kewinpol Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Witam mam pytanie, którą replikę wybrać M4 A&K CQB czy JG G36? Jeśli macie jakieś propozycje do 500 zł to proszę podać. Z góry mówię, że nie chcę żadnego AK. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 I może frytki do tego? Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 G36, a najlepiej Cymy ;) Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted May 19, 2011 Author Report Share Posted May 19, 2011 (edited) G36, a najlepiej Cymy ;) Też się zastanawiałem nad G36 od Cymy, ale kosztuje ponad 500 zł więc odpada. Wiem, że 500 zł na replikę to trochę mało. Edited May 19, 2011 by kewinpol Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Jeśli g36c JG to tylko nowa seria, poznasz po czarnym kolorze szkieletu gearboxa (zawsze można się zapytać sprzedawcy). Niestety kolega podał budżet więc go nie naciągajcie cymami. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted May 19, 2011 Author Report Share Posted May 19, 2011 Ostatnie pytanie, czy jest coś lepszego w tym przedziale cenowym od G36 JG? Quote Link to post Share on other sites
Tosio Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Może CM.032(a) :icon_question: Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 (edited) Ja za 500zł bym Ci znalazł dobrą replikę oczywiście używaną ;) W sklepach niestety się nie opłaca.. Jeśli się znasz na serwisie albo masz kogoś kto się zna i zrobi Ci z repliką za "flaszkę" to u Krakmanów za odstąpienie od gwarancji jest o ile dobrze pamiętam 100zł taniej (pozostaje tylko gwarancja rozruchowa na chyba 10dni) I w tedy bd Cię stać na G36 od SRC a nawet od CM ;) G36 JG jest fajne ale.. Warto by było wymienić -komorę HU (CA ostatnio widziałem za 40zł na allegro) -dysza (obowiązkowo do nowej komory) -sprężyna (lubi się strasznie szybko ubijać) Edited May 19, 2011 by MyN3 Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted May 20, 2011 Author Report Share Posted May 20, 2011 (edited) Jedak kupuje G36 JG i mam ostatnie pytanie jak jest z łamliwością body? Jest ono zrobione z plastiku więc nie wiem czy jest takie słabe jak w M4? Edited May 20, 2011 by kewinpol Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Body, mimo ze plastikowe, jak naprawde grube i mocne, jezeli nie bedziesz rzucal nim po kamieniach to nic sie nie stanie. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Body, mimo ze plastikowe, jak naprawde grube i mocne, jezeli nie bedziesz rzucal nim po kamieniach to nic sie nie stanie. Pozdrawiam, G^. Łamliwość plastikowych body jest bardzo losowa, jednemu znajomemu z rozbiegu gietka upadła w trawe i sie kolba cała ułamała, innemu odbiła się od podłogi i wyleciała z parteru budynku i nic :) Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Kolba a body to dwie różne rzeczy.. Body jest bardzo wytrzymałe więc o to nie ma problemu ;) Nie jest takie jak w M4. Kolba jest pusta dlatego wiele osób wypełnia je pianką przez co jest wytrzymalsza przynajmniej według nich ;) Quote Link to post Share on other sites
Memoris Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 u Krakmanów za odstąpienie od gwarancji jest o ile dobrze pamiętam 100zł taniej (pozostaje tylko gwarancja rozruchowa na chyba 10dni) Skąd masz takie informacje? To jakaś oficjalna wiadomość sklepu? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 u Krakmanów za odstąpienie od gwarancji jest o ile dobrze pamiętam 100zł taniej (pozostaje tylko gwarancja rozruchowa na chyba Jak kumpel brał cm.048 za około 750 zł, to za odstąpienie od gwarancji dawali gratisową wysyłkę, więc niezbyt się opłacało. ;) Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted May 21, 2011 Author Report Share Posted May 21, 2011 Wielkie dzięki za pomoc. Muszę się jeszcze zastanowić, ale chyba wezmę G36. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Co do odstąpienia od gwarancji to nie wiem jak to jest teraz ale jak się jakiś czas temu pytałem to mi sprzedawca powiedział że jest to 100zł na każdej replice powyżej 400zł i sprawdziło się to wiele razy jak mówiłem o tym znajomym każdy który kupował replikę i powiedział czy za odstąpienie od gwarancji zapłaci o 100zł mniej odpowiadali tak ;) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Poszukaj jakiejś używki, mi się ostatnio udało dorwać M733 Tokyo Marui za 600zł (nie targowałem się), super replika, bije chińskie 450fps na łeb, no i wykonanie super. Ostatnio dużo fajnych używek krąży po komisie i allegro. Poszukaj a znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Dołóż jeszcze te 100zł i kupuj G36 Cymy. Świeżo kupiłem i muszę powiedzieć, że w porównaniu z tą od JG czy też ak beta specnaz niesie naprawdę daleko i co ważniejsze celnie. Bardzo fajny dźwięk podczas strzału. Bardzo wygodny i dużo innych zalet. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted May 22, 2011 Author Report Share Posted May 22, 2011 Mam pytanie jakie są wasze opinie o sklepie RedBeret? Chce od niech kupić replikę G36 przez Allegro. Szukałem w temacie o sklepach, ale mało jest opinii a wolę być pewnym w 100%. Na Allegro mają dużo pozytywów. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Nie słyszałem, żeby ktoś narzekał na Red Beret. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Hawk jak można porównywać coś do bety.. Jak wezmiesz G36 od JG to na ewentualny tuning wydasz więcej niż doplata do CM.. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Mam pytanie jakie są wasze opinie o sklepie RedBeret? Chce od niech kupić replikę G36 przez Allegro. Szukałem w temacie o sklepach, ale mało jest opinii a wolę być pewnym w 100%. Na Allegro mają dużo pozytywów. Biorę regularnie różne graty, nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted May 25, 2011 Author Report Share Posted May 25, 2011 Biorę regularnie różne graty, nie narzekam. A jak z serwisem w Redberet? Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Patrząc na to że repliki biorą z innych sklepów i nie ukrywają tego więc w wypadku oddania na gwarancje repliki są odsylane do danego sklepu.. Więc czas się pewnie wydłuża.. No chyba że mają serwisanta ale wątpię bo sklep ewidentnie skupuje z innych i sprzedaje po cenach podobnych bo dostają rabat Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted May 25, 2011 Author Report Share Posted May 25, 2011 Wielkie dzięki za pomoc. Już kupiłem G36 JG z RedBeret mam nadzieje, że replika będzie mi długo służyła. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts