Ghost10 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Cześć aktualnie strzelam kulkami o wadze 0.20, replika ma 330fps, mam pytanie czy jak kupię kulki 0.25 to zwiększy się zasięg? Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Nie. Zmniejszy. Quote Link to post Share on other sites
rusone47 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Zwiększyć się może celność , ale co do zasięgu to post wyżej . Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted April 19, 2011 Author Report Share Posted April 19, 2011 Dzięki za odpowiedź, nie chce zakładać nowego tematu więc pisze tutaj, dlaczego jak wkładam sprężynę m125 (która była wcześniej w stocku, ale napisałem Krakmanom aby wymienili na słabszą m90), zakładam mocniejszą, oddam moze 5 dobrych srtrzałow przy marnym zasięgu i potem aby oddac strzał musze ciągnąć za spust dwa razy, a później juz wcale nie strzela tylko jest takie ,,tyk'' i nic. Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Już jeden temat o tym zrobiłeś. Po cholerę znów go wałkujesz w nowym temacie? Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted April 19, 2011 Author Report Share Posted April 19, 2011 harasim, widze że nabiłeś sobie kolejnego bezsensownego posta, nie chcesz pomagac nie pisz nie rozkazuje ci nic... Quote Link to post Share on other sites
jazoonn Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 na początek proponuję sprawdzić baterię ewentualnie podłączyć inną na 100% sprawną Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 (edited) Zdecydowanie bateria... Lub silnik nie daje rady, a powinien skoro w stoku uciągał m125. Ewentualnie jeszcze źle złożony GB Tak apropo co to za replika? Edited April 19, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 Ghost chłopie pomyśl zajaszcze Ci napisał co może być nie tak.Potestuj trochę sam zanim coś napiszesz.Sprawdzałeś inna baterie na mocniejszej sprężynie? Obstawiam winę baterii jej wydajność jest za słaba do mocniejszej sprężyny. :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 Naładuj porzadnie batke i podepnij. Jesli to nie pomoze to podepnij inna bateria na 100% sprawna, jesli to nie pomoze to zaluz inny silnik. Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 Replika to m16 P&J, kupiłem razem z repliką słabszą spręzynę m90 i krakmani zamontowali mi tam u nich, i teraz pytanie czy mogli cos jeszcze wymienic? , np. silnik, baterie? W żadnym sklepie (a tym bardziej u krakmanów) nie wymienią Ci części bez Twojej wiedzy. Baterie jakby Ci wymienili to byś poznał, parametry łatwo sprawdzić. Pozdrawiam.... Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted April 20, 2011 Author Report Share Posted April 20, 2011 (edited) Podam właściwości baterii, może to coś pomoże: 9,6V , jest to bateria Ni-MH EDIT: Przypadek, jak mam załadowaną przecież dobrze bo dla próby założyłem dziś słabszą i jest ok.. Edited April 20, 2011 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
jazoonn Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 "Właściwości" baterii mogły by pomóc gdybyś podał jeszcze ilość mAh i najlepiej firmę batki. Drugiego zdania nie rozumiem. Podłaczyłeś słabszą baterię i chodzi ? Czy też założyłeś słabszą sprężynę i na niej bateria ciągnie normalnie ? Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted April 21, 2011 Author Report Share Posted April 21, 2011 (edited) "Właściwości" baterii mogły by pomóc gdybyś podał jeszcze ilość mAh i najlepiej firmę batki. Drugiego zdania nie rozumiem. Podłaczyłeś słabszą baterię i chodzi ? Czy też założyłeś słabszą sprężynę i na niej bateria ciągnie normalnie ? Założyłem słabszą sprężynę i ciągnie normalnie, właściwości: 9,6V 1200MaH Batka stockowa, nie wiem z jakiej firmy. Edited April 21, 2011 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 (edited) Właściwości to mogą być systemowa, bateria ma parametry :icon_rolleyes: PS: Ghost, powiedz mi jakim cudem udzielasz się w zielonych, technicznych i wszędzie gdzie tylko możesz prawiąc swoje mądrości i doradzając wszystkim naokoło a nie masz pojęcia o tak prostych i banalnych rzeczach jak dobieranie kulek do repliki czy nie potrafisz zlokalizować i zaradzić temu że Ci replika nie strzela na mocniejszej sprężynie?? :bialaflaga: Edited April 21, 2011 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 (edited) Właściwości to mogą być systemowa, bateria ma parametry :icon_rolleyes: PS: Ghost, powiedz mi jakim cudem udzielasz się w zielonych, technicznych i wszędzie gdzie tylko możesz prawiąc swoje mądrości i doradzając wszystkim naokoło a nie masz pojęcia o tak prostych i banalnych rzeczach jak dobieranie kulek do repliki czy nie potrafisz zlokalizować i zaradzić temu że Ci replika nie strzela na mocniejszej sprężynie?? :bialaflaga: Bo naczytal sie bzdurnych informacji tu i uwdzie zaprawionych nowomowa i innymi dziwactwani jezykowymi , a teraz blyszczy i swieci wiedza jak neon.. .. zenujace... Edited April 21, 2011 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted April 21, 2011 Author Report Share Posted April 21, 2011 (edited) Doradzam tylko zielonym przy wyborze np. repliki, bo mam juz jakąś poprawną wiedzę, a działe elektryki i techniki zostawiam dla Was i chyle czoła że pomagacie innym. EDIT: Major762, ciekawe czy jak zaczynałeś z asg to czy taki byłeś kozak. Edited April 21, 2011 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
jazoonn Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Nieco się powtarzam ale co tam :). Ghost wymień baterię. Najlepiej na lipo. Uprzedzając ewentualne pytania to polecam turnigy 7,4V 2200 mah 25C ewentualnie 11,1V 2200 mah 20C. Na allegro znajdziesz za 60-80 zł Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted April 21, 2011 Author Report Share Posted April 21, 2011 Ostatnie moje pytanie: Dlaczego muszę kupić inną batkę? Skoro tamta sprężyna była na stocku i bateria też więc powinno być ok, nie rozumiem. Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 (edited) Ja pier... po prostu bateria jest za słaba by naciągnąć mocniejszą sprężynę. Ma za mało mocy, może się zużyła lub normalnie padła jak to jest ze stockowymi chińskimi bateriami. Ewentualnie od kolegi pożycz lepszą baterie i sprawdź jak da radę z mocniejszą sprężyną. Pozdrawiam.... Edited April 21, 2011 by harasim Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted April 21, 2011 Author Report Share Posted April 21, 2011 (edited) A czy jak włożę tą: http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_sprezyny_glowne/sprezyna_sp_110_guarder-970.html zamiast m125 to będzie dobrze? Jeśli nie proszę o linki do jakieś w miarę taniej baterii. Edited April 21, 2011 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
jazoonn Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Trudno powiedzieć czy Twoja bateria pociągnie sp110. Może tak ale lepiej przyjąć że prawdopodobnie nie :) Co do baterii jeżeli interesuję Cię lipo to polecam sprzedawcę "corto" z alledrogo. Kupowałem u niego dwa pakiety i jestem zadowolony w 100%. Przy lipo zawsze masz podane wymiary więc możesz odrazu sprawdzić czy zmieści się w replice. Osobiście nie polecam schodzić poniżej pojemności 1600mah i wydajności prądowej 20C. Tak jak już wcześniej wspominałem takie pakiety można znaleźć w cenie 50-90 zł Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Po co mu to radzisz jak on ma to w d... i na siłę próbuje wstawić inne elementy zamiast sprawdzić baterie.... Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted April 21, 2011 Author Report Share Posted April 21, 2011 (edited) jazoonn, wielkie dzięki za pomoc. A mógłbyś podać link do nadającej i w mare taniej baterii? bo na tym się nie znam... EDIT: nie muszą być lipo, ważne aby były tanie i dobre. Edited April 21, 2011 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 (edited) Ghost czy ty jestes idiotą?? kilka postów wczesniej jazzonn pisał o lipo tunigry... (naucz sie czytac ze zrozumieniem bo widać ze nie potrafisz...) Edited April 21, 2011 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts