CzaroSW Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 (edited) Zregeneruje się do piątku... spokojnie. :biggrin: Edited May 11, 2012 by CzaroSW Link to post Share on other sites
robertas3 Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Ja też jestem za czwartkiem :) Link to post Share on other sites
CzaroSW Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Oo Robert... Wpadaj w czwartek :D Jutro też zapraszam, żeby nam pogoda tylko dopisała :) Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Pogoda ma być trochę z tyłka - ale tym Was nie pocieszyłem :( Link to post Share on other sites
Artek Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Zręby obozu stoją. Mamy do dyspozycji spory wydzielony plac dla Airsoftu. Ogrodziliśmy go, postawiliśmy bramę, strzelnicę i wykopaliśmy parę dziur i okopów. Furorę zrobią Rosyjska i Wietnamska dziury. Link to post Share on other sites
mikunda Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 (edited) Mini relacja z prac nad obozem ASG. Poglądowy plan obozu, proporcje nieco się różnią, ale teren i jego wielkość jest zaznaczony raczej dobrze, zdjęcie jest stosunkowo stare, więc nie było łatwo ustalić co jest gdzie. Po przyjeździe i ustaleniu zarysu planu obozu przystąpiliśmy do budowy pierwszych okopów, w formie dwóch "jam" które zostaną przykryte plandekami. Szczęśliwie ziemia była łaskawsza dla nas niż w tamtym roku i dosyć łatwo pozbyliśmy się wierzchniej powierzchni darni i przystąpiliśmy do kopania. Mniejsza "jama", która zostanie ustylizowana na schron z okresu wojny w Wietnamie, dosyć niska, i zabezpieczona lekką konstrukcją dachu poszła sprawnie. Poza drobnym błędem w wymiarowaniu, który w miarę szybko udało się poprawić, nie sprawiła większych problemów, wejście dostało nawet solidne schody. Niestety z głębszą nie było tak łatwo, początkowa konstrukcja ścian okazała się za słaba, ułożone na szczycie worki z piaskiem okazały się zbyt dużym obciążeniem, przez co doszło do zarwania się jednej ściany. Po wytężonej pracy udało się to jakoś naprawić. Rosyjski bunkier dorobił się mocnej konstrukcji dachu a nawet własnego stolika :) W międzyczasie powstała wieża dla KMisty, która zostanie przed zlotem obłożona workami, brama ze szlabanem i kozłami oraz okop zabezpieczający bramę. Okop zabezpieczający bramę został połączony transzeją z rosyjskim bunkrem, w której kopaniu nieoceniony był ciężki sprzęt. Świetnie prezentuje się też strzelnica, wykonana przez chłopaków z Głogowa, niestety zapomniałem zrobić porządniejszego zdjęcia, widać ją na powyższym zdjęciu jako stół i rząd palików na środku pola :) Strzelnica zostanie osłonięta od wiatru, i posiada dwa tory strzeleckie. Ostatnie spojrzenie na górkę, na której znajdowała się wieża obserwacyjna na poprzednim zlocie, górka zostanie zrównana z ziemią razem z pozostałościami starego obozu. W tle pracująca koparka, budująca nowe katowisko i miejsce inscenizacji. Sprzątanie po całym dniu pracy i przygotowanie ogniska, na wieczór. W przygotowaniach wzięły udział ekipy z Zielonej Góry, Głogowa, Świebodzina i Sulechowa. Podziękowania należą się wszystkim razem jak i każdemu z osobna, bo włożyli kawał pracy i przygotowań w stworzenie obozu. Nie wszystko zostało ukończone, dlatego w Czwartek jak i Piątek liczymy na każdą pomoc w wykończeniu obozu. Edited May 13, 2012 by mikunda Link to post Share on other sites
MariushK Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Jeżeli się nam uda przyjedziemy w czwartek po południu lub w piątek . Przywieziemy spalinówke , gwoździe i inne dobra . Także prośba do tych co będą wcześniej . Ściągajcie jak najwięcej budulca to tę wieżę zdążymy postawić . Na dawnym katowisku leży jeszcze mnóstwo grubych żerdzi . A na dole leżą pod płotem długie , które możemy wykorzystać P.S. Mam depresję nie ma mnie na żadnej fotce :hahaha: Link to post Share on other sites
wolf_zg Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Tak jak mówiłem, w sobotę - lista aut (numery blach) tych co parkują na naszym terenie na czas zlotu musi do mnie trafić jak najszybciej, we wtorek wysyłam listę wójtowi. Pisać w tej kwestii do mnie na gadu 5279922. Link to post Share on other sites
CzaroSW Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 (edited) Zaprawa już była... Z Phobosem tylko przetrwałem, no oczywiście w Przemka też wierzyłem ,ale on kierowca na drugi dzień :) Miejsce ochrzczone, dajemy atest na "co nieco" więc można działać. :icon_twisted: No i hasło: "hokus pokus czary mary, daję dupy za dwa browary, to jest hasło każdej boryszyniary" :icon_mrgreen: EDIT: Phobos popłakałem się z filmików :hahaha: Edited May 13, 2012 by CzaroSW Link to post Share on other sites
robertas3 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Będzie ktoś miał miejsce w czwartek z Zielonej Góry żeby się zabrać? Link to post Share on other sites
SZOP_SeBa Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Ja myślę, że będę miał ale z ekipą jedziemy dopiero o 19. Więc jak Ci pasi to pisz PW. Link to post Share on other sites
Jur-AK Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Mam tylko nadzieję, że z rosyjską jamą nie będzie tak jak podeszliśmy z Sebą :P (widok bezcenny). "Radziecki uczony" nie przewidział osłabienia materiału pod dużym obciążeniem :P Link to post Share on other sites
SZOP_SeBa Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 No teraz powinno wytrzymać :P w końcu Rosjanie tyle różnych patentów skopiowali, między innymi myśl inżynieryjną budowy naszej nory ;) Link to post Share on other sites
MariushK Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 W dalszym ciągu mamy problem czym osłonic boki strzelnicy . Ktoś mierzył te folie co została z zeszłego roku ? Link to post Share on other sites
metalfrog Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Odwalcie się!!!!! Rosyjski bunkier będzie niezniszczalny!!! :angry: Ściany wzmocnimy butelkami z wódą a strop zagrychą :biggrin: Link to post Share on other sites
mikunda Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Metal widzisz, na miejscu byś się pokazał to może nie zawaliłaby się ściana i nikt by się nie poddawał w niepewność wytrzymałości konstrukcji :P Link to post Share on other sites
MariushK Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Prawda jest taka , że nie zdążyli dowieźć gotowego bunkra "podsowieconego" gdzieś w Polsce :D ! Link to post Share on other sites
metalfrog Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Jak któryś z głogowskich jest niepotrzebny to z chęcią go przygarniemy :biggrin: Jakiś mniejszy możecie podrzucić do Boryszyna :biggrin: http://www.glogowmix.pl/2012/tajemnice-glogowskich-bunkrow/ Link to post Share on other sites
darek755pl Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 Witam ponownie. Zrobiliście kawał na prawdę dobrej roboty. Jestem pod wrażeniem . :biggrin: Ja pojawię się już od środy z samego rana 10:00-12:00 i zostaję do końca, będzie już ktoś od środy ? Przywożę również worki oraz siatkę maskująca,.. gdzieś się potem ją ulokuję,.. Worki proponuję ulokować na małej wieżyczce ponieważ są w miarę małe i poręczne. :wink: . Jeszcze takie pytanie bo na małej mapce widziałem tylko 1 bramę wjazdową ,.. Czy obóz cywilny będzie miał osobną bramę ? Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
MariushK Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 My planujemy dojechać w czwartek i postawić wieżę obserwacyjną . Link to post Share on other sites
SZOP_SeBa Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Nie, nie będzie żadnej bramy do obozu cywilów, ten teren będzie "odgrodzony" NS'ami od części dioramowej ;) Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Darek worki zostaw na nasz podest km'a....ATBW pomoże wam chłopaki z ta budowlą o ile Darek nie postawi z nudów sam xD Link to post Share on other sites
wolf_zg Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Tak darku obóz cywilny ma osobną brame , to jest tylko nasze miasteczko otwarte dla turystów w dzien Link to post Share on other sites
MariushK Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Dlatego mamy ogrodzone żeby nikt obcy nie grzebał nam ... w namiotach. Link to post Share on other sites
darek755pl Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 W międzyczasie powstała wieża dla KMisty, która zostanie przed zlotem obłożona workami,... Jeżeli nie będziecie mieli nic przeciwko to ja się właduję jutro na tę wierzę i obłożę ją moimi workami jak należy,.. :maniak_OK: Link to post Share on other sites
Recommended Posts