Guest Aztek_PL Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 (edited) Witam, Szukam paska do spodni, który oprócz trzymania ich wytrzymałby przypiętą kaburę udową i ewentualnie jakiś worek zrzutowy. Chodzi o to, aby się nie wyginał ostro w dół. Kolor czarny lub oliwkowy. Pasek z klamrą WP nie wchodzi w grę. Ogólnie żeby na klamrze nie było żadnego znaku. Cena niewygórowana. Co polecicie? Pozdrawiam PS: Szukałem i znalazłem kilka, ale nie mam pewności co do ich jakości. Dlatego podaję się na Was. Edited May 16, 2011 by Aztek_PL Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Pasek w spodniach + kabura + worek - to nie jest dobre rozwiązanie ;) Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Albo pasek oddzielnie,albo taki zestaw sobie kup: http://miwo-military.net/-produkty/pid,493/Pas-taktyczny-PT-2 + http://miwo-military.net/-produkty/pid,527/Szelki-ucieczkowe-SU-2 Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Właśnie tego się spodziewałem. No dobra - a jaki pasek do samych spodni polecilibyście? Cena nie może przekroczyć 40zł. Reszta wymagań w pierwszym poście. Teraz tylko ważne, żeby trzymał portki na miejscu. :wink: Quote Link to post Share on other sites
TheGeneral Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Dobrze, że nie pytasz o to jakiego typu bieliznę powinieneś ubrać. Idź do miejscowego rymarza i kup sobie skórzany pasek z metalową klamrą (najlepiej dwu językową). Będzie idealny i uniwersalny do podtrzymywania spodni na dupie. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Rigger belt, kosztuje w tych granicach: http://allegro.pl/pas-taktyczny-us-army-instruktor-45mm-oliv-i1603211979.html polecam, używam i spisuje się ładnie (mam firmy raine). Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Ja od kilku lat używam Rescue Belt'a. Oryginał kosztuje co prawda więcej niż Twój budżet, ale ostatnio pojawiły się na allegro chińskie klony za ~40zł. Spodnie trzymać będą - do asekuracji już nie bardzo ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Dzięki Panowie. Bieliznę póki co potrafię samemu dobrać. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Aztek_pl problem leży w samych paskach. Te które będą wygodnie podtrzymywać portki będą zbyt wiotkie żeby wieszać na nich oporządzenie. natomiast te które będą sobie wygodnie leżały pod obciążeniem szpejem bedą niewygodne do podtrzymywania portek. Limaxu rzucił sensowną propozycję ale jak widać dla ciebie zbyt drogą. Poszukaj podobnego pasa produkcji Helikona powinien być tańszy. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Ja mogę polecić pas firmy Spec-ops (nie tej polskiej :wink: ). Dostępny na cqbtactical, jednak cena to coś koło 70zł. Pasek sztywny i nie wygina się pod obciążeniem ani nie luzuje, nawet podczas biegu. Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Ja się zdecyduję na jakiś tańszy pasek do portek, a do sprzętu osobny. Rozbiję to trochę w kosztach. W każdym razie dzięki za pomoc i wyjaśnienie. Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Mam ten sam co HellMaker666, nawet z tego samego sklepu :D Bardzo dobry pasek. Zastąpił mój skórzany dwujęzykowy. Idealny na co dzień a i kabury sie nie boi. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Jeśli nie poluzował się w biegu z zawieszonym na nim dużym cargo i lustrzanką to coś znaczy jednak. Na lekkie rzeczy typu kabura, jakieś mniejsze cargo i zrzut idealnie się nadaje. Quote Link to post Share on other sites
biper911 Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Jeśli kabura ma być udowa, to spokojnie się utrzyma na pasku od spodni, bo jej główny "ciężar" i tak wisi na mocowaniu na udzie. Ja do zwykłego paska Budeswehry (cena ok. 10zeta - w dobrym stanie, NIE MA żadnego znaku na klamrze) wieszam kaburę+Glock17 z metalowym zamkiem i z magazynkiem, a po drugiej stronie paska 3 magi i się wsio trzyma tyłka, nawet w biegu. Pasek o konstrukcji prostej jak cep, ale genialny w swej prostocie i skuteczności. Ew. inne oporządzenie to proponowałbym już jednak wieszać na pasie taktycznym/oporządzeniu. Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Tak się składa że ja też przymierzam się do zakupu pasa, będzie on podobnie obciążony jak ten od autora. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_105&products_id=855&name=Pas_LC2_-_z_kompozytowa_klamra_-_zielony Co powiecie o tym? Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Przez szerokie szlufki w spodniach od wz.124 ten pas nie przechodzi. Poza tym klamra jest z naprawdę szajsowatego plastiku. Poszukałbym czegoś innego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts