Nath Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Mój stockowy rozszczelnia się już od wzięcia do ręki, nie mam za bardzo pomysłu jak go doszczelnić "na amen". Na niedzielnym strzelaniu cały gaz uciekł nie wiem kiedy, dzięki Bogu klamka nie była potrzebna, bo miałbym niezłego zonka ;). Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 U mnie tam się w miarę magazynek trzyma, mimo że ma jakieś 4 lata albo lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Zastanawiam się właśnie czy inwestować w magi Army czy dołożyć i kupić bella (podobno dużo lepsze) Quote Link to post Share on other sites
Wanek2 Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Witam serdecznie!.... Kupił wczoraj model R27 od chińskiej firmy - cena 360zł….. bardzo zadowolony Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 To niech oddaje czym prędzej, jeżeli nówkę w sklepie. 360zł za tą klamkę to ździerstwo. http://www.taiwangun.com/r27-meu-full-metal-black-army?campaign-id=14 Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Oh shit... Mogłem stracić mniej na ten pistolet... Oh, wait, 250 zł zapłaciłem xD Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 (edited) Pany, pasował ktoś kompensatory Madbulla do tej repliki. Chcę mojemu R27 przeszczepić Madbullowski a'la Punisher, ten przeznaczony do replik Socom Gear/We. Inna sprawa-ktoś pasował magi od WE? Edited March 20, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Kompensator się powinno dać dopasować, bo znajomy kiedyś do KJW zamontował (po przeszlifowaniu zaczepu na kompensatorze). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 (edited) części z WE to inny system, nie pasują magi/kompensatory itp. edit: ale tak, da się dopasować, upitlając 2/3 zaczepu. ale wtedy jest niewiele do trzymania w zamku. Edited March 20, 2015 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
raitokun Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Cześć. na strzelance jak przeładowywałem r27 magazynek wypadł mi i upadł na kamień... Ułamały się szczęki magazynka, czy dostane je gdzieś w Polsce? bo szkoda kupować nowy magazynek jak ten jest sprawny tylko jeden ząbek ułamany... Chyba ze jakoś może skleić? Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Nie uda Ci się ich skleić tak, żeby uzyskać taką samą wytrzymałość. Capri chyba miało kiedyś w ofercie szczęki do coltów w standardzie TM. Jak nie znajdziesz w ofercie sklepów, to pisz do serwisu. Czasami mają takie części, a nie ma ich w ofercie. Quote Link to post Share on other sites
Viking125 Posted May 20, 2015 Report Share Posted May 20, 2015 Panowie, Posiadam R31 od Army czyli zwykłego klasyka, poszukuję jakiś okładzin drewnianych do niego i natrafiłem na takie cuda http://www.aliexpress.com/item/just-sanded-colt-1911-full-size-government-walnut-wood-grips-with-hand-carved-checkers-012-1N/2029512855.html Myślicie że bezproblemu podejdą do Army ? będzie potrzebna jakaś ingerencja mechaniczna ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 Swego czasu Lesio miał mnóstwo tych okładzin, różnej maści, od Brownells'a... Quote Link to post Share on other sites
Viking125 Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Panowie orientuje się ktoś gdzie dostanę sprężynkę do cylinderka gazowego ?? Moja obecna się powyginała i ciągle wypada, skróciłem ją ale dalej colt się tnie, zestawy sprężynek ELEMENTA nie są nigdzie dostępne. Znacie jakieś zamienniki bądź co w tej sytuacji można zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 (edited) Można na Allegro kupić z firmy WE, np tutaj: http://allegro.pl/we-czesc-zamienna-1911-meu-17-i5332161859.html WE jest w tym samym systemie co Army(klon TM), więc powinna pasować. Edited June 20, 2015 by slawek96 Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 WE jest w tym samym systemie co Army(klon TM) NIE NIE NIE i jeszcze raz NIE. WE nie jest klonem TM. Co nie zmienia faktu, że sprężynka MOŻE pasować. Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Mój błąd, może rzeczywiście podzespoły się różnią, wizualnie wyglądają na takie same. Myślę że sprężynka powinna pasować, jest bez problemu dostępna, więc warto spróbować. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Panowie orientuje się ktoś gdzie dostanę sprężynkę do cylinderka gazowego ?? Moja obecna się powyginała i ciągle wypada, skróciłem ją ale dalej colt się tnie, zestawy sprężynek ELEMENTA nie są nigdzie dostępne. Znacie jakieś zamienniki bądź co w tej sytuacji można zrobić ? Ciach. jak i w sumie praktycznie każdą część coltów w systemie TM (który jest inny niż WE i praktycznie nic nie pasuje 'na zamianę'). Lesio, to już było komisowanie, uciekaj z tym na PW albo na komis. /Otto Quote Link to post Share on other sites
Viking125 Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Dzieki za link i szybka odpowiedź. Zamówię i się przekonam czy pasuje. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Viking125 Posted June 26, 2015 Report Share Posted June 26, 2015 Pasuje, colt strzela jak nowy. Quote Link to post Share on other sites
walther38 Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Tak po analizie materiału dowodowego dochodzę do wniosku, że R27 ma więcej z Marui a R31 jest modyfikacją tego systemu. W zamku nie ma już szyny mocowanej na malutką śrubkę a komora spustowo-kurkowa ma płytkę przykręcaną oddzielnie tak że dostęp do przerywacza i popychacza zaworu gazowego są od zewnątrz (z prawej i lewej strony) tak, że całego układu nie trzeba rozbierać np. do wymiany popychacza (przerywacza zaworu gazowego). Jest to lepsze rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 To R28 jest pomiędzy, ponieważ nie ma tej listwy, ale jest odkręcana część komory spustowo-kurkowej. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted July 14, 2015 Report Share Posted July 14, 2015 Cześć! Słuchajcie, obraziłem się na repliki zasilane GG, a mam kupionego R31. Są w nim wycięcia w gnieździe maga, jak mniemam na możliwość wsadzenia kapsuły co2. Skoro do coltów army pasują magi KJW... To może magi KJW z zasilaniem co2 dadzą rade? Co sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 14, 2015 Report Share Posted July 14, 2015 Pierwszy raz słyszę o wycięciach na magi CO2. Możesz zrobić zdjęcia? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 14, 2015 Report Share Posted July 14, 2015 Widać je na zdjęciach zamieszczonych przez Walthera. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts