RAI wilku Posted July 28, 2005 Report Share Posted July 28, 2005 Ruda o co chodzi bo coś nie rozumiem Twojego postu a czytałem go ze 6 razy. Quote Link to post Share on other sites
Truskaw Posted July 28, 2005 Report Share Posted July 28, 2005 Szczerze mówiąc zdanie moje jak i naszej ekipy jest takie że mamy centralnie w dupie gdzie będziemy ( mam na myśli "podziały") - zabawa to zabawa a jeśli ktoś zamierza bawić się w koterie w stylu kardynała Richelieu i jego mrocznej ekipy to jego problem - my z tego co mi wiadomo chcemy przyjechać na zlot, który w dość dobrym stylu zaistniał w zeszłym roku na naszym rodzimym krajowym aesgiesoftowym podwórku - pozwolicie że wyłączymy się zupełnie z dyskusji gdzie i z kim mamy być oraz komu i kiedy mamy gwintować dupki - to już zostawiamy wyłącznie w kwestii orgazmizatorów oraz tego co wymyślą - liczymy kochani nasi na to iż będzie przednia zabawa, sporo celnych kulek poleci i zjemy rozgotowane małże znalezione w studzienkach kanalizacyjnych zamiast grochówki. Tak Was niech wspomoże Bóg i Trójca swięta w organizacji - co wymyślicie to nam i tak będzie dobrze. howgh Quote Link to post Share on other sites
grishnak Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Może troche od czapy. szkoda, ze macie taki mały limit miejsc i nie mogło od nas wybrać się kilku kolesi. Pewnie z tych co zadeklarowali przyjedzie jak zwykle ok 60-70 %. Skad wzieliście limit 100 osób i dlaczego nie przewidziano miejsc zapasowych? Szkoda, że nie zdążyłem ze zgłoszeniem (i tak zgłosiłem nas przed terminem) bo zapowiada się niezła zabawa. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 grishnak niezaczynaj burdelu takiego jaki robil patrol. a 100 miejsc to taki był kaprys organizatora Quote Link to post Share on other sites
Ruda Max Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Po pierwsze czy są planowane krótkofalówki ?? i jakie - to pytanie od naszego radiowca. Jak będziecie na manewrach poza obozem na wszelki wypadek warto mieć łączność. Po drugie czy planujecie jakąś muzykę zabrać i sprzęt nagłaśniający??? zwłaszcza na teren obozu ??? Teraz chyba nic nie poplątałam:)) Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Którkofalówki to pewnie znajdzie się pare radyjek PMR i kilka LPD, poza tym to nei mam pojęcia po co poza obozem krótkofalówka. Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Zeby se mozna bylo pogadac za darmola, albo domowic jeszcze jedno piwo jak ktos pojdzie do sklepu. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Fellblade Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Hargin! Rozpocząłem dyskusję u nas, bo chciałem najpierw poznać zdanie kolegów. Napisałem zresztą wcześniej, że jeśli coś zadecydujemy to nawiążę kontakt z twórcami scenariusza. Potrafię sobie wyobrazić czego ja bym oczekiwał, gdybym był jednym z organizatorów, a więc bez obaw.... Wczoraj na spotkaniu FST zapadła zresztą decyzja, że nie wtrącamy się i oddajemy się w Wasze czułe ręcę. : Laughing Proszę też o zrozumienie moich ciągotek by dorzucić coś od siebie do Waszych pomysłów bowiem u nas jednym z moich zadań bojowych jest organizacja scenariuszy. Ale tak jak pisałem: PAS! Powodzenia. Jestem pewien, że będzie świetnie i wyrażam też swój podziw, że wzięliście brzemię na plecy. Quote Link to post Share on other sites
QBS Posted July 30, 2005 Author Report Share Posted July 30, 2005 Może ktoś przyjeżdża wcześniej? Osobiście będę kilka dni przed zlotem (Możliwe, że nawet już od 8'go) bo chcę przygotować nam ciekawie wyglądającą bazę. Może ktoś byłby chętny do pomocy? A oto, co wymyśliłem pod wpływem chwili :) Może zrobimy jeszcze jakąś wieżę lub okopy... http://www.dragon.pila.pl/qbs/www/borne/Oboz.JPG Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted July 30, 2005 Report Share Posted July 30, 2005 Qbs ja bede jakoś na tydzień przed zlotem. Wyślij mi na PW jakiś numer kontaktowy albo jak mam się z toba na miejscu skontaktować. Czy mam wziąć jakiś młotek albo co? ;P Edit: po dokłądnym przyjrzeniu się rysunkowi: Ahh widze fach w dłoniach! cóż za talent 8) Quote Link to post Share on other sites
Krathor Posted July 30, 2005 Report Share Posted July 30, 2005 Czy ktoś może załatwić mapy terenu na którym będziemy grali? albo podac chociaż współrzędne geograficzne żeby można było poszukac na sieci. Bez map zabawa nie będzie taka fajna. Mapy bardzo by sie przydały ewentualnie zdjęcia lotnicze/satelitarne. Quote Link to post Share on other sites
QBS Posted July 30, 2005 Author Report Share Posted July 30, 2005 www.pilot.pl - wpisać Borne Sulinowo, - na dole jest miejscowość Nadarzyce - w lewo od niej idzie droga do miejscowości Sypniewo - na północ od tej drogi są zabudowania i zaznaczone ulice. Przykro mi, ale nie znalazłem nic lepszego. Quote Link to post Share on other sites
viru Posted July 31, 2005 Report Share Posted July 31, 2005 http://www.plus-minus.imax.com.pl/Historia...Gr-Syp-mapa.jpg Kłomino jest tam jako Gródek (tak się to kiedyś nazywało). Mapa niezbyt dokładna, ale dość spory teren obejmuje. W którym miejscu będzie scenariusz rozgrywany? Możesz QBS zaznaczyć i pokazać? Poza tym znalazłem http://bzimage.us/~viru/klomino/klomino1.jpg http://bzimage.us/~viru/klomino/klomino_z_gory.jpg Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted July 31, 2005 Report Share Posted July 31, 2005 juz mowie w kwadracie w ktorym znajduja sie zabudowania (Grodek) y - 150-300 x - 0- 150 y - os pozioma x - os pionowa # - metry (zakres) liczac od dolnego/lewego rogu kwadratu siatki (o ktorej mowimy) Quote Link to post Share on other sites
viru Posted July 31, 2005 Report Share Posted July 31, 2005 Czyli generalnie kwadrat z Gródkiem w roli głównej wystarczy na mapę. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted July 31, 2005 Report Share Posted July 31, 2005 generalnie tak jesli udaloby sie to powiekszyc i obrobic graficznie to mozna zrobic mapke pogladowa Quote Link to post Share on other sites
QBS Posted August 1, 2005 Author Report Share Posted August 1, 2005 Organizatorzy mają prośbę - mianowicie prosimy o zrzutkę ok. 10 zł na poczet kosztów, jakie zostały włożone w organizację. Za to każdy będzie mógł bezpłatnie skorzystać z prądu (agregat prądotwórczy o mocy 4kw, pali ok. 2 - 3 litry na godzinę, ale postaramy się zakupić tyle paliwa aby pracował cały czas.), grilla (węgiel), w razie potrzeby mogę skoczyć z kimś do pobliskich miejscowości jeśli będziecie potrzebować czegoś, czego nie ma w Bornem (po cenie paliwa) lub zrobić jakiś wypad jeepem w teren w celu zwiedzania poligonu i baz radzieckich. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko temu, a składka jest chyba jak najbardziej realną i niewygórowaną kwotą. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted August 1, 2005 Report Share Posted August 1, 2005 e, nie zapomnij o tym tanim sexie! Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Poszukuje transportu z wawy Quote Link to post Share on other sites
PA Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Chciałem poinformować, iż prace nad stworzeniem scenariusza zostały ukończone. Pozostaje przygotowanie rekwizytów. Staraliśmy się wspólnymi siłami jakoś podzielić szanownych zlotowiczów. Mamy nadzieję, że nikt nie będzie miał nam takiego podziału za złe. Pamiętajcie, że nie była to sprawa łatwa, a my nie lekceważyliśmy Waszych uwag. Najważniejszym czynnikiem podziału był "fun factor" :), a nie kumoterstwo. Podział uznajemy za ustalony i niech tak pozostanie. Pamiętajcie, że to tylko zabawa. Oto podział: NATO FORCES:Alex (przyjedzie albo nie - do niego należy decyzja) Black Daggers (+ Xie) 6 Blade Runners Team Wa-Wa 3 Ghosts 2 FST Poznań 10 Goryllas Poznań 2 Kapral 1 MORS 3city 2 Old Death Sq 3 RAI 8 RBB 4-6 Strefa Szczecin 8 SPAT Szczecin 10 Niezrzeszeni Grupa Warszawska 3-4 Niezrzeszeni (Wallas, Sthman,Remek, Wally, Kasia) 5 REBEL FORCES: Black Hawk 3 BRAVO Team 3 Green Pigz 8 Gwnh (Wit, IVAN) 2 Niezrzeszeni (Carlos VS, Miedzia, All, Batiz, , Patrycjan) 8 Pluton 5 Soldiers Of Fortune 3 Sow Wrocław 1 Specnaz Skorp. Mirosław WLKP 3 Team Delta 12 Urban Shadow 1 Wild Geese 20 ONZ: SDS 4 Airsoft Corps 4 Podział nie obejmuje Qbsa, którego nie ma na liście. Jak widzicie, doszła trzecia strona konfliktu. ONZ to oddział nadzorujący przebieg gry i zgodność ze scenariuszem. Poza tym, ONZ będzie tworzyło strefy bezpieczeństwa na terenie miasteczka, organizowało i zabezpieczało wymiany zakładników oraz ładunków ze sprzętem, wykonywało działania przygotowawcze do różnych faz scenariusza i takie tam różne rzeczy. REKWIZYTY INDYWIDUALNE: (każdy uczestnik ma obowiązek przygotować je sobie w zależności od strony konfliktu, do której został przydzielony: WSZYSCY: Czerwone szmaty – obowiązkowe do oznaczenia siebie jako trupa. NATO FORCES: - nie są wymagane jakieś specjalne rekwizyty - członkowie NATO proszeni są tylko o ubranie się w taki sposób by przypominali oni zorganizowane wojsko. REBEL FORCES: - Kominiarki lub arafatki (balaklawy lub schemaq- z pominięciem tych w kolorze czerwonym) - obowiązkowe jako nakrycia głowy dla wszystkich należących do Rebel Forces, - Osłony na broń (w kolorach neutralnych szarym, zielonym, brązowym, piaskowym itp)- w postaci jakiejkolwiek szmaty, koszulki T-shirt (scenariusz przewiduje istnienie cywili jednak warunkiem ich działania jest całkowite ukrycie, zakrycie, zamaskowanie broni - żeby nie było wątpliwości), - siły rebeliantów prosimy o przygotowanie swego ubioru by maksymalnie przypominał on swym wyglądem ubiory terrorystów, najeminków, ekstremistów z krajów bliskiego wschodu. Prosimy o jak najwierniejsze indywidualne odwzorowanie uczestników sił konfliktu. SCENARIUSZ: (Publikuję tylko wstęp. Resztę zdradzimy na miejscu. Każdy z uczestników dzień wcześniej zostanie wyposażony w ściągawkę z opisem zasad scenariusza oraz celów, które jego strona ma osiągnąć.) Operacja „The Spirit Of Qualluja” Siły NATO stacjonujące w Qualludży zostały zmuszone do przeniesienia swojej bazy do zapasowej lokalizacji. Drogi konwojów wiozących sprzęt prowadzą przez okolicę zamieszkałą przez muzułmanów niechętnych wojskom NATO. Ekstremiści islamscy widząc natężenie ruchu wojsk NATO podejmują desperacką próbę wzniecenia lokalnego powstania przeciwko okupantowi. Miasto pełne lokalnej milicji, ekstremistów i najemników przybyłych z za granicy kraju oraz zwykłych cywili staje się areną krwawych zmagań z wojskiem, które pozbawione posiłków musi utorować drogę dla swych konwojów. EDIT: pozmieniałem to i owo w liście uczestników :) Quote Link to post Share on other sites
Xie Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Chyba Alex pisał że nie jedzie... a może ten na liście to inny Alex? Quote Link to post Share on other sites
QBS Posted August 2, 2005 Author Report Share Posted August 2, 2005 A dlaczego Alex nie jedzie? :( Już szykowałem tort... Quote Link to post Share on other sites
Miedza Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Z przygotowaniem ubioru dla rebeliantów który wymaga scenariusz przynajmniej ja będę miał problem. Na dzisiaj dysponuję DPM i do połowy sierpnia to się na pewno nie zmieni. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Miedza a co za problem przyjechać w cywilnych spodniach i koszuli ?? Jakaś szmata na łep i wio, ostatnio jak RAI był w Trójmieście to wszyscy w dresach biegaliśmy, mimo iz wszyscy dysponowali regulaminowym mundurem. Quote Link to post Share on other sites
viru Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Co do stroju Rebeliantów to można założyć też bluzę i spodnie od innych mundurów, albo samą bluzę i jeansy, albo same spodnie i koszule w kratę... możliwości jest dużo. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts