Spoon8 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Kupiłem za grosze ostatnio pasoszelki bw i tak sobie myślę co by do nich doczepić :happy: Pas jest szeroki na 9cm a do niego nie ma prawie nic (ładownice do g3 i pokrowiec na saperkę) Tak się zastanawiam co by trzeba było zrobić żeby taka np. ładownica m4 albo kieszeń w systemie molle na niego weszła... Może ktoś już miał ten problem, ja bym zrobił tak (może ktoś będzie miał lepszy pomysł ) Naszyłbym pasek taki jak molle na ten mój pas lub Naszyłbym bezpośredni na ładownicę większy pasek (ten co się zapina wokół pasa) Jakieś inne pomysły? [przykładowa kieszeń do przerobienia: http://www.ptasznik1.pl/ptasznikallegro/hanet/kamizelki/zasobnik.molle.duzy.fleck.2.jpg Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Opaski zaciskowe do kabli i lecisz przez otwory w pasie. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Kup sobie adapter. http://rangershop.pl/product-pol-1152653644-Adapter-do-systemu-Molle-pojedynczy-oliv.html http://rangershop.pl/product-pol-1152636285-Adapter-do-systemu-Molle-podwojny.html Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 Dzięki wielki spróbuję z tymi opaskami, myślę że będzie dobrze :happy: Co do adaptera to są dosyć drogie, a na te pasoszelki mam mało kasy do przeznaczenia :wink: Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 (edited) Nie mogę już edytować, ale mam takie pytanie http://armyworld.pl/product-pol-137-Ladownica-flecktarn-na-dwa-magazynki-G3-oryginal-BW.html Czy do ładownicy g3 zmieściły by się magi do m4? Tak żeby się zamknęła ta ładownica...? edit:literówka Edited June 12, 2011 by Spoon8 Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Nie da rady, magi od M4 są sporo dłuższe. Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 kurcze no, mało rzeczy jest na ten system bw, chlebak tylko znalazłem i te kopane ładownice do g3 :l no nic, będę musiał działać z tymi opaskami zaciskowymi, może będzie dobrze :wink: Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 może pomoże ci ta grafika, te pasoszelki to archaiczne rozwiązanie, ale wiadomo - gdy się nie ma co się lubi to się lubi co się ma i trzeba kombinować. Jak dla mnie jedyne wyjście to motanie na opaskach zaciskowych, jak zaczniesz przerabiać kieszeń jest spora szansa, że ją uszkodzisz. Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted June 13, 2011 Author Report Share Posted June 13, 2011 Spoko, dzięki Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 (edited) Mocowanie molle do pasoszelek bw: (...) Przykładowo to zdjęcie powstało w trakcie testowania możliwości łączenia molle z S95 Jednak zdjęcie ma pewien ukryty haczyk - pod S95 znajduje się typowy comfortpad w systemie molle. Właściwie to do niego były doczepione ładownice, sam comfortpad był połączony z S95 w bardzo kreatywny sposób a mianowicie za pomocą sznurka (właściwie to paracordu żeby było taktycznie :D). Co ciekawe rozwiązanie to całkiem znośnie działało w okresie przejściowym gdy szpej typowego soldata BW zaczął być niewystarczający wobec moich potrzeb a nie miałem jeszcze odpowiednio skonfigurowanego zestawu oporządzenia opartego na molle. No i w drugą stronę: Wystarczy włożyć zapinkę systemową pod poziome paski molle ładownicy. Nic nie trzeba nitować a ładownica się trzyma całkiem stabilnie. Szukajcie, a znajdziecie! Edited June 14, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
adrian0403 Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Nie da rady, magi od M4 są sporo dłuższe. Jak nie sprawdziłeś to nie pisz głupot standardowy magazynek od emki pasuje do ładownicy G3 Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Zaznaczmy, że standardowy airsoftowy. Ostre nie wejdą. Quote Link to post Share on other sites
gross Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Może trochę prywata, ale: http://www.gross.batnet.pl/airsoft/sprzedam/bwmolle.html Quote Link to post Share on other sites
st45 Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Nie mogę już edytować, ale mam takie pytanie http://armyworld.pl/product-pol-137-Ladownica-flecktarn-na-dwa-magazynki-G3-oryginal-BW.html Czy do ładownicy g3 zmieściły by się magi do m4? Tak żeby się zamknęła ta ładownica...? edit:literówka Te ładownice są jakby stworzone pod magi od emki. Tańszych ładownic już chyba nigdzie nie znajdziesz. Nie ma się nad czym zastanawiać. W ogóle dla początkującego bez kasy to oporządzenie jest najlepsze. Quote Link to post Share on other sites
misiakow Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) Ja dodam od siebie, że mam oporządzenie BW, i na nim zamontowałem ładownice do g36 w systemie molle. Sposób polega na przepleceniu przez oczka pasa sznurka. Wprawdzie ładownice trzymają się tylko na górnym i dolnym "przeplocie" (bo na środku nie ma oczek w pasie, przez które można przepleść sznurek), ale trzymają się stabilnie i pewnie :) Ponadto odległości pomiędzy oczkami pasa zarówno w pionie jak i w poziomie są idealne :) Ponadto do ładownic na magi G3 wchodzą airsoftowe magi do m4 - sprawdzone :) Pozdrawiam misiakow Edited July 18, 2011 by misiakow Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 (edited) Jeżeli chodzi o ładownice g3 to wchodzą 3 magi od m4 P8310108.JPG P8310108.JPG Pas i podkład PPO do opylenia. Edited October 13, 2012 by Mrpiotras Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Jeżeli chodzi o ładownice g3 to wchodzą 3 magi od m4 Rozumiem, że po wypruciu tej plastikowej wkładki? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Nie mogę już edytować, ale mam takie pytaniehttp://armyworld.pl/...ryginal-BW.html Czy do ładownicy g3 zmieściły by się magi do m4? Tak żeby się zamknęła ta ładownica...? Spokojnie, dwa stanagi mieszczą się bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Spokojnie, dwa stanagi mieszczą się bez problemu. Wchodzą 3 sztuki i na styk zamykanie, po wywaleniu środka. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) Wchodzą 3 sztuki i na styk zamykanie, po wywaleniu środka. Wchodzą, ale bardzo ciasno, a bez "wywalenia środka" wchodzą dwa luźno, bez żadnych problemów. Wydaje mi się, że to lepsze rozwiązanie, a ich cena jest tak śmieszna, że można kupić 4 sztuki i masz miejsce na 8 magów (midów i masz 800 kulek). Edited October 15, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Jak się nosi na pasie: -saperka -butpack -apteczka -manierka to miejsca może brakować (nie jestem z tych co podliczają kompozyt) Co do ładownic to domykają się troche ciasnawo, ale na szerokość pasują idealnie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Saperkę na plecy i już masz trochę miejsca. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 (edited) Jak się nosi na pasie: -saperka -butpack -apteczka -manierka(...) Ja konfiguruję oporządzenie każdorazowo do potrzeb strzelanki. Standardowo 4 ładownice do UZI (mieszczą się w nich pojedyncze magazynki G36 i po trzy magazynki do MP5), kabura z pistoletem, pokrowiec na standardową menażkę BW, w który mieszczą się dwie wody 0,5 Żywca, "nadupnik" na zapsową amunicję i resztę drobiazgów. Po co Ci saperka? Jak często ją użyjesz? Panel plecowy można wykorzystać na dodatkowy "nadupnik" jeśli ktoś lubi dźwigać więcej wyposażenia tzw "przydasię". Mała apteczka typu "pierwsza pomoc" w zupełności wystarczy i zmieści się w "nadupniku". To wszystko. Edited October 17, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 Nie wszystkich natura/piwo szczodrze obdarzyły obwodem :D Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 (edited) Saperkę na plecy i już masz trochę miejsca. Na plecy idzie 3-cia linia. Edited October 17, 2012 by Mrpiotras Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts