Rivergo Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Witam, nie będę bajerował, że chce znaleźć G36C z kolimatorem, latarką taktyczną, celownikiem i tosterem za 200zł bo z tego co wyczytałem takie rzeczy to tylko w erze (teraz już t-mobile). Chodzi mi o kupno jak najtańszej repliki AEG na spróbowanie czy ASG to coś co mi pasuje. Dlatego też nie chciałbym jako pierwszy zakup kupować sprzętu za 500zł+. Znalazłem kilka replik "na spróbowanie" i prosiłbym bardziej doświadczonych ode mnie kolegów (i koleżanki jak są) o opinię czy warto wydawać kasę na to. Mówię uczciwie, że interesują mnie głównie G36C, M4, w sumie każdy karabinek poza AK oraz FAMAS (jakoś mnie ten model odpycha). Zadanie może i trudne, ale kto chce to i góry przenosić będzie :P. Nie są to może modele "full metal, ma 400fps, osprzęt taktyczny a na dodatek po trafieniu leci muzyczka" ale z moim nader skromnym budżetem (400zł na replikę + ochrona/kulki/dodatki ile trzeba będzie) czy nada się dla kompletnego żółtodzioba? Allegro #1 Allegro #2 Sklepik Jeśli jednak ktoś będzie znał kogoś kto sprzedaje/sam będzie chciał sprzedać jakiś karabin do ~400zł bardzo chętnie z tą osobą ponegocjuję :) Quote Link to post Share on other sites
artur52kh Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) Ten dział naprawdę powinien zmienić nazwę na "CYMA 028". Ta gieta z ostatniego linku też jest ok. Ale kolego na przyszłość taka mała rada dla Ciebie: Szukaj czytaj, czytaj, czytaj, czytaj, i wtedy będziesz miał odpowiedz na wszystkie pytania. Pozdrawiam. Edited July 18, 2011 by artur52kh Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 No to klops: najtańszym sensownym AEG'iem do 400zł jest CM.028, a jako kałasz Ci ne pasuje. Może Galaxy G.5 (MP5K / MP5K PDW)? Jeżeli jest gdzieś dostępne, no i nie pamiętam, po ile teraz chodzi - ale mechanicznie bardzo sensowna replika. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Tego jotgieka mogę polecić, nie jest jakiś super hiper ale zły też nie jest. Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Z podanych przez Ciebie replik możesz spokojnie brać G36C firmy JG. Kupa ludzi z tym biega. Na forum masz obszerny temat o tej replice. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Owszem, ale w którym sklepie masz go za 400zł lub mniej? A taki budżet wyznaczył autor tematu... @ autor - co się podoba, to jedno, co w ręku leży - drugie. Mnie G36c w ręku nie leży - choć to replika bardzo polecana i wiele osób bardzo ją sobie chwali (będę jedną z ostatnich osób, które by powiedziały, ze nie jest dobra!). Wniosek: pójdź na strzelankę, pomacaj. Heh, jak ja przyprowadzam jakąś świeżynkę, to zawsze następuje sesja macania wszystkich replik, jakie ludzie na spotkanie przynieśli :icon_razz2: właśnie żeby odsiać te, które co prawda wyglądają fajnie, ale nie leżą w ręku. W końcu - tu nie armia, nikt nie każe nam być szczęśliwym z tym, co według etatu "mamy na stanie" :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Gietki JG są polecane mniej niż cm.028, ale chyba tylko dlatego, że właśnie nie każdemu leżą i wyglądają nietypowo. ^^ Galaxy aktualnie chodzą po 320 zł nowe, według mnie przesada cena. aktualnie mam cymkę 0.49 na sprzedaż za podobną kwotę, więc gdyby Cię interesowało - pisz. ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Gietki JG są polecane mniej niż cm.028, ale chyba tylko dlatego, że właśnie nie każdemu leżą i wyglądają nietypowo. ^^ Galaxy aktualnie chodzą po 320 zł nowe, według mnie przesada cena. Gietki są po prostu droższe, więc jak komuś wisi, co trzyma w łapach, to lepiej cymę. Galaxy poprzednich wakacji chodziły po 230zł, więc się w pełni zgodzę. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 G36 jest dobra miałem ze 3 modele i każdy chodził pięknie . Jak chcesz g36k to napisz do mnie bo mam nówkę na sprzedaż Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Zarówno z kałacha Cymy jak i giety z JG można bardzo dużo wyciągnąć. Niegdyś miałem CM.208, teraz mam G608 i stwierdzam, że biorąc pod uwagę moje oczekiwania od repliki - uważam, że Cyma jest lepsza. W chwili obecnej moja gieta ma bardzo dobry, jak na stockową lufę i fpsy, zasięg i celność. Nie zmienia to faktu, że w przeciągu 10-15 tys. kulek musiała być 4 razy rozbierana (ostatni raz jakiś miesiąc temu, łożyska siadły). AK z Cymy ma podobny zasięg, choć nieco gorszą celność. Ma za to jedną, istotną zaletę - niezawodność tych replik stoi wg mnie na wyższym poziomie. Gieta natomiast ma w komplecie lepszy akumulator, składaną kolbę, RISy i bajery. AK ma znów sporo niższą cenę. Trudny wybór. Jeśli chodzi o MP5 z Galaxy - świetna replika. Mój egzemplarz ma ponad 90 tys. kulek przebiegu, a gearbox tej repliki jeszcze nawet nie był rozbierany (choć przydałoby się go z pewnością porządnie przesmarować). Wady - użyty do wykonania materiał (Chińczycy chyba trzciny cukrowej użyli), przeciętnej jakości akumulator oraz awaryjne, stockowe magazynki hi-cap. Jednak obecnie replika jest znowu raczej nie do dostania (nowa), a poza tym - cena w wysokości 320 złotych jest już sporo wyższa od tej dawnej i tym bardziej warto się już zastanowić nad Cymą. Na strzelankach (przynajmniej tych w mojej okolicy) AK z Cymy i G36 z JG, to dwie najczęściej spotykane repliki. To mówi samo za siebie. MP5 z Galaxy widywane jest rzadziej, ale to głównie z tego powodu, że mało kto wierzy, że replika mająca 320 FPS może mieć tak dobre osiągi. No, ale dobra - autorowi nie podobają się kałachy, a MP5 w sklepach nie ma więc zostaje gieta od JG. I w sumie dobrze - bo z takiego wyboru nie można być niezadowolonym. Śmiało brać Gietę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts