johny13 Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 jak ze skutecznoscia pociskow wystrzelonych z miniberyla na tak duzym dystansie? z tego co wiem ,skutecznosc natowsiej amuniji lezy glownie i wylacznioe w dlugiej lufie i ogromnej predkosci wylotowej... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Dawid, ja wiem do czego służy beryl oraz co służy do strzelania na 600m. Po prostu spróbował i takie a nie inne obserwacje poczynił :D. Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 jak ze skutecznoscia pociskow wystrzelonych z miniberyla na tak duzym dystansie? z tego co wiem ,skutecznosc natowsiej amuniji lezy glownie i wylacznioe w dlugiej lufie i ogromnej predkosci wylotowej... Talibowie i tak nie noszą kamizelek więc chyba to nie robi dużego znaczenia... Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=axvncmu5CCg Nie wiem czy widzieliście ale sporo planów, ciekawe wersje i fatalny angielski. Dla mnie marketingowy skandal i totalny fail FB Łucznik. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 wukasz- a ty sie dziwisz,ze jedyne miejce przedazy beryla do jest armia polska ??? ci ludzie nie potrafili by znalesc nawet palca we wlasnym tylku .... Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 wukasz- a ty sie dziwisz,ze jedyne miejce przedazy beryla do jest armia polska ??? ci ludzie nie potrafili by znalesc nawet palca we wlasnym tylku .... Napisał facet, który pewnie jest specem od marketingu i znajduje bez problemu palec we własnym tyłku (ciekawe czyj?). Angielski pewnie masz opanowany perfekt, ale z polskim, jak widać, znacznie gorzej... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Mnie raczej zastanawia kto i do czego miał by kupować Beryla jak nie polska armia? Cywilni odbiorcy? Gdzie? W USA gdzie ta broń jest po prostu milionowym klonem kałacha? Czy też może w Europie, gdzie dostęp do broni jest jaki jest? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Akurat w Stanach to ma sens. Oczywiście nie dziesiątki tysięcy egzemplarzy. Zwróć uwagę, że koleś pyta się o Tantala, który w USA ma opinię wyrobu na wysokim poziomie w odpowiedniej cenie i strzela popularną tam obecnie amunicją. Popularną bo chyba najtańszą, jeśli mowa o pociskach pośrednich. Jednak już prawie nie jest dostępny. Poza tym w USA tak na prawdę mało jest firm oferujących AK na wysokim poziomie. FB zrobiłoby rozsądnie szukając partnera tak jak Iżmasz znalazł Arsenal (lub odwrotnie). Saiga też ma przedstawiciela. Zgaduję, że taki był cel tego wyjazdu. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 @ Krolik- moze nie na temat,ale uwazam,ze warto o tym wspomniec, bo boli mnie to jak polskie firmy zlatwiaja interesy za granica. Pare miesiecy temu w Glasgow byly targi pracy. Byly tam firmy z Europy jak i z Ameryki. Wszyskie firmy na tych targach mialy wlasny stoisko. Wszystkie firmy, jak logika nakazuje, mialy ulotki ifonromacyjne oraz broszury w jezyku zrozumialym dla mniejscowych tj po angielsku. Jedynie polski stragan oferowal ulotki tylko i wylacznie w jezyku ... polskim, a pracownice na tym stoisku tlumaczyly mejscowym na podstawie jezyka migowego z dodatkami lamanej angielszczyzny. Jezeli tak polskie firmy podchodza do robienia biznesu, to nie dziwie sie,ze jedyny produkt jakie mozna kupic za granica to wodke i ogorki kiszone ... Quote Link to post Share on other sites
renifer Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Napisał facet, który pewnie jest specem od marketingu i znajduje bez problemu palec we własnym tyłku (ciekawe czyj?). Angielski pewnie masz opanowany perfekt, ale z polskim, jak widać, znacznie gorzej... Królik ja wiem ze pijesz to dość dziwnej treści wypowiedzi kolegi ale cel jego zdania jest ze wszech miar słuszny. Wysłanie tego pana na shot show to chyba był przypadek... Ale ktoś kto wymyślił by ten akurat przedstawiciel odzywał się do kamery gunwebsites to już po prostu porażka. Zerknij na youtubea ile kanał ma widzów (w tym i mnie - widziałem film w subskrypcji ale nie dotrwałem do końca, nie dałem rady... ze wstydu) i ile odsłon filmów. Jeden dobry materiał z shot show na tym kanale jest nie do przecenienia marketingowo - piszę to "delikatnie mówiąc". Człowiek tak dukający po angielsku na największych targach branżowych na świecie który udziela informacji komukolwiek to czysta głupota ludzi którzy go tam posłali nie weryfikując jego umiejętności. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Krytykujący ma być jak żona Cezara. Jeśli krytyk sam popełnia żenujące błędy, to jego krytyka znacznie traci na wartości. Choć FB mogła postarać się o osoby lepiej władające jeżykiem Shakespeare'a. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Z jakiej paki? Nie muszę być anglistą, żeby krytykować czyjś angielski. Podobnie jak nie muszę być konstruktorem, żeby móc krytykować WSTa :D hehehe. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Czytanie ze zrozumieniem się kłania, mój drogi. Jeśli kogoś krytykujesz, to nie musisz być specem w jego dziedzinie - wystarczy, że się orientujesz, co do przedmiotu krytyki. Tyle, że nie możesz sam popełniać błędów. Bo głupio wygląda krytykowanie kogoś, gdy samemu wali się babole, nie? Jak na przykład pisanie "WSTa" - co to jest? :D hehehe Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Wojskowa Składnica Tranzytowa?? Ta na Westerplatte?? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Znaczy trochę jak Arend? :D Quote Link to post Share on other sites
renifer Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=JLzMOfCk8yg&feature=g-u-u Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts