Agassei Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Witam. Szukałem sobie broni do... "trudnych sytuacji". Po chwili znalazłem to: http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-541-Rewolwer-Colt-Python-2020B-.html . Proszę o jakieś opinie i ewentualnie o jakieś linki do pistoletów aeg kosztujących do 100zł. Pozdrawiam Agassei. Quote Link to post Share on other sites
Ghost123 Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 https://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_vertical_heavy_weight_gas_pistol_stti-693.html W bebechach to ma kisiel, ale byłem zadowolony, bo jak się w głównej kompozyt kończył to dało się wybronić ;) Co mnie zadziwiło Zasięg miała 40m+ Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Przede wszystkim to zanim kupisz przeczytaj opinie o sklepie. Quote Link to post Share on other sites
Ghost123 Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Dokładnie... Quote Link to post Share on other sites
Agassei Posted September 26, 2011 Author Report Share Posted September 26, 2011 A co? Coś z tym sklepem nie tak? Kumpel tam kupił replikę i było wszystko ok... Quote Link to post Share on other sites
Ghost123 Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 (edited) To farta miał... zobacz na forum opinię o Airsoftxtreme... Edited September 26, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 (edited) Jest taki dział na forum Sklepy=>Polskie sklepy=>Opinie, a w nim taki temat http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/64458-airsoftxtremepl/ przeczytaj go dokładnie. Edited September 26, 2011 by mikunda Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 (edited) A co? Coś z tym sklepem nie tak? Kumpel tam kupił replikę i było wszystko ok... Jezu... tyle tych tematów było o tym "sklepie" a ty sie pytasz , czy "coś z tym sklepem jest nie tak" ? ALE JEDNO MNIE DZIWI (i was też powinno) - dziś zostałeś zarejestrowany i dziś napisałeś post , NAWIĄZUJĄCY do tego "sklepu" - a także piszesz że "kumpel tam kupił replikę " i wszystko było ok - coś mi tu "śmierdzi"....(nie wiem może za bardzo szaleje ) Edited September 26, 2011 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Agassei Posted September 26, 2011 Author Report Share Posted September 26, 2011 Co prawda zdania są podzielone ale lepiej nie ryzykować. Wielkie dzięki za informację o sklepie... Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 A tak przy okazji - ten "rewolwer" to kupa. Quote Link to post Share on other sites
Agassei Posted September 26, 2011 Author Report Share Posted September 26, 2011 Perski102 o co ci chodzi? Co z tego że się dzisiaj zarejestrowałem i dzisiaj pytałem o ten sklep? Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 (edited) Co mu się dziwić, takie cyrki z tym sklepem, że wszystkiego można się spodziewać :icon_biggrin: Jeśli chodzi o pistolety elektryczne to jedyny sensowny to glock cymy za ok. 200zł. Poniżej tego jest tylko gazówka od STTI, która została już podana wcześniej. Edited September 26, 2011 by Terkov Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Agassei najtańszym sensownym pistoletem elektrycznym jest Glock 18c CYMY (cyma 030). Z podobną jakością (czyli nieżłą) można pomyśleć o USP i Desert Eaglu (oznaczeń modeli nie pamiętam , ale przy odrobinie chęci możesz znaleść przy pomocy szukajki). Wszystkie te modele replik są dość dobrze opisane w dziale technicznym. Ten rewolwer który wskazałeś niestety nie będzie dobrym wyborem z powodu lichości ogólnej. Rozważyć można jeszcze gaziaki, ale to tylko pozorna oszczędność kasy (mimo że tańsze w zakupie) bo trzeba kupować jeszcze gaz. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Desert Eagle i Sig Sauer P226 od Cymy mają oznaczenia CM.121 i CM.122. USP, jeśli dobrze kojarzę robi Double Eagle, ale również jest nienajgorsze ;). Quote Link to post Share on other sites
Cichy112 Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Arend dobrze prawi. Za niecałe 200 zł masz niekiepskiego boczniaka na cały sezon. ;) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Arend dobrze prawi. Za niecałe 200 zł masz niekiepskiego boczniaka na cały sezon. ;) Z tym ostatnim (o całym sezonie) się nie zgodzę (miałem dwa CM.030, a w ekipie jest ich jeszcze kilka - sądzę, że mam podstawy do osądu) - bateria to chiński NiMH 200mAh rozmiarów zapalniczki: jak przychodzi mróz, zdycha jak komar po muchozolu. NiCd 500mAh Tokio Marui (produkcji Sanyo) jest dużo lepszy - ale i dużo droższy. Można też zmajstrować sobie LiPo do Klocka (zimy się nie boi), ale to już wyższa szkoła jazdy, zostawił bym taką przeróbkę fachowcom. Oczywiście można nosić klamkę pod ubraniem, żeby jej ciepło było - ale to działa równie dobrze w przypadku gaziaka (Po paru godzinach zabawy w temperaturze -15 stopni Sig-Sauer 226 Tokio, noszony w ten sposób, był w stanie bez bólu i syfonowania wywalić cały magazynek) i skutecznie utrudnia szybkie skorzystanie z bocznej. Co do reszty - faktycznie za niecałe 200 zł AEP Cymy to bardzo sympatyczna broń boczna :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Polećcie mu CM.28 najlepiej. Równie to związane z rewolwerami. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Oczywiście, tylko po co. Chłopak już zainwestował w długą replikę. A niestety taniego rewolweru niema (znaczy są ale inwestycja w nie jest mało sensowna) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Nie, ja mówię co do zasady. Koleś pyta o rewolwer to polecacie mu berettę STTI. No więc, zgodnie z tradycją, najlepiej polećcie mu cm.28. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 @Dexter, Proszę o jakieś opinie i ewentualnie o jakieś linki do pistoletów aeg kosztujących do 100zł. Autor wyraźnie zaznaczył, że mogą być linki do innych AEPów. Co prawda chciał do 100 złotych, ale skoro takich nie ma (dobrych), to chyba normalne, że ktoś podał mu zarówno propozycję pistoletu w tej cenie, jak i propozycję dobrego AEPa. A jeśli by chodziło o rewolwer, to można sięgnąć po taniego gaziaka od STTI. Strzelałem z tego - daje radę, ale ma jedną wadę - zbiornik gazu mieszczący się w rękojeści. http://gunfire.pl/product-pol-1133728395-Python-357-Magnum.html Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 A czemu to ma być wada? Gdzie byś chciał zbiornik gazu w takiej replice? Grzebałem w tym i wbrew pozorom da się z tego zrobić przyjemne strzeladełko (choć wykonanie itp nadal jest badziewne). Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Mam lekkie obawy odnośnie tego, co może się stać, gdy zawór pójdzie się paść. Nic więcej. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 To się go wymieni. A zawór w każdym, dowolnym innym miejscu tez może zdechnąć :D. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Logan ten rewolwer ma zbionik gazu porównywalny z małą zapalniczką BICa. nawet jak się rezszczelni to nic nie zrobi (najwyżej zziębi rękę. A rzeczywiście mimo braku mocy i niepewnemu podlufowemu magazynkowi na kulki rzecz jest przyjemna i klimatyczna. Tyle że czy jest sens kupować replikę w cenie półtorej butli gazu to niewiem. Zresztą sam plastik tego rewolweru jest niestety bardzo lichy. Ale przy dbaniu o niego powinien wystarczyć do czasu kupna porządnego pistoletu. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 (edited) No to mnie uspokoiliście, bo sam się czasami nad tym rewolwerem zastanawiam, ot tak, dla klimatu ;). Pozdrawiam. Naprawdę klimatyczna klama na łesternowe LARPy, i tam mi się sprawowała znakomicie. Ale jako podstawowa broń boczna niestety niezda egzaminu. Jest poprostu zbyt delikatna. Dlatego jej nie polecę w tej funkcji. Arend Edited September 28, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts