AA__ Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Czesc, Szukam zdjec na ktorych sa mundury we flecktarnie z oporzadzeniem w ranger green. Zastanawiam sie, czy wlasnie RG nie lepiej bedzie pasowal do samego flecka oraz ew. do przesiadki od czasu do czasu na inne wzory typu wz93 lub MC. OD jakby nie bylo jest dobry, ale zbytnio zielony ;) Tak wiec - jesli macie swoje zdjecia / linki do fotek na ktorych widac flecka z RG - podeslijcie prosze. I z gory dzieki. Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Mam starego flecka i oporządzenie w RG, powiem ci iż nie wygląda to fajnie. Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted June 10, 2011 Author Report Share Posted June 10, 2011 Bieniekk: wyswiadczylbys przysluge i poszukal swoich starszych fot we flecku? Ew. jesli to nie problem jakis nowe foto - mundur, kamizelka + biala kartka papieru (wystarczy maly kawalek) - byle nie w domu (balkon, na zewnatrz)? Jak patrze na Twoje zdjecie http://static1.asg.pl/var/images/community_gallery/profil/16058/main.jpeg i kolege obok to wcale nie razi akurat z wz.... Co Ci nie pasuje w RG z fleckiem? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Z UCP też wygląda niefajnie. ;) RG jest na tyle zgaszony, że nawet z rudym fleckiem współdziała ale jest jednolitą plamą. To dobry kolor ale będzie się tak samo odcinał jak OD czy CB. Nie ma co wydziwiać. Quote Link to post Share on other sites
minimi Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Potwierdzam- mam flecka nawet nie spranego i z RG jakoś się wybitnie odcina- lepszy będzie oporządzenie w plamkach- widziałem z kamo brytolskim- o niebo lepiej Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted June 11, 2011 Author Report Share Posted June 11, 2011 RG jest na tyle zgaszony, że nawet z rudym fleckiem współdziała ale jest jednolitą plamą. To dobry kolor ale będzie się tak samo odcinał jak OD czy CB. Nie ma co wydziwiać. Mam kamizlke w OD - według mnie wspolgra fantastycznie w lesie. Dlatego pytam o RG - jesli roznice sa pomijalnie male, to RG jest dla mnie bardziej przyszlosciowy jesli chodzi o wspolprace z innymi wzorami. Potwierdzam- mam flecka nawet nie spranego i z RG jakoś się wybitnie odcina- lepszy będzie oporządzenie w plamkach- widziałem z kamo brytolskim- o niebo lepiej Moze jeszcze raz wytlumacze. Chcialbym w RG (o ile zobacze, ze jest w miare ok) kamizelke, plecak i pas. Tyle. Klapy do ladownic moge doszyc we flacku, torba zrzutowa, nakrycie glowy. Gdyby nie zalezalo mi na wspolpracy z innymi wzorami, to po porstu wybralbym OD, ktory w/g mnie sprawdza sie z fleckiem idealnie w lesie. Jeszcze raz - prosze o fotki lub linki do takowych. Naszukalem sie w google images bezskutecznie. Wiem, ze dobrze doradzacie i bardzo Wam dziekuje, ale zalezy mi bardzo na zdjeciach, abym sam mogl wyczuc na ile bedzie to gorsze / lepsze / porownywalne z OD. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 mundur flecktarn + RRV cordura RG + ładownice Army Green Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Czy bluza/koszula to nie przypadkiem tropentarn? Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Czy bluza/koszula to nie przypadkiem tropentarn? Raczej sprany fleck. Tropek miał z tego co pamiętam więcej zielonego - i to takiego soczyście zielonego. Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Sprany tropentarn. Po lewej fleck, po prawej tropek: klik. Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted June 11, 2011 Author Report Share Posted June 11, 2011 (edited) Kantek: Bardzo dziekuje! Na miniaturce sprana bluza zlewa sie idealnie z kamizelka ;) No nic, jesli ktos jeszcze znajdzie fotki to prosze bardzo. Byc moze w przyszlym tygodniu bede mial kawalki materialow w OD i RG to naloze na mundur i podrzuce. Edited June 11, 2011 by AA__ Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Jak będę miał dostęp do aparatu to podrzucę foty OD na tle flecka i tropentarna Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted June 11, 2011 Author Report Share Posted June 11, 2011 Phoesis: Super. Jesli mozesz doloz tylko gdzies kawalek bialej kartki (moze byc maly skrawek). Latwiej bedzie okreslic rzeczywisty kolor. Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 (edited) Galeria. Pierwsze zdjęcia to tropentarn, później flecktarn. Edited June 12, 2011 by Phoesis Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 Dobra robota! Dzieki :) Chyba nawet balansu bieli nie trzeba korygowac (4, 5, 10) bo chyba aparat przez biala kartke idealnie go zalapal ;) Jak tylko dostane materialy to wrzuce porownanie OD i RG na flecku. Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Ranger green tylko do Woodlanda/UCP/MC. Koniec tematu. Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 (edited) De gustibus non est disputandum. Jak będzie chciał to i w różowej piżamie będzie biegać do tej kamizelki jak mu się będzie podobało i nikt mu tego nie zabroni. Edited June 12, 2011 by Hannon Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 Ranger green tylko do Woodlanda/UCP/MC. Koniec tematu. Prawda objawiona? Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 Co nie zmienia faktu, że RG (normalny, a nie jakiś helikon) to Flecka pasuje jak buty świni. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 Ilu ludzi tyle zdań. A moim zdaniem RG do flecka pasuje tak samo jak do praktycznie wszystkiego, w końcu to kolor "uniwersalny". Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 Kolego Ajgor: już nie pleć głupot. RG podobnie jak Oliwka pasuje do większość mundurów. Używam do marpata oliwki i czuje się z tym świetnie i nie widzę sensu w takim gadaniu. Dlatego że wszyscy używają coyota do tego munduru znaczy że ja też muszę? Jeżeli nie bawię się w MilSim to nie widzę w tym żadnego problemu. Podobnie z RG do flecka, ile ludzi tyle opinii dotyczących tego czy pasuje. Jak ktoś mądry zauważył, o gustach się nie dyskutuje. Zresztą schodzimy już na off topic... Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 @up; Mylisz koleżko pojęcie milsima z pojęciem rekonstrukcji. Co nie zmienia faktu że masz rację w doborze kolorów do munduru, czy munduru do koloru/kamuflażu oporządzenia :D Wałkuję po raz nty... chcesz to biegaj nawet w różowej pidżamie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts