Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co2, 410 FPS i alumioniowe kulki ?

Recommended Posts

Moja nie rozumieć. :blink:

O co pytasz?

Repliki na CO2 - istnieją.

Repliki, które mają 410fps - istnieją.

Aluminiowe kulki - istnieją.

Replika, która ma zasilanie CO2 i osiąga 410fps - żadna sensacja.

Replika zasilana CO2 i osiągająca 410fps na aluminiowych kulkach (zdaje się, że 0,88g) - nie widziałem czegoś takiego, ale cholera wie, może i istnieje. Może RAM przerobiony na ASG mógłby osiągnąć taką prędkość wylotową na takich kulkach.

Natomiast pozostaje kilka pytań:

1. Po co?

2. Kto będzie chciał grać przeciw czemuś takiemu?

3. Czy posiadacz ma aktualne ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej...?

Nie, nie. Ja nie chce tym strzelać do ludzi. Broń Boże.

Replika, która ma zasilanie CO2 i osiąga 410fps - żadna sensacja.

Są mocniejsze ? I to jeszcze da się z nich strzelać aluminiowymi kulkami ? Nie widziałem.

Może RAM przerobiony na ASG mógłby osiągnąć taką prędkość wylotową na takich kulkach.

Tzn ?

PS. jestem totalnie zielony. Kiedyś strzelałem z pistoletu co2 i mi się to bardzo spodobało. Poprostu szukam czegoś bardzo mocnego, żeby sobie postrzelać.

Pamiętam, jak z koleżka strzelaliśmy do różnych celów z bodajże 360 fps i wszystko do okoła fruwało. Ładnie to dawało, ale ja szukam jeszcze czegoś mocniejszego.

Znalazłem coś takiego http://www.militaria.pl/action_sport_games/pistolet_asg_cz_75_gbb_(16319)_p5721.xml (jak nie można podawać linków to przepraszam).

Da się do niego załadować aluminiowe kulki ?

'Wierna, licencjonowana replika pistoletu CZ 75 produkowanego w oryginale przez zakłady Ceska Zbrojovka. Posiada naniesione oznaczenia identyczne jak oznaczenia na wersji na ostrą amunicję. Replika napędzana green gazem generuje bardzo dużą prędkość początkową kulki na poziomie 410 fps!

Pistolet jest wykonany w wersji full metal i posiada sprawne wszystkie mechanizmy, które posiada jego ostry odpowiednik. Wszystkie oznaczenia na replice są też takie same jak na ostrym odpowiedniku. Replika działa w systemie DA.

Replika posiada regulowany system Hop Up co wydatnie poprawia celność i zasięg. Mechaniczne przyrządy celownicze to regulowana w poziomie szczerbinka i stała muszka, przyrządy posiadają naniesione białe kropki ułatwiające celowanie w warunkach ograniczonej widoczności.

Zestaw oprócz pistoletu CZ 75 zawiera zestaw kulek oraz klucz do regulacji Hop Up'u.

Pistolet objęty jest 6-miesięczną gwarancją.

Dane techniczne:

Napęd: Green gaz

Kaliber: 6 mm

Waga: 940 g

Długość: 210 mm

Długość lufy: 80 mm

Prędkość początkowa: 410 fps

Pojemność magazynka: 22 kulek

Producent: Ceska Zbrojovka/Action Sport Games, Dania '

Edited by Magu123

Ale wyjaśnijmy sobie na wstępie: po kiego czorta Ci aluminiowe kulki do tego?

...może po prostu kup sobie wiatrówkę-pistolet, do mordowania puszek po piwie lepsza będzie.

Edyta: widzę, że znalazłeś sobie CZ75 wiatrówkę. Miłej zabawy.

Niestety, w tym momencie my, airsoftowcy, już Ci nic nie pomożemy. Pytaj na forum wiatrówkowym.

Edited by Errhile

@Errhile,

Kulki aluminiowe ('aluminizowane'? - cokolwiek to znaczy, z taką nazwą się spotkałem) są dostępne i mają ciężar 0,3g. Kulki 0,88g, o których mówisz, to kulki stalowe - niegdyś bardzo chętnie dołączane do tanich replik z Allegro ;).

http://www.bron.pl/shopbron/product/AIR-SOFT-GUN/Kulki/Kulki-ASG-Tokyo-Soldier-aluminiowe-0-30-g-500-szt/15592

@Magu123,

W takim razie kup sobie wiatrówkę zasilaną CO2 na stalowy śrut BB, albo lepiej na standardowe Diabolo. Precyzję strzału osiągniesz wyższą, koszty będą niższe (zarówno wiatrówki jak i samej amunicji). Bo skoro nie zamierzasz strzelać do innych graczy, to replika ASG nie jest Ci potrzebna.

PS: Kulki metalowe załadujesz bez problemu do repliki, pytanie tylko jak wyżej - po co.

Pozdrawiam.

nie widzę różnicy między kulką szklaną, kompozytową, biodegradowalną, metalową i kulką z zamrożonej kupy. Różnica tylko w wagomiarze - im cięższe tym wolniej leci i jakoś nie interesuje mnie czy to bioval czy ceramiczna kulka od łożyska.

I nie ma różnicy w odczuciu uderzenia na własnych 4 literach, moje ESSy również żyją, więc przestańcie panikować bo to co się dzieje na forum na dźwięk słowa "metalowa" trąci paranoją.

Niech chłopak strzela czym chce, jak puści serię w mordkę z 3 metrów to nie będzie różnicy między zubożonym uranem a plastikiem. I to raczej plastik zrobi większą szkodę dla mordki bo szybciej poleci ((:

Edited by arend
Kolegę też.

Co ty taki napalony na kulki metalowe? Uparłeś się na fajny kolorek? Kulka aluminiowa jak i plastikowa o tej samej wadze poleci podobnie. Aluminium jest metalem jeśli wiesz, co za pytanie ...

A jeśli chodzi o kulki alumizowane, to są one po prostu lżejsze.

Edited by MarinesPL
jaka jest różnica przy strzelaniu aluminiowymi, a metalowymi ?

facepalm.jpg

Jeśli chodziło Ci o to, jaka jest różnica między aluminiowymi, a stalowymi, to, to że aluminium jest lżejsze=więcej fps, gorsza celność na większym dystansie od stalowych.

Więcej się dowiesz jak pójdziesz do szkoły i będziesz uważał na fizyce.

Metalowe są cięższe, czyli kulka wolniej leci. Już koledzy wyżej Ci napisali...

Kolejny... Nie wiedziałem, że aluminium nie jest metalem.

Kup wiatrówkę, za 4 setki będziesz miał już coś porządniejszego niż "krosman" z militaria.pl - polecam forum bron.iweb.pl

Do celów puszkowych każde kulki się nadadzą,alu,kompozyt,choć do tego jak koledzy wyżej napisali wiatrówka na co2 będzie lepsza i można stosować rożne rodzaje śrutów jak np diabolo szpic,gładki czy kulki bb's. Jeżeli zaś chodzi o materiał z czego wykonana jest kulka do rozgrywek to też wielkiego znaczenia niema,gdyż ciało nie jest twarde i pochłonie energie z kulki Alu tak samo jak kompozytowej,różnica jest w sprężystości materiału.Co innego dostać w kość to może być nieco gorzej.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...