Viamortis Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Witam. Rozważam zakup tychże. Bawił się może tym ktoś z was? Testowaliście może? Opinie mile widziane, bo mnie już te słuchawki na strzelnicy drażnią :icon_razz2: Z góry dziękuję, kłaniam się. M. Quote Link to post Share on other sites
wolfman Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 (edited) Witam Kupiłem (w bj sytsem w z Krakowa) w 2008 roku ale EP3 do pracy przy maszynach tłoczących (dużo hałasu) sprawiają się doskonale. Z kolega strzelnicy w Bytomiu przy strzelaniu z 0.357 nieźle się sprawiły :) teraz będę kupował jeszcze nowsze czyli pewnie ep4 bo starego jednego zgubiłem ;) Są godne polecania przede wszystkim wygodne (nie trzeba ściągać do rozmawiania) można nosić okulary, a czasami zapomnieć wyciągnąć po pracy :) moje pytanie gdzie chcesz kupić i za ile bo jestem zainteresowany pozdrawiam Edited April 9, 2011 by wolfman Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Przy rozmowie jest trochę ciszej niż w aktywnych słuchawkach, ale o wiele lepiej niż w klasycznych stoperach bo normalnie można prowadzić rozmowę bez zdejmowania stoperów. Tłumią jak trzeba. Także w 100% warte swojej ceny, która w stosunku do aktywnych słuchawek wypada bardzo korzystnie. Do dostania aktualnie na allegro. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Pytanie dosyć nietypowe - czy ktoś to testował grając na perkusji ? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 10, 2011 Author Report Share Posted April 10, 2011 Witam Kupiłem (w bj sytsem w z Krakowa) w 2008 roku ale EP3 do pracy przy maszynach tłoczących (dużo hałasu) sprawiają się doskonale. Z kolega strzelnicy w Bytomiu przy strzelaniu z 0.357 nieźle się sprawiły :) teraz będę kupował jeszcze nowsze czyli pewnie ep4 bo starego jednego zgubiłem ;) Są godne polecania przede wszystkim wygodne (nie trzeba ściągać do rozmawiania) można nosić okulary, a czasami zapomnieć wyciągnąć po pracy :) Dzięki. moje pytanie gdzie chcesz kupić i za ile bo jestem zainteresowany Ponieważ nikt nie odpisywał, zasięgnąłem języka innymi kanałami i zamówiłem tu: http://lapolicegear.ecomm-search.com/redirect?url=http%3A%2F%2Fwww.lapolicegear.com%2Fsurefire-earpro-ep4-sonic-defender-plus.html Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 (edited) Skoro założyłem temat, to fajnie by było skrobnąć parę słów. Ochronniki bardzo fajne. Trochę dziwne uczucie, jak włażą w uszy, bo dość głęboko włażą, ale dyskomfort jest tylko chwilowy, na początku i pewnie zależy od ucha i od człowieka. Wykonanie bardzo przyjemne, nie wiem co to za materiał, ale wygląda jak plastik i silikon. Dwa tryby funkcjonowania - z zatkanymi i odetkanymi zaworkami. W zamkniętej strzelnicy musiałem zatkać zaworki bo było trochę głośno. Z zatkanymi elegancko. Spokojnie można rozmawiać mając EP4 w uszach, natomiast huk wystrzału jest ładnie tłumiony. Nie ma szału, nie ma bajeru takiego jak w peltorach czy sordinach, ale jest bardzo wygodnie, niedrogo, a ochrona jest wystarczająca. Pozdrawiam M. Edited November 5, 2011 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
miller44 Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 A do spania się nie nadają ;-) Za to przy dłuższym przebywaniu w hałasie, nie tylko podczas strzałów, sprawdzają się idealnie. Poza tym są małe i mieszczą się w kieszeni chyba każdej. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 A ucho nie boli od dłuższego noszenia? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted December 23, 2011 Author Report Share Posted December 23, 2011 3h non stop i nie bolało. Czułem, że mam je w uszach, ale nie bolało. Trochę dziwne uczucie, jak włażą w uszy, bo dość głęboko włażą, ale dyskomfort jest tylko chwilowy, na początku i pewnie zależy od ucha i od człowieka. Potem się można przyzwyczaić. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Dzięki . Quote Link to post Share on other sites
Foxtrott Posted April 6, 2013 Report Share Posted April 6, 2013 A jak myślicie, czy zdadzą egzamin na hali produkcyjnej (tapicernia)... mam przewlekły uraz akustyczny i muszę myśleć o ochronie słuchu (jeszcze nie jest za późno :) ) Zwykłe, tandetne stopery odpadają.. ktoś mi coś doradzi? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 6, 2013 Report Share Posted April 6, 2013 (edited) Słuchawki dokanałowe. Te od Creative wyśmienicie wygłuszają otoczenie, nie wiem jak z tymi od Sennheiser'a. Witam Kupiłem (w bj sytsem w z Krakowa) w 2008 roku ale EP3 do pracy przy maszynach tłoczących (dużo hałasu) sprawiają się doskonale. Z kolega strzelnicy w Bytomiu przy strzelaniu z 0.357 nieźle się sprawiły :) To tak a propo. Edited April 6, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 (edited) Odkopię troche temat...jak jest z zużywalnością "stoperów". Zastanawiam się na ich zakupem typowo do pracy.Hałas na hali sięga 85db a zwykłe stopery tłumia tylko o 35db...Przez 5 razy w tyg po 8godz będe ich używał. Nadaja się? P.S. co sądzicie o tym modelu: http://allegro.pl/aktywne-zatyczki-peltor-combat-arms-cae-i3470015068.html ? Edited August 25, 2013 by Limaxu Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Mam te peltorki już dłuższy czas i ogólnie nie mogę na nie narzekać. Jednak na strzelnicy zamkniętej jak ktoś strzela koło mnie z AK to wole założyć tradycyjne ochronniki . Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Ja w nich trochę z AK strzelałem, fakt że na otwartej strzelnicy, ale jakoś nie widziałem wielkiej różnicy względem zwykłych ochronników słuchawkowych (może nie licząc dyskomfortu wywołanego tym, że ciągle coś masz w uchu). Ogólnie są ok, przy czym ze względu na sylikonową budowę wróżę im nie dłuższy żywot jak 1-2 miesiące przy codziennym użytkowaniu Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Trochę odkopię temat :icon_mrgreen: Znalazłem model EP7,używał ich ktoś?Jak często trzeba wymieniać ta gąbkę? Drugie pytanie,ktoś orientuje się gdzie w Pl mogę kupić EP4 w rozm M.? Quote Link to post Share on other sites
GOUKI Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Mam EP7, sprawdziły się świetnie na 4 dniowym szkoleniu strzeleckim ;) Z początku jest dziwnie, ale po jakimś czasie można zapomnieć że ma się coś w uszach, nic nie boli i nic nie drętwieje. Zdecydowanie wygodniejsze niż słuchawy z bajerami i co oczywiste ważą mniej. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Zastanawiam się nad EP7 - interesuje mnie wyłącznie strzelnica zamknięta. Dadzą radę? Waham się czy je kupować, czy też dołożyć do zwykłych słuchawek aktywnych tj. SORDIN Basic... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts