dzikki Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 Tak wogóle to od dnia 15 sierpnia NATO nałożyło embargo na napoje procentowe (włącznie ze sfermentowanym kozim mlekiem) i odbywa się straż zmianowa - połowa kontyngentu pije a połowa pilnuje i tak na zmiane. Quote Link to post Share on other sites
Miedza Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 A wiesz, że muzułmanie nie piją alkoholu? :wink: Pozdrawiam Kret Piją w nocy jak Allach nie widzi :wink: Quote Link to post Share on other sites
PA Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 Tak wogóle to od dnia 15 sierpnia NATO nałożyło embargo na napoje procentowe (włącznie ze sfermentowanym kozim mlekiem) i odbywa się straż zmianowa - połowa kontyngentu pije a połowa pilnuje i tak na zmiane. Tak, to się nazywa akcją niszczenia zapasów wroga :P Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 Że nie wspomne o zjedzeniu wszystkich kóz i wielbłądów, co z pewności zniszczy życie seksualne w Qualludży i obniży morale rebeliantów Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 Tak, bo to były najczęściej brane atrakcje w domach publicznych dla NATO... ;) Ale jakoś sobie poradzimy. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
PA Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 Jesteście tak wyposzczeni, że nie wiem czy napisałem scenariusz z właściwymi regułami :P bo o seksie nic w nim nie wspominałem. O zwierzakach też :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Użyj standardowych reguł ZOF - jeśli obie strony na Offgamie nie mają nic przeciwko, to powinny jedynie właściwie się zabezpieczyć. Czyli nie zdejmować gogli. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
Miedza Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Użyj standardowych reguł ZOF - jeśli obie strony na Offgamie nie mają nic przeciwko, to powinny jedynie właściwie się zabezpieczyć. Czyli nie zdejmować gogli. Pozdrawiam Kret :lol: :lol: :lol: Kozy się załatwi :lol: Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Kieruję oficjalne pytanie do organizatorów zlotu. Regulamin zakazuje jakichkolwiek ładunków pirotechnicznych. Jednocześnie scenariusz i zasady gry mówią o petardach - "granatach" jakich mogą używać samobójcy. Czy jest to jedyny wyjątek, czy też jest to nieścisłość, i wolno używać granatów normalnie? Mowa o standardowych petardach z grochem w rolkach po papierze toaletowym. Kolejna sprawa - czy świece dymne będą dozwolone (jak było mówione, poza budynkami), czy też podpadają pod pirotechnikę i są zakazane? Odpowiedź właściwych osób tu, na forum, uznam za wiążącą decyzję organizatorów. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
PA Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Oficjalnie odpowiadam: Pirotechnika wybuchająca może być stosowana tylko przez samobójców (zgodnie ze scenariuszem). Poza tym decyzję o stosowaniu pirotechniki celach scenariuszowych (np. wysadzenie ładunku z bronią itp) można stosować po uzgodnieniu z organizatorem - uzgodnienie takie można poczynić podczas walki. Używanie petard, granatów z grochem itp nie wchodzi w grę z trzech powodów: - Kłomino jest miejscem zamieszkałym i nie możemy pozwalać sobie na zbyt wiele, - scenariusz mówi o samobójcach odpalających bomby - nie chcemy by wybuch bomby był mylony z innymi eksplozjami, - nie chcemy zamieszania z powodu ewentualnych sporów kto dostał, a kto nie. Użycie środków zadymiających jest dozwolone na terenie otwartym czyli poza budynkami. Teren zamieszkały przez ludzi w Kłominie wraz z placem głównym miasteczka to miejsca, w których jakakolwiek pirotechnika jest zabroniona. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Czy osoby niezmotoryzowane moga liczyc na jakiś transport - przerzut do Kłomina i z powrotem? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 QBS pisał wcześniej, że organizatorzy nie przewidują transportu dla niezmotoryzowanych. Jedyne wyjscie podczepic sie pod zmotoryzowanych. Na dzien obecny szukam 3 miejsc na trasie Borne - Kłomino - Borne :) (jeszcze nie wiem czy jade bryka czy pociagiem). EDIT Poszukiwania nieaktualne. Quote Link to post Share on other sites
PA Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Niestety na transport nie ma co liczyć bo Qbs będzie miał tylko jeepa, a furgon zostawia w domu. Ostatecznie można wykonać jakiś nawrót w tą i z powrotem żeby zabrać resztę ludzi. Oczywiście wymaga o czasu i zaplanowania takiego czegoś żeby nie opóźnić imprezy i nie wkurzać współbraci. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 QBS pisał wcześniej, że organizatorzy nie przewidują transportu dla niezmotoryzowanych. Jedyne wyjscie podczepic sie pod zmotoryzowanych. Na dzien obecny szukam 3 miejsc na trasie Borne - Kłomino - Borne :) (jeszcze nie wiem czy jade bryka czy pociagiem). EDIT Poszukiwania nieaktualne. Chodziło właśnie o apel do zmotoryzowanych, wiem co i jak jest z organizatorami i zapewnionymi atrakcjami. Ze strony RAI, apel jest nieaktualny, jednak mamy transport i brak miejsc, moge ewentualnie w bagaznik komuś graty zabrać. Quote Link to post Share on other sites
PA Posted August 17, 2005 Report Share Posted August 17, 2005 Właśnie Qbs poprosił mnie bym napisał, że jeżeli ktoś nie może wysiedzieć w domu to może już jechać do Bornego. Wszystko jest gotowe do przyjęcia gości. Zrobili bunkier, okopy i postawili trzy namioty. Obok nas stacjonuje brygada Waffen SS ale jakoś to przeżyjemy :roll: Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 17, 2005 Report Share Posted August 17, 2005 Ja mam pytanie natury noclegowej :) Ma ktos jedna miejscowke wolna w namiocie ? EDIT: Pytanie nie dotyczy :lol: NIEAKTUALNE Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted August 17, 2005 Report Share Posted August 17, 2005 Słyszałem, że Kapral.. :lol: Quote Link to post Share on other sites
PA Posted August 18, 2005 Report Share Posted August 18, 2005 Każdy uczestnik dostanie swoją kopię scenariusza po przyjeździe do Bornego także nie musicie wkuwać na zasad na pamięć. Rebeliantom przypominam o konieczności zabrania rekwizytów indywidualnych czyli kominiarek bądź arafatek i obu stronom konfliku o odpowiednim dla swojej strony ubiorze. Pamiętajcie również o zabraniu czerwonych szmatek jako oznaczenia trupa. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 18, 2005 Report Share Posted August 18, 2005 Na zlocie będe miał ze sobą na sprzedaż kontraktową bluzę MARPAT rozmiar MR, ja noszę ML i też jest dobra, stan idealny. Jak ktos jest zainteresowany niech się zglosi. Quote Link to post Share on other sites
PA Posted August 18, 2005 Report Share Posted August 18, 2005 Cybul - już myślałem, że ten nieszczęsny wątek jest najbardziej zaśmieconym w historii wmasg, a jednak można jeszcze z niego giełdę zrobić. Ja po zlocie mogę sprzedaż aega i cały ekwipunek poza spodniami i butami - jakby co to walcie do mnie jak w dym ;) Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 18, 2005 Report Share Posted August 18, 2005 Cybul - już myślałem, że ten nieszczęsny wątek jest najbardziej zaśmieconym w historii wmasg, a jednak można jeszcze z niego giełdę zrobić. Ja po zlocie mogę sprzedaż aega i cały ekwipunek poza spodniami i butami - jakby co to walcie do mnie jak w dym ;) A widzisz :).I tak przed samym juz zlotem nie bedzie zadnych pilnych informacji podawanych. Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted August 19, 2005 Report Share Posted August 19, 2005 Ja mam 3 czarne berey po 5 zlotych od sztuki:] Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Witia Posted August 19, 2005 Report Share Posted August 19, 2005 Skoro już handlujemy: Uchwyt transportowy do M16, M4, i wszystkiego innego co przypomina te karabiny, produkcji CA, pasuje też do TM, prawdopodobnie też do ICS - nie próbowałem, dokładnie taki: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=759 oraz Hi-Cap też do M16 produkcji CA, pasuje też do TM, nie wiem czy do ICS, dokładnie taki: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...&products_id=71 Wszystko będzie dostępne na bazarze w Qualludży, można dotknąć, wypróbować, targować się - targowanie na arabskim bazarze obowiązkowe :), puszczę to tanio, mam niestety tylko po 1 sztuce, uchwyt mogę sprzedać pierwszego dnia, Hi-cap dopiero po bitwie. Quote Link to post Share on other sites
Mycha_SPAT Posted August 20, 2005 Report Share Posted August 20, 2005 Znalazłam ładowarke do kulek - Tokyo Marui, łatana z naklejonym plastrem. Poszkodowany - wysłać PW. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 21, 2005 Report Share Posted August 21, 2005 A ja zgubiłem magazynek do mp5, hi-cap CA. Może ktoś znalazł? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts