Szabal Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Siemka. Chcę do swojej Giety wsadzić jakąś lufę precyzyjną. Zastanawiam się na Madbullem Black Python. Problem w tym że jedyny model w okolicach długości lufy stockowej ma 247 mm, a stockowa ma 260 mm. Czy mimo to osiągi repliki zwiększyły by się? Jeśli nie to pomóżcie mi wybrać porządną lufę precyzyjną do mojej giety. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Te parę mm nie ma żadnego znaczenia. MB BP jest ok w swojej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted July 17, 2011 Author Report Share Posted July 17, 2011 Ale to jest ponad centymetr. A jaką jeszcze lufę byś radził? Quote Link to post Share on other sites
Aztek Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 (edited) Centymetr w praktyce nie zrobi różnicy. Edited July 17, 2011 by Aztek Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 lepiej kupic dłuższą o 4 cm naprzykład i dać tłumik ognia dłuższy albo tłumik dżwięku kupić Quote Link to post Share on other sites
Aztek Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Ale nie wszyscy chcą przedłużenia swojej repliki. Przy takich różnicach efekt i tak będzie podobny. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 (edited) Długość lufy w asg ma drugo- albo nawet trzeciorzędne znaczenie. Najważniejsza jest precyzja jej wykonania. Najlepsze lufy to Prometheus lub KM Head. Mad Bull jest ok w klasie tanie i niezłe. Edited July 17, 2011 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted July 18, 2011 Author Report Share Posted July 18, 2011 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=442 to jest ta lufa tak ? Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 "Lufa precyzyjna 6.03mm o długości 247mm Prometheus" :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 "Lufa precyzyjna 6.03mm o długości 247mm Prometheus" :bialaflaga: No i co? Masz jakiś problem? :bialaflaga: @Szabal Tak. Bierz ją i będziesz hepi. Lepszych w rozsądnej cenie nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Tak mam problem. Otóż jak byk stoi, że to precka Promyka, którą już wcześniej autorowi polecono. Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted July 18, 2011 Author Report Share Posted July 18, 2011 Jak masz problem to pisz do pomocy społecznej. Wiciok dzięki za pomoc biorę tą lufę. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Tylko używaj NAPRAWDĘ DOBRYCH kulek, bo szkoda lufy... Quote Link to post Share on other sites
engray Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Witajcie, mam takie można powiedzieć zielone pytanie dot. właśnie tego tematu, a po co mam zakładać nowy temat i wkurzać tych z działu tuningu :). Także do rzeczy: Zamierzam w najbliższym czasie zakupić preclufę do mojej giety od cymy. Zastanawiam się, czy w ogóle opłaca mi się to robić. Czy osiągi mojej repliki miałyby szansę wzrosnąć po zamontowaniu tego oraz zamaskować lufę tym tłumikiem tłumik. Gumka już jest wymieniona, na srebrną guardera. No i ogólnie, nadal jestem zielony, jeśli chodzi o lufy i lekki tuning. Prosiłbym Was o pomoc. Oczywiście szukajka była w użyciu, ale nie znalazłem dokładnej odpowiedzi na moje pytania. Więc, czy preclufa i tłumik będą pasować? I czy jest sens takich wymian. Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że nie zanudziłem Was swoimi wypocinami i że napisałem w miarę klarownie. Engray. Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted July 18, 2011 Author Report Share Posted July 18, 2011 (edited) Wiciok używam tylko MadBulli albo guarderów :P Engrey ja Ci radzę dopłacić te 60 zł i kupić prometheusa Edited July 18, 2011 by Szabal Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) Kup sobie PORZĄDNĄ lufę o normalnej długości (vide promyk, jak kolega wyżej), to efekty będą duże. //Właściwie to po odliczeniu kosztów tłumika, wyjdzie taniej... Edited July 18, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
engray Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) Ok, fajnie, że dostałem taki miłe i "nieopierdzielające" odpowiedzi :icon_biggrin: To się teraz rzadko zdarza :blush: W takim wypadku przymierzę się do kupna tego bo jest chyba najtaniej (nawiasem mówiąc ten asgshop jest sprawdzony? Bo jeszcze w nim nie kupowałem, dlatego się pytam). I do tego kulki guerdery 0,25 będą dobre? Bo jak rozumiem nie używać już po wymianie lufy P&J'ów? (bo strzelałem i tym i guarderami i na stockowej lufce nie zauważałem różnicy, a różnica w kosztach jest). I tak na ostatek, jakie uważacie będą różnice w osiągach/celności? Bo muszę coś ogarnąć z tym dystanserem, ponieważ kulki schodzą lekko. Włożyłem wkład od długopisu jak mi niektórzy radzili, ale przy HU 0 podkręcało kompletnie do góry, a jak podkręciłem mocniej to kulki się blokowały. Wiecie może czego jeszcze mogę użyć? Pozdrawiam jeszcze raz :) Edited July 18, 2011 by engray Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 ASGShop to jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy) sklep ASG. Co do kulek, to ja bym celował w coś lepszego, niż Guarder. G&G, Exel, itp. Co do dystansera, to użyj może kawałka cienkiego o-ringa. Quote Link to post Share on other sites
engray Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Hmm, ten o-ring to o to chodzi: http://pl.wikipedia.org/wiki/O-ring? Bo szczerze mówiąc nic mi ta nazwa nie mówi. I, sory za upierdliwość ale się nie znam - cienki kawałem tzn.? Zapytam się mojego ojca, on może będzie miał takie coś. Czyli w miarę cienki (tak żeby idealnie pasował do tego wgłębienia w komorze, czy może mieć luzy?) Mam nadzieję, że to było moje ostatnie pytanie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Tak się robi w SWD A&K - bierzesz o-ring, ucinasz kawałek i masz miękki wałeczek z gumy... Idealny na dystanser. Jak ten wkład jest za gruby, no to raczej dystanser cieńszy od niego powinien być, nie? Zobacz, może się sprawdzi. O-ringi kosztują ok 1zł, jak nie wyjdzie, to mała strata. Quote Link to post Share on other sites
engray Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 To fajno :] Ok, dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Dobre kule nie tylko oszczędzą problemów z lufą, ale także zapewnią dobre skupienie, gdyż mają stabilny tor lotu. Polecam G&G i Blastery Devile. Nie sa tanie, ale warte swojej ceny. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Ja akurat Blaster Devil nie polecam- najlepsze kulki wg. mnie to G&G, Excel, Madbull. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 A ja polecam biovale. Może i cena wyższa o ok. półtora raza odstrasza, jednak moim zdaniem są one o klasę lepsze, nawet niż G&G. Jeżeli komuś zależy na biodegradowalności, to też powinien się nimi zainteresować. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
engray Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Siema, sory za UP, ale mam pytanie: zdecydowałem się jednak na tę lufę precyzyjną i ten tłumik. Mam pytanie, dokładnie takie, bo się nie znam a nie mogłem tego znaleźć na forum: wystarczy, że wyjmę starą lufę i wstawię nową oraz przykręcę tłumik i już nic nie muszę robić? Sory, że tak nie składnie: czy lufa w tłumiku nie będzie się ruszać czy coś podobnego czy muszę coś, nie wiem kupić/wsadzić coś do tłumika, aby lufa nie latała w nim, lub ew. nie wypadła (może to są głupoty nie wiem, po prostu nie mam pojęcia). No i oczywiście wszystkie lufy precyzyjne pasują (tzn. chodzi mi o to, że piszą, że ta lufa jest do AK, ale będzie pasować do mojej giety)? Jak nie to mnie poprawcie. Sory za długość postu i tego, że nie założyłem tematu osobnego, ale nie mogę zakładać nowych. No i po prostu chcę przedłużyć swoją gietę, a nie mam tylu pieniędzy na promyka 455mm. Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie wkurzyłem Was tym postem :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts