Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co wybrać na początek

Recommended Posts

Cześć.

Planuję zakup swojej pierwszej repliki. Nie mogę się zdecydować, a zależy mi na bezawaryjności, zasięgu itp.

Mogę przeznaczyć na to 700zł w ostateczności 800. Będę strzelał się w lesie jak i w terenie z budynkami- raczej otwarte przestrzenie.

Moje propozycje:

-G36c CYMA

-P90 ACM (przerobienie na silent killera ;D)

-M4A1 GFC

Myślałem jeszcze nad replikami APS ale z tego co wyczytałem to nie są zbyt dobre... Którą z tych replik najlepiej wybrać? Czy możecie mi polecić coś lepszego w tej cenie?

Pozdrawiam.

jak na pierwszą replikę to kup sobie coś używanego z komisu , zapłacisz 300-400 pln a jak Ci się ASG czy coś nie spodoba to nie będzie aż takiej straty ;)

a co do replik które wytypowałeś to albo M4 albo G36 - masa części do naprawy czy tuningu , do P90 nie orientuję się jak z dostępnością i ilością dostępnych części zamiennych

Edited by CaptSten

Jeśli faktycznie poczytałeś o APS, potrafisz posługiwać się wyszukiwarką, więc dlaczego zakładasz kolejny durny temat? Średnio w tygodniu jest z 10-15 temu podobnych. Teraz tą samą metodą trzeba wprowadzić

do tzw. szukajki klucz p90 gfc, cm003 itd.

Edyta: Zapomniałem... Kup cm.028.

Edited by 50zyt

Problem w tym, że g36 średnio mi się podoba, to samo z AK (nie licząc beryli) a kumple mówili, że nie warto brać emek bo maja gb jakiś v2 czy coś i że v3 lepszy.

Dodam jeszcze że spodobało mi się HK416 JG, które będę mógł kupić, więc zostaje P90 vs Hk416. Co brać??

Edited by NKE_Kupiec

P90 ma o wiele gorsze osiągi, poza tym JG/GFC, to jedne z najbardziej wytrzymałych chińskich emek i spokojnie przeżyją 30k kulek.

Poza tym magi od P90 są droższe oraz niewygodnie się je zmienia podczas walki. Kolejnym minusem jest kiepska jakość wykonania chińskich P90 (może nie aż tak kiepska, ale jest).

Edited by strzelec5

Człowieku Ty chyba nie strzelałeś z tego p90. Na stocku przewyższa większość chinoli. A taki mały OT 30k to raczej niedużo.

edyta: Nowi pomagają nowym, ślepy prowadzi kulawego... czy jakoś tak :icon_confused:

Edited by 50zyt

P90 ma o wiele gorsze osiągi, (...)

Od chinskich emek? Sure...

poza tym JG/GFC, to jedne z najbardziej wytrzymałych chińskich emek i spokojnie przeżyją 30k kulek.

Lo, 30 tysiecy... Demony wytrzymalosci.

Poza tym magi od P90 są droższe oraz niewygodnie się je zmienia podczas walki. Kolejnym minusem jest kiepska jakość wykonania chińskich P90 (może nie aż tak kiepska, ale jest).

Z pierwszym zdaniem w pelni sie zgadzam, drugie jest tyle warte, co Twoje wczesniejsze dywagacje.

A ja się nie zgodzę. Znaczy w stosunku do magów tylko. Mam 8 midów i hikapa. Midy to 6 chińskich i dwa TM i do ich pracy zastrzeżeń niemam. Warunek regularnego czyszczenia. Marujny hicap niestety sypie się często i gęsto (ale już mam na niego patent, ale niestety tylko na niego). Jeden jedyny mid który miał problemy spadł mi z wysokości drugiego piętra na gruz i popękały wewnętrzne gniazda śrubek mocujących . To powodowało niedociskanie płytki zmykającej i złe podawanie kulek.

P90 a w zasadze już tylko body też mam z gfc i stwierdzam że mimo że ustępuje jakością wykonania Tm to na głowę bije CA. A brak pełnych opisów jakoś mi nie przeszkadza. Bebechy tez bez problemu wytrzymały ~25 tys kulek. Ale przyznaję się że wymieniłem na marujnego gera gdy tylko taki mi wpadł w łapki (no cóz jakość) ale stokowy też nie wyględał na mocno zużyty. A wiem że w tej chwili pewnie gdzieś w Łodzi (u Ironbro znaczy) jeszcze pracuje.

Tak że jeżeli sie zdecydujesz na p90 możesz spokojnie brać te z GFC i wątpię żeby Cię zawiodła.