DavidASG Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Witam Jedno pytanie - czy 340/350 fps na replike za 550zł to duża prędkość i czy wogule 350 fps to duza prędkość. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) 1. Zmień avatar, bo jesteś KOLEJNYM użyszkodnikiem, który go używa. 2. Duża/mała to pojęcia względne. 3. Fps to nie wszystko. Gumka i komora HU bardziej wpływa na zasięg niż 30-40 fps więcej. 4. Dla ogarniętych zielonych 350fps w zupełności wystarczy. A nieogarniętym fpsy i tak nie pomogą. Edited July 18, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Ja trochę inaczej odpowiem niż Wiciok :D. 360 FPS to jeden z najczęściej stosowanych limitów do walk CQB (w budynkach). Dobrze złożona replika mająca około 350 FPS pozwoli skutecznie strzelać Ci się zarówno w budynkach jak i na większych odległościach. Warunkiem, by było to możliwe jest (jak już mówiłem) dobrze złożona replika z dobrej jakości lufą i systemem hop-up. W dodatku, repliki mające FPSy w tych okolicach są mniej narażone na przeciążenia, a w efekcie rzadziej ulegają awariom. Nie zmienia to faktu, że do każdej repliki należy podchodzić indywidualnie. Dlatego najlepiej podaj, pokaż - o jakiej replice mówisz. Jeśli natomiast strzelacie się wyłącznie na wielkich, otwartych przestrzeniach - wtedy ta prędkość może okazać się zbyt niska. Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Jeśli replika miała na początku 430 fps a teraz ma 350, to wiedz, że coś się tam mocno burzy. Jeśli jednak stokowo ma 350 - wszystko jest ok, cena także. Link to post Share on other sites
Misiek2199 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Przy okazji chcialbym zapytać jaką ciężkość kulek do cm045 :http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=1138 Bo nie wiem czy 0.20 czy 0.25 a może jeszcze cięższe ? Please o odpowiedź Przy okazji chcialbym zapytać jaką ciężkość kulek do cm045 :http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=1138 Bo nie wiem czy 0.20 czy 0.25 a może jeszcze cięższe ? Please o odpowiedź Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 0,23 lub 0,25 - zależy które będą ci bardziej odpowiadać i lepiej twoim zdaniem lecieć. 0,20 będą raczej za lekkie. Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 (edited) 1. Zmień avatar, bo jesteś KOLEJNYM użyszkodnikiem, który go używa. 2. Duża/mała to pojęcia względne. 3. Fps to nie wszystko. Gumka i komora HU bardziej wpływa na zasięg niż 30-40 fps więcej. 4. Dla ogarniętych zielonych 350fps w zupełności wystarczy. A nieogarniętym fpsy i tak nie pomogą. 1. Ale ma do tego prawo. 2. Z tymi fpsami to różnie jest: 350 fps to dla snajperki: zdecydowanie za mało ... dla parasnajperki: za mało ... dla karabinu wyborowego: za mało ... dla szturmówki: ujdzie ... dla pistoletu masz.: całkiem ok. 3. jak hopa na maksa podkręcisz to da ci więcej zasięgu niż 100fps, ale dla nowicjuszy nie jest łatwe ustawić hu poprawnie. 4. I znów pitolenie, raz piszesz że Dużo/mało to pojecie względne,a raz że dla ogarniętych starczy 350fps ( patrz pkt.2 ). Choćbyś był nie wiadomo jak ogarniętym snajperem to z 350 fps nic nie zrobisz, chyba że twoi koledzy mają po 200fps. Edited October 4, 2011 by chrislacorunna Link to post Share on other sites
Terkov Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Podał replikę za 5 stów, więc nikt nie zakłada snajperki. Ja bym się za to czepił, że może to być karabin wsparcia :biggrin: Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 @Chrislacorunna Owszem mogę się z tobą zgodzić, że 350 to dla snajpy mało jak również dla repliki parasnajperskiej i wyborowej. 350 fps to stanowczo wystarczy dla zielonego gracza, i nie tylko. Powiedz mi ile fps ma TM ? i przy okazji napisz mi przybliżony jego zasięg. do pistoletu? to górna granica, maksymalna wręcz. Wiciok napisał to z sensem. Nie będę się rozpisywał na temat moich przemyśleń co do ograniczeń mocowych danego typu replik bo to nie ten temat. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Panowie, odświeżacie suchara. Kolega pytał o kulki i nie było to związane z pierwszym postem... Link to post Share on other sites
Recommended Posts