Evilmass Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Panowie jest to nie zwykle nie wygodne gdy strzelając,moje przednie szkło od lunety świeci się jak psu jajca na wigilię. Jest jakaś metoda na to by przeciwnik jej nie dostrzegł idąc w moim kierunku? Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Najtaniej zrób sobie rulonik jak z papieru toaletowego żeby zrobić tunel od przedniej soczewki tak z 5cm, wtedy słońce nie wpadnie i się nie odbije. A jeśli to za mało to kup sobie http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_175_392&products_id=6034&name=BFT_-_Oslona_Lunety_-_Flash_Killer_-_36mm_-_3-9x32 Quote Link to post Share on other sites
Evilmass Posted June 14, 2011 Author Report Share Posted June 14, 2011 Hmmm to może być dobre dzięki . Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 (edited) Naciągnij ciemną rajstopę i owiń izolką. IMO lepsze niż zakładanie papieru toaletowego na lunetę. Edited June 14, 2011 by zb0oj Quote Link to post Share on other sites
Evilmass Posted June 14, 2011 Author Report Share Posted June 14, 2011 Sprawdzę obie rady ! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 IMO dużo gorsze niż zakładanie przedłużki tubusu. A tak juz całkiem gwoli ścisłości- skąd masz pomysł, że świeci się jak psu jajca? Tak Ci się wydaje? Bo z doświadczenia wiem, że odblask jest dużo mniejszy niż się można go spodziewać. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Kontynuując wypowiedź Dextera to porządny odblask może dać goła soczewka a te w lunetach mają warstwy przeciwodblaskowe i to one niwelują znacząco takie błyski ,a jakiej klasy to zależy od lunety. Quote Link to post Share on other sites
Evilmass Posted June 15, 2011 Author Report Share Posted June 15, 2011 Hmm w takim razie snajper może chodzić z wielką czerwoną tarczą na ghillie ??? Potwierdza to mój team ... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Po prostu jak się nie opanowało do perfekcji poruszania się skrycie, nie ma się łączności a replika pozostawia trochę do zyczenia plus pluje się z niej kulkami guardera to błysk obiektywu jest Twoim najmniejszym zmartwieniem. Quote Link to post Share on other sites
Evilmass Posted June 30, 2011 Author Report Share Posted June 30, 2011 Myślicie ze coś takiego zniweluje odblaski http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_175_392&products_id=4647&name=King_Arms_-_Przeciwsloneczna_Oslona_Lunety_50mm_-_40mm i czy wejdzie do tej lunety http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4886 ? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Jeśli gwinty nie są jakieś kombinowane- będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Im dluzsza - ale bez przesady- tym z bardziej waskiego kata jest SZANSA ze ktos zobaczy odblask na lunecie. Ale ogolnie to ma inne zastosowanie - celowanie pod slonce... Jeszcze nie zdazylo mi sie zobaczyc odblasku na czyims koli czy lunecie ... Ale jak sie uparles - to co proponujesz ujdzie. Prosciej jest zrobic taka nakladana oslone z tuby o odpowiedniej srednicy. Potem sobie ta tube docinasz ladnie (ostrzej u gory zeby zaslanialo slonce lepiej) wyglada fajnie a roznicy miedzy markowa oslona a zrobiona - niezbyt widac. Kwestia tylko pomalowania oslony przeciwslonecznej na interesujacy ciebie kolor (czarny albo jakies camo o ile masz w camo lunete). Mozesz oczywiscie szukac dlugiej oslony ale te markowe sa bardzo drogie (koszt 150-200 zl). Dodatkowo praktycznie nie jest mozliwe znalezienie oslony na lunete 56 (tak wiem ze masz 50 mm i wtedy jest latwiej). Ja mam tak zrobiona oslone z puszki okraglej aluminiowej - opakowania po perfumach ;) Kumpel ma z jakiegos plastiku - lrzejsze i fajniej wyglada bo ladnie czarne matowe. Quote Link to post Share on other sites
Evilmass Posted July 1, 2011 Author Report Share Posted July 1, 2011 Może i masz rajcie . Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria". Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 nie chce zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj: szukam osłon dla lunety takich klapek jak tu: http://allegro.pl/oslona-lunety-point-precision-flip-open-prezent-i2020952941.html ma to ktoś, te sprężyny są mocne, po otwarciu klapka nie lata jak szmata, po zamknięciu dobrze trzyma? może coś innego w podobnej cenie? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 nie chce zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj: szukam osłon dla lunety takich klapek jak tu: http://allegro.pl/oslona-lunety-point-precision-flip-open-prezent-i2020952941.html ma to ktoś, te sprężyny są mocne, po otwarciu klapka nie lata jak szmata, po zamknięciu dobrze trzyma? może coś innego w podobnej cenie? U mnie były okay, ale only4men sprzedaje identyczne po piątaku, jeśli dobrze kojarzę. Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 (edited) U mnie były okay, ale only4men sprzedaje identyczne po piątaku, jeśli dobrze kojarzę. dzięki stary to na pewno jest to samo? już znalazem:) Edited January 3, 2012 by MikeOl Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 dzięki stary to na pewno jest to samo? już znalazem:) U mnie nie różniły się niczym oprócz braku pudełka. A cena - bajka. :) Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 (edited) A ja dorzucę (tylko nie pamiętam czy to był właśnie only4men) ze miałem tez takie "osłonki" po taniości i guma otaczająca lunetę lubiła pękać. Rozmiar był prawidłowy itp więc na upartego trzeba o to dbać smarować kremikiem na starzenie, a jeśli się nie chce masować to lepiej zainwestuj w trochę droższe może będą miały lepszą jakościowo gumę. A jeśli masz to w d*** to owiniesz sobie izolką po pęknięciach i dalej będziesz muchy na zęby łapał z zachwytu. Edited January 4, 2012 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 A ja dorzucę (tylko nie pamiętam czy to był właśnie only4men) ze miałem tez takie "osłonki" po taniości i guma otaczająca lunetę lubiła pękać. U mnie identycznie, z tym, że za swoje płaciłem na Allegro 5 zł od sztuki. Ogólnie lepiej wziąć minimalnie większe (jeśli jest taka możliwość) i co najwyżej samemu usztywnić izolką. Taki patent mam teraz u siebie. Quote Link to post Share on other sites
Niewidzialny^^ Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Sorki że wygrzebuje temat... Ale chciałem się dowiedzieć o tym sposobie z rajstopą, kolega mi polecał i zbieram opinie. Czy ktoś może stosował ? Czy to w ogóle działa ? I czy ( przede wszystkim ) widać coś wtedy przez lunetę ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts