Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Prędkość kulki

Recommended Posts

1. Zmień avatar, bo jesteś KOLEJNYM użyszkodnikiem, który go używa.

2. Duża/mała to pojęcia względne.

3. Fps to nie wszystko. Gumka i komora HU bardziej wpływa na zasięg niż 30-40 fps więcej.

4. Dla ogarniętych zielonych 350fps w zupełności wystarczy. A nieogarniętym fpsy i tak nie pomogą.

Edited by wiciok

Ja trochę inaczej odpowiem niż Wiciok :D.

360 FPS to jeden z najczęściej stosowanych limitów do walk CQB (w budynkach). Dobrze złożona replika mająca około 350 FPS pozwoli skutecznie strzelać Ci się zarówno w budynkach jak i na większych odległościach. Warunkiem, by było to możliwe jest (jak już mówiłem) dobrze złożona replika z dobrej jakości lufą i systemem hop-up. W dodatku, repliki mające FPSy w tych okolicach są mniej narażone na przeciążenia, a w efekcie rzadziej ulegają awariom.

Nie zmienia to faktu, że do każdej repliki należy podchodzić indywidualnie. Dlatego najlepiej podaj, pokaż - o jakiej replice mówisz.

Jeśli natomiast strzelacie się wyłącznie na wielkich, otwartych przestrzeniach - wtedy ta prędkość może okazać się zbyt niska.

• 2 months later...

Przy okazji chcialbym zapytać jaką ciężkość kulek do cm045 :http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=1138

Bo nie wiem czy 0.20 czy 0.25 a może jeszcze cięższe ? Please o odpowiedź

Przy okazji chcialbym zapytać jaką ciężkość kulek do cm045 :http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=1138

Bo nie wiem czy 0.20 czy 0.25 a może jeszcze cięższe ? Please o odpowiedź

1. Zmień avatar, bo jesteś KOLEJNYM użyszkodnikiem, który go używa.

2. Duża/mała to pojęcia względne.

3. Fps to nie wszystko. Gumka i komora HU bardziej wpływa na zasięg niż 30-40 fps więcej.

4. Dla ogarniętych zielonych 350fps w zupełności wystarczy. A nieogarniętym fpsy i tak nie pomogą.

1. Ale ma do tego prawo.

2. Z tymi fpsami to różnie jest:

350 fps to dla snajperki: zdecydowanie za mało

... dla parasnajperki: za mało

... dla karabinu wyborowego: za mało

... dla szturmówki: ujdzie

... dla pistoletu masz.: całkiem ok.

3. jak hopa na maksa podkręcisz to da ci więcej zasięgu niż 100fps, ale dla nowicjuszy nie jest łatwe ustawić hu poprawnie.

4. I znów pitolenie, raz piszesz że Dużo/mało to pojecie względne,a raz że dla ogarniętych starczy 350fps ( patrz pkt.2 ). Choćbyś był nie wiadomo jak ogarniętym snajperem to z 350 fps nic nie zrobisz, chyba że twoi koledzy mają po 200fps.

Edited by chrislacorunna

@Chrislacorunna

Owszem mogę się z tobą zgodzić, że 350 to dla snajpy mało jak również dla repliki parasnajperskiej i wyborowej.

350 fps to stanowczo wystarczy dla zielonego gracza, i nie tylko. Powiedz mi ile fps ma TM ? i przy okazji napisz mi przybliżony jego zasięg.

do pistoletu? to górna granica, maksymalna wręcz. Wiciok napisał to z sensem. Nie będę się rozpisywał na temat moich przemyśleń co do ograniczeń mocowych danego typu replik bo to nie ten temat.

Pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...