senkuPH Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 Witam serdecznie. Chciałbym dowiedzieć się kilku następujących rzeczy. Jakim zasięgiem dysponuje m4 ( z precką 363mm ) ? Czy różnica w celności i zasięgu, między m16 i m4 jest naprawdę znacząca? Proszę o odp, pozdrawiam. Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Ad.2 - jeśli repliki wystrzeliwują kulki z taką samą liczbą FPS i ich hop-up działa podobnie, to nie powinno być różnic w zasięgu bez względu na długość lufy. Różnica w celności przy stockowej lufie 363mm i stockowej lufie 510mm, jeśli obie są tej samej firmy - będzie minimalna, zbyt mała, żeby warto było znacznie wydłużać sobie replikę (jeśli z tego powodu się zastanawiasz). Znacznie większą różnicę od długości lufy, w przypadku replik tego typu, pełni jej jakość. Dlatego precki dobrych firm to rzecz jak najbardziej polecana. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 . Znacznie większą różnicę od długości lufy, w przypadku replik tego typu, pełni jej jakość. Dlatego precki dobrych firm to rzecz jak najbardziej polecana. Pozdrawiam. Czyli chcąc wstawić promyka do repliki to m16 bd lepsza? Link to post Share on other sites
Terkov Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Czyli chcąc wstawić promyka do repliki to m16 bd lepsza? Jeśli do obu wstawisz tak samo dobre precki to różnica będzie taka sama jak kiedy oba miały stockowe lufy. Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 24, 2011 Author Report Share Posted September 24, 2011 Dziękuję Logan, naprawdę ucieszyła mnie Twoja wypowiedź. Aby nie zakładać kolejnego tematu, jaką preckę polecacie do M4 G&P 420FPS ( I Level ASGshopu ) Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 (edited) Milion razy to było na forum:) Wysokiej jakości(koszt powyżej 200zł) : KM Head , Prometheus Troszkę gorszej jakości ,ale też b.dobre(przedział cenowy 100-150zł): Systema , Gunner, Guarder. Edited September 24, 2011 by Rengi Link to post Share on other sites
Nath Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Promyk/KMHead i tyle w temacie. Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 24, 2011 Author Report Share Posted September 24, 2011 Dziękuję bardzo za wszelkie porady :) Już wiem co i dlaczego mam kupić. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 30, 2011 Author Report Share Posted September 30, 2011 Najmocniej przepraszam za 2 posty z rzędu, ale nie miałem opcji edycji, a nie chcę zakładać nowego tematu. Moje ostatnie pytanie brzmi; Czy wstawienie lufy o dł całkowitej 455mm do M4 i zamaskowanie jej tłumikiem dźwięku, znacząco przełoży się na celność ? Proszę o fachową odp. Pozdrawiam, Senq. Link to post Share on other sites
Nath Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Wrzuć w szukajkę temat "mit długiej lufy". Ja w mojej emce miałem i dłuższą i krótszą preckę (obie prometheusa) i nie zauważyłem różnicy (choć przyznaję, wszystko było "na oko"), a skoro nie widać różnicy to wolałem mieć krótszą lufę :). Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 30, 2011 Author Report Share Posted September 30, 2011 W sumie fakt, po co niepotrzebnie przedłużać sobie replikę. Sorry, ale chcę być pewny na prawdę nie widziałeś znaczącej różnicy ? :) Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Różnicy nie będzie. Nie przedłużaj repliki niepotrzebnie, bo stracisz wiele z poręczności. Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 30, 2011 Author Report Share Posted September 30, 2011 Takiej odp oczekiwałem. Dzięki. Link to post Share on other sites
Recommended Posts