Kuczu Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Cześć. Od dłuższego czasu czytam forum gaziaków i mam już mętlik w głowie. Przymierzam się do zakupu jakiegoś godziwego Glocka 17 i tu proszę Was o pomoc. Chcę żeby były na nim oryginalne oznaczenia. Jeżeli w stocku ich nie będzie to jestem w stanie kupić odpowiednie korpusy, zamki itp. Chcę aby był wydajny. Dobrze by było żeby dało się z niego strzelać Power Up Gas'em Guardera. Co możecie polecić? Link to post Share on other sites
KubaSoldier Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_47&products_id=2558&name=KSC_-_Glock_17_-_Metal_Slide Polecam tego, chociaż nie jestem pewny czy ładuje się go tym gazem guadera, bo niewiem czym się różni od "normalnego" green gas'u. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Gazem guardera nie ładuj. Kup po prostu Marujca, będzie lepszy niż wszystkie KSC, KWA czy ARMY. Link to post Share on other sites
Nath Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Tak jak napisał Dexter-bierz TM, nie zawiedziesz się. Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Tak się podepnę, podobno TM 3 gen ma jakąś wadę techniczną, to prawda? Bo tylko to mnie przed kupnem blokuje... :zastanawia: Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Podobno. Nikt tej wady nigdzie nie widział. Link to post Share on other sites
rumak Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 A czym się różni ten Glock 3rd generacji od poprzednich? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Chodzi o to, że REPLIKA jest glocka (ostrego) w 3 generacji. Nie jestem pewien ale chyba chodzi o jakieś oznaczenia itp. Mechanicznie replika glocka to replika glocka. Link to post Share on other sites
żylet Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Podobno. Nikt tej wady nigdzie nie widział. Pęka szczerbinka :icon_confused: Duży odrzut powoduje przeciążenia na śrubkę która poprzez szczerbinkę trzyma cały zespół z dyszą gazową zamku. Ale może to jeszcze coś innego bo w tym wypadku wystarczyłoby wypuścić stalowe przyrządy celownicze jak w ostrych klamkach 3 gen. Do tego trzeba do zaworków w magazynkach powkładać małe uszczelki z zapalniczek bo inaczej gaz leci wszędzie poza magiem :icon_razz2: A i zestaw FTU Guardera do tego klocka - porażka. Żeby spasować wszystko potem tak żeby się zamek nie przycinał trzeba duuużo cierpliwości :icon_confused: Ale poza tym miodek. W oryginale TM strasznie mnie denerwował bezpiecznik pod lufą. Na szczęście w zestawie tuningowym Guardera była już zwykła pełnowymiarowa tabliczka z numerem seryjnym Pozdrawiam żylet Link to post Share on other sites
Recommended Posts