Guest Macio8 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Witam, posiadam tą jakże kiczowatą "replikę" http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-168-Karabin-Steyr-AUG-M8.html#projector_components_hidding Zakupiłem ją na allegro i mam problem działala z miesiąc 2 lata temu potem cos zaczęło strzykać w gearboxie (podobnie jak na filmiku nizej) odłożyłem ją i teraz po 2 latach postanowiłem ją naprawić i odziwo tak się stało. Działała przez jakiś czas ale chciałem coś tam poprawić w tym "gearboxie" o ile to gearboxem można nazwać i zaczęło się dziać tak jak na filmiku, jest tak jakby "nie miała siły" naciągnąć sprężyny, jak się dociśnie czy to silniczek czy zębatke od zewnątrz wydaje troche inny dźwięk, nie wiem czy wszystko jest na swoim miejscu, ale raczej tak. Jak to cholerstwo naprawić ? Zdjęcia : http://img40.imageshack.us/g/dscf0220n.jpg/ Filmik : http://www.youtube.com/watch?v=0gmSSYnmmQ8 Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Te śmieszne plastikowe zębatki musiały się rozwalić. Najwidoczniej zębatka silnikowa albo zębatka silnika. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 (edited) Ale cudo:P Zebatka silnika, albo zębatka silnikowa, została zmielona... I nie styka się zębami, przez co przeskakują, i raczej dlatego taki dźwięk... Miło popatrzeć na coś innego, niż gównolit:P Edited April 28, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Guest Macio8 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Jak to naprawić ? Kupić takie zębatki czy coś ? Wyglądają na sprawne więc nie wiem :D Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 wyrzuć to gówno i się nie męcz, nic z tym nie zrobisz. Quote Link to post Share on other sites
Guest Macio8 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Czy nie ma jakiegoś innego rozwiązania nie chce aby te 130 zł poszło za nic. Coś tam kombinowałem i jak założyłem na tą zębatke silnikową podkładke od śrubki i skręciłem to to coś tam ze 3 razy naciągnęło, może jednak da się ją jakoś odratować ? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 (edited) Zrób dokładne i dobrej jakości zdjęcia zębatek... Wtedy zobaczymy czy to napewno to, bo tak to możemy sobie gdybać... Edited April 28, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Co to masz nie standardowego ? Zwykły v3 standard TM z plastiku . Zmień zębatki np na jakieś xyt można komplet już kupić za 25zł, powinny pasować . Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Wydaje mi się że to GB v3 zwykła, proponuję wywalić cały ten Gb kupić tu w komisie jakas dobrą v3 do 100zł można kupić przełozyć jedynie dyszę albo kupić nową i bedzsie śmigal jak marzenie. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Najważniejsze to pozbądź się tego dziadowskiego plastikowego szkieletu. Szymx dobrze radzi, poszukaj gearboxa z AUG-a JG i więcej nie inwestuj, bo szkoda kasy. Za 250 zł można mieć AUG-a JG używanego, który będzie bił osiągami twojego. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Wyjechana może być środkowa zębatka (przynajmniej tak stwierdzam z filmu, ponieważ nie chce sie ruszać zębatka tłokowa) albo tłoka wyjechana lub silnikowa :) Jest kilka możliwości w sumie. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Nie ma to jak pomoc w odpowiednim momencie! :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts