Revan_ Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Witam! Mam typowo nowicjuszowskie pytanie - otoz slyszalem, ze jak w chinskich replikach zacznie sie cos klekotac (luzy na kolbie, chwycie pistoletowym itp), to potem niebardzo da sie to juz skorygowac, i nawet dokrecanie srub niewiele daje... Czy jest to prawda? A pytam dlatego, ze zakupilem uzywana replike Sig 552 od JG, ma ona troche luzow (zwlaszcza kolba i chwyt pistoletowy wlasnie, troche tez body) i jesli to mozliwe to chcialbym je zlikwidowac... Quote Link to post Share on other sites
MisiekEBR17 Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Kazda replika TANIA REPLIKA bedzie miała luzy i nic z tym się nie da zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Ja za mojego AKSU dałem 320 zł i zero luzów. Gdy wybierałem pierwszą replikę od ICSa za około 1300 zł w stacjonarnym militaria.pl odstraszył mnie luz kolby, obracający się chwyt przedni i szpara między połówkami body... Więc - reguły nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Revan_ Posted June 27, 2011 Author Report Share Posted June 27, 2011 (edited) Ale mnie nie tyle chodzi o sam fakt, czy luzy sa czy nie i w jakich replikach, tylko o to, czy jak juz sie pojawia to mozna z nimi cos zrobic... Edited June 27, 2011 by Revan_ Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 (edited) Jak to się mówi "airsoft na izolce stoi" :cool: Luzy da się zlikwidować dokręcając to co da się dokręcić. Jeśli już dokręciłeś wszystko a nadal masz luzy użyj podklejając w odpowiednich miejscach "taśmę taktyczną". W których dokładnie miejscach? To ty wiesz gdzie masz luz. Edited June 28, 2011 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Smutas Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Dokładnie. Izolka, izolka i jeszcze raz izolka :wink: Quote Link to post Share on other sites
wojtek99 Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Jak to kiedyś pisano na forum: "Kleje, taśmy - izolacyjna i teflonowa, to podstawa airsoftowa." :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Revan_ Posted June 28, 2011 Author Report Share Posted June 28, 2011 Spoko, dzieki za odpowiedzi ;) Quote Link to post Share on other sites
Revan_ Posted June 28, 2011 Author Report Share Posted June 28, 2011 (edited) Tak btw, mam jeszcze jedno pytanie - czy lufy precycyjne SRC sa dobre? Wiem, ze wiekszosc ludzi radzi systeme, guardera albo madbulla, ale w serwisie, w ktorym bede robil upgrade mojego Siga 552 nie ma zadnej innej, ktora by do niego pasowala... Edited June 28, 2011 by Revan_ Quote Link to post Share on other sites
KubaSoldier Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 (edited) Nie, nie są. Warto dopłacić trochę złotych i dozbierać na promyka. Edited June 28, 2011 by KubaSoldier Quote Link to post Share on other sites
Revan_ Posted June 28, 2011 Author Report Share Posted June 28, 2011 Ale az tak bardzo odstaja jakosciowo? Bo ja bym chetnie zamontowal np systeme (o prometheusie nawet nie mysle bo to juz na pewno przekracza moje mozliwosci finansowe, zreszta i tak szkoda pakowac taka kase w chinczyka), ale jak juz wspomnialem - w serwisie, w ktorym planuje robic upgrade (krakman) nie maja innych... Tzn sa jeszcze guardery ale o dlugosci nie pasujacej do mojej repliki Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 (edited) jeśli uważasz, że "szkoda pakować taka kase w chińczyka" na lufe promyka to tym bardziej szkoda pakować kase w badziewie, które da niewiele albo nic, prawda? ;) Edited June 28, 2011 by Roni92 Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Ale az tak bardzo odstaja jakosciowo? Bo ja bym chetnie zamontowal np systeme (o prometheusie nawet nie mysle bo to juz na pewno przekracza moje mozliwosci finansowe, zreszta i tak szkoda pakowac taka kase w chinczyka), ale jak juz wspomnialem - w serwisie, w ktorym planuje robic upgrade (krakman) nie maja innych... Tzn sa jeszcze guardery ale o dlugosci nie pasujacej do mojej repliki Tu nie jedna rzecz odstaje jakościowo tylko dwie.Pierwsza to Lufy precyzyjne SRC a druga to serwis "krakmana". Co do Serwisu to bierz np Zbrojownię czy Chimerę.Sam dawałem do zbrojowni chińczyka na przegląd i wymianę precki.Efekt taki że przyrosło ponad 30fps.(na wydruku z krakmana było 420fps, po przeglądzie i montażu precki zrobiło się ok 460fps) Tu masz Link do luf systemy na zbrojowni. Link do chimery Quote Link to post Share on other sites
Revan_ Posted June 28, 2011 Author Report Share Posted June 28, 2011 (edited) Uwazam, ze to bez sensu dac ponad 200 zl za sama lufe do repliki, za ktora zaplacilem niecale 300 zl (bo gdybym mial kase na takie czesci to kupilbym lepsza replike). Funduszy duzych nie mam, ale jako, ze to chinczyk (wiec strzela srednio), chcialbym troche polepszyc jego osiagi, zeby moc na w miare wyrownanym poziomie rywalizowac z innymi. Wiec w okolicach 100 zl za precke moge dac, ale raczej nie wiecej, zwlaszcza, ze nie jest to jedyna modyfikacja, ktora zamierzam przeprowadzic. Wiem, ze w takich cenach sa dobre jakosciowo preclufy, jak wspomniane systemy czy madbulle, jednak nie sa one dostepne w serwisie, do ktorego mam zamiar swoja replike oddac. Dlatego tez wlasnie pytam, czy lufy SRC, ktore takze sa w podobnym przedziale cenowym, bardzo znacznie od luf branych przeze mnie pod uwage odstaja. Wiec prosze o nieporownywanie ich do kategorii jakosciowej 200-300 zl, bo takich w ogole nie rozwazam, tylko ~100 zl. Wydaje mi sie ze zadane przeze mnie pytanie jest dosc precyzyjne... EDIT: dodalem swojego posta w odpowiedzi Roni92, zanim jeszcze zobaczylem posta 0wn. Tak wiec jeszcze w kwestii drugiego komentarza: Serwis karkmana wybieram z dwoch powodow - po pierwsze dlatego, ze jest w Krakowie, a po drugie dlatego, ze za sama robocizne licza sobie nieduzo (bo mam zamiar zrobic przeglad generalny i regulacje repliki + wymiane kilku czesci), jesli kupuje sie tez u nich czesci. Fundusze ograniczaja mnie dosc mocno, wiec czy w takim razie zna ktos moze jakis inny serwis (albo osobe prywatna) w Krakowie, ktora w rownie konkurencyjnej cenie zrobi mi przy replice tyle rzeczy? Bo u krakmana za koszt samej uslugi (bez czesci) przegladu z czyszczeniem, smarowaniem, doszczelnianiem, podkladkowaniem, regulacja, wymiana kabli na niskooporowe, gumki hopa, lufy i sprezyny powiedzieli mi okolo 50 zl, pod warunkiem ze wszystkie czesci beda zakupione u nich... Ja wiem ze duzo osob na tym forum zapewne moze sobie pozwolic na kupno repliki za 2 tys zl i jej tuning za kolejny tys, ale ja niestety do takich osob nie naleze. Dlatego tez szukam mozliwie maksymalnie ekonomicznych rozwiazan na polepszenie osiagow... Czy tak ciezko to zrozumiec? Edited June 28, 2011 by Revan_ Quote Link to post Share on other sites
KubaSoldier Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Jeżeli nie promyk to madbull,guader lub systema. Nie oszczędzaj na lufie, bo zapłacisz niewiele mniej, a nie będzie widać znaczącej różnicy. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 "Tu nie jedna rzecz odstaje jakościowo tylko dwie.Pierwsza to Lufy precyzyjne SRC a druga to serwis "krakmana". Co do Serwisu to bierz np Zbrojownię czy Chimerę.Sam dawałem do zbrojowni chińczyka na przegląd i wymianę precki.Efekt taki że przyrosło ponad 30fps.(na wydruku z krakmana było 420fps, po przeglądzie i montażu precki zrobiło się ok 460fps)" Czemu serwis krakmana jest zły? Wiele razy wysyłałem tam repliki na tuning i wszystko cacy. Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Ja z krakmanami nie mam żadnych doświadczeń... DOBRYCH, za to masę nieprzyjemnych. I nie ufałbym im co do tuningu, bo skoro nie robią przeglądu zerowego (piszą, że robią, ale gdyby tak było, to repliki nie przychodziłyby z uszkodzeniami itp), to może i części nie wstawiają? Do Chimery daj, polecam naprawdę. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Oszczędny płaci dwa razy. Czemu uważam, że krakmani są BEE? Ponieważ ilekroć kupowałem u nich replikę(łącznie 6) to nie były w ogóle zrobione przeglądy-replika sucha jak pieprz. Dlatego jak kupuje u krakmana to nie chcę gwarancji-zawsze parę złotych taniej wyjdzie a niby przegląd i tak robią przed wysyłką. W gwarancję nie wierzę, wole zapłacić tam gdzie wiem, że replika będzie traktowana jak swoja a nie jak wrzut na D/praca po godzinach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts