REMOV Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 Taśma na naboje .22LR, do tego upper receiver (górna część komory zamkowej) dopasowana do każego karabinka AR-15/M16Ax/M4, razem tworzy to... zasilany taśmowo karabinek maszynowy na naboje bocznego zapłonu, coś pięknego :wink: Więcej Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 A zastosowanie tego w sumie jakie? Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted February 17, 2005 Author Report Share Posted February 17, 2005 A zastosowanie tego w sumie jakie? It's just for fun! :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 Każdy duży chłopiec lubi taśmy, ale nie każdy lubi wystrzeliwywać miesięczną pensję w 30s. Quote Link to post Share on other sites
Guest LooK OuT! Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 Czy to nalezy traktowac jako ciekawostke kontrukcyjna? Juz raz widzialem AR-15 zaadoptowane na zasilanie tasmowe. Bylo na www.ar-15.com . Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 Jeśli wierzyć world.guns.ru to broń automatyczna na amunicję .22 LR, moze znaleźc zastosowanie, choć w ograniczonym stopniu. http://world.guns.ru/smg/smg62-e.htm Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 i mozna nim przekopywać grządki ! Czekam na miniguna kal .22LR Quote Link to post Share on other sites
al_fik Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 a jak toto działa? Pytam bo trochę wysoko ta taśma z nabojami względęm osi lufy, jestem ciekawy po prostu ... Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted February 18, 2005 Report Share Posted February 18, 2005 Pewnie jak PK - wyłuskiwacz wyciąga nabój z taśmy i obniża go na drogę zamka, ja tak to widzę... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 18, 2005 Report Share Posted February 18, 2005 Każdy duży chłopiec lubi taśmy, ale nie każdy lubi wystrzeliwywać miesięczną pensję w 30s. to ile Ty zarabiasz? :o .22LR kosztuje 10 czy 15 groszy Czekam na miniguna kal .22LR eeee zadna nowosc... gdzies mialem filmik z czyms takim... Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted February 18, 2005 Report Share Posted February 18, 2005 .22LR kosztuje 10 czy 15 groszy Wiem. Pisałem to myśląc o normalnej amunicji. Zależnie od ceny jednej sztuki, swoje miesięczne dochody mogę wystrzelić z MG42 w 1-1,5 minuty ;) Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted February 18, 2005 Author Report Share Posted February 18, 2005 Pewnie jak PK - wyłuskiwacz wyciąga nabój z taśmy i obniża go na drogę zamka, ja tak to widzę...I oczywiście masz rację, tak to działa w (niemal) każdej konstrukcji zasilanej taśmowo :wink: Quote Link to post Share on other sites
T.J. Posted March 28, 2005 Report Share Posted March 28, 2005 Sprzęt Fajowy (może poza trochę brzydkim rozwiązaniem magazynka). Żeby tak zrobili replikę CKM Maxima/Vickersa z takim systemem na amunicję 22.LR :roll: i przy okazji niech zalobbują, żeby włodarze z z Wiejskiej lub Brukseli pozwolili nam to to kupować :lol: :wink: Quote Link to post Share on other sites
T.J. Posted March 30, 2005 Report Share Posted March 30, 2005 i przy okazji niech zalobbują, żeby włodarze z z Wiejskiej lub Brukseli pozwolili NAM to to kupować haha...no no już widzę to cacko w rękach polskich "dresików"...masakra :P :P :D Właśnie dlatego zaznaczam słowo NAM w moim poście ;). Rozumiem przez to zwłaszcza ludzi wiedzących jak należy legalnie używać takiego sprzętu. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted March 30, 2005 Report Share Posted March 30, 2005 T.J. - mam dla Ciebie fatalną wiadomość... elaboracja łuski .22 LR kulką 6 mm (0,2 g TM) jest niemożliwa... Wiem, bo próbowałem... Uwaga - to miał być kawał. Uwagę kieruję do osób z betonowym poczuciem humoru, tak na wszelki wypadek. Quote Link to post Share on other sites
T.J. Posted March 30, 2005 Report Share Posted March 30, 2005 Widzisz Okruch... trza było kulek aluminiowych 0.30 HFC użyć ;) albo jakich podkalibrowych z oddzielanym sabotem i rdzeniem ze zubożałego uranu... 8) Swoją drogą ciekawe ilu ASG-owców by taka kulka na wylot przewierciła, gdyby w rządku stali :roll: :lol: Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted March 31, 2005 Report Share Posted March 31, 2005 Ho ho.. Okruch się wildcattingiem zajmuje :D A tak wracając do tematu : Czy tan nabój ".22LR" nie jest taki "maławy" jak na nabój "pośredni" :?: Bo wygląda rozmiarowo prawie jak nabój od P90 :wink: Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted March 31, 2005 Report Share Posted March 31, 2005 Pytasz serio, czy żartujesz? A ktoś gdzieś napisał, że to nabój pośredni?? .22LR to uogólniając - amunicja sportowa. Najtańsza amunicja na każdej strzelnicy (nie licząc śrutu do wiatrówek). - Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted March 31, 2005 Report Share Posted March 31, 2005 Pytasz serio, czy żartujesz ? Żartuję... A ktoś gdzieś napisał, że to nabój pośredni?? W temacie jest napisane .22LR to uogólniając - amunicja sportowa. Każdy nabór można sklasyfikować... Pójdźmy na kompromis - Niech Remov zmiani temat na : Sportowy pistolet/karabin/karabinek/armata/granatnik maszynowy (niepotrzebne skreślić :wink: ). Wtedy będzie można w dowolny sposób interpretować tę broń. Mimo wszystko zostaję za zachowaniem nazwy "karabinek" dla broni palnej zasilanej nabojem średniej mocy :wink: Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted March 31, 2005 Author Report Share Posted March 31, 2005 W temacie jest napisane.22LR karabinek maszynowy Jak powszechnie wiadomo karabinki strzelają nabojem pośrednim, a karabiny nabojem pełnej mocy... Racja - w żadnym poście tak nie jest napisane, ale temat coś sugeruje...Słyszałeś kiedyś określenie kbks? Oznacza to karabinek sportowy, bynajmniej nie jest związane z amunicją pośrednią. Poza tym podział karabin/karabinek jest JEDYNIE podziałem wojskowym, taktycznym i tylko takim. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted March 31, 2005 Report Share Posted March 31, 2005 Remov nie przejmuj sie, Julas juz tak ma. Czasem lubi dac super madry komentarz. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 31, 2005 Report Share Posted March 31, 2005 W temacie jest napisane.22LR karabinek maszynowy Jak powszechnie wiadomo karabinki strzelają nabojem pośrednim, a karabiny nabojem pełnej mocy... Racja - w żadnym poście tak nie jest napisane, ale temat coś sugeruje... A jakimi nabojami wg Ciebie strzelaja pistolety sportowe .22LR i jakim karabinki .22LR? :) Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted March 31, 2005 Report Share Posted March 31, 2005 podziałem wojskowym, taktycznym i tylko takim. Właśnie tylko taki podział uznaję... :wink:A jakimi nabojami wg Ciebie strzelaja pistolety sportowe .22LR i jakim karabinki .22LR? Zapomniełeś dodać "sportowe" przed "karabinki". :wink: Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted March 31, 2005 Author Report Share Posted March 31, 2005 Właśnie tylko taki podział uznaję... :wink:Ale konstrukcja, której zdjęcia podesłałem nie jest bronią wojskową i nigdy nie będzie. Miałem to nazwać rekreacyjny karabinek maszynowy, czy jak? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted March 31, 2005 Report Share Posted March 31, 2005 Miałem to nazwać rekreacyjny karabinek maszynowy, czy jak? :wink: Rkm... no... jakby popatrzeć... dwójnóg dorobić... coś z "gramofonu" Diegtariewa w sobie ma.... :wink: :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts