowaniu z tą lufą mogę powiedzieć, że na pewno jest lepsza od Black Pythona Madbulla. Z odległości 30m na 15 strzałów 9 weszło w kartkę przy MB zaś 10 przy gunnerze jednak: hop up nie był do końca świetny - kulki nie trafiały przez nagłe zbyt duże podkręcenie komora hopa nie była idealnie dopasowana do repliki (komora CA replika JG AUG) na początku nie brał kulek potem dopiero po walkach udało się to jakoś okiełznać. Potem silnik w replice mi się spalił i skończyłem testowanie... Jak dla mnie to za tą cenę brać :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Nie ma ktoś przypadkiem możliwości porównania z Systemą? Bo to właściwie ta sama klasa cenowa... Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Odgrzewam temat. Testował je ktoś jeszcze? Chcę sobie zamówić preckę do M249 i nie wiem czy nie wziąć Gunnera ;P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts