ehcede12 Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Witam (z góry przepraszam jeśli zły dział jestem nowy na tym forum i zbyt dobrze się nie orientuje ) , zaczynam właśnie przygodę z asg i chciałbym strzelać z karabinu wyborowego gdyż lubię tą profesje no i dosyć tania jeśli chodzi o sprężynę bo tylko na takową mnie stać. Tu podaje kilka moich propozycji karabinków ( szczególnie chodzi mi o celność i zasięg ) Snajperka nr1 Snajperka nr2 Snajperka nr3 Mój limit na snajperkę 250 zł nie doliczając celownika i dwójnoga bo już mam. I jeszcze takie małe pytanie jak to jest z tymi eventami / imprezami trzeba zebrać drużynę i jako drużyna się zgłaszać czy z ochotników tworzą drużyny ? :) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 http://files.sharenator.com/Third_party_facepalm_MotivationDepression-s750x600-132419.jpg Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Kolego, to coś to nawet karabinem snajperskim nie jest. Cyma 028 ma dalszy zasięg. NIE OPŁACA SIĘ TEGO KUPOWAĆ. Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Tak po prawdzie kałaszowi CYMY jest bliżej do snajperki niż temu. Quote Link to post Share on other sites
ehcede12 Posted September 28, 2011 Author Report Share Posted September 28, 2011 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited September 28, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
ehcede12 Posted September 28, 2011 Author Report Share Posted September 28, 2011 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited September 28, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 " Snajpierka " ma coś wspólnego ze świętym Mikołajem. Ani jedno z nich nie istnieje. Zbieraj na Cymę 028 ( ak 47 ) potem jakaś precka i gumka. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Pyzdra, spokojnie. Jak już napisał, to gadanie nic nie zmieni. Nie mówię, że zrobił dobrze ale nie używajmy wykrzykników, świat jest taki piękny. Quote Link to post Share on other sites
ehcede12 Posted September 28, 2011 Author Report Share Posted September 28, 2011 (edited) " Snajpierka " ma coś wspólnego ze świętym Mikołajem. Ani jedno z nich nie istnieje. Zbieraj na Cymę 028 ( ak 47 ) potem jakaś precka i gumka. Kłamiesz Mikołaj istnieje :) mam pytanie jeszcze z jakiej kategorii broń będzie dla mnie najlepsza ( Spring , aeg , gg , co2 ) do magicznej kwoty 250 zł. "Zbieraj na Cymę 028 ( ak 47 )" zastanowie się a raczej portfel się zastanowi. Edited September 28, 2011 by ehcede12 Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 ---> AEG. Sprężyna tylko Cię zniechęci do Airsoftu. Repliki gazowe są drogie, a ich utrzymanie też nie jest tanie. 100% polecę Ci Cymę 028, tak jak 99,9% forumowiczów. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Jeśli masz facebooka, to możesz dorwać cm.028 za tą magiczną kwotę ok 250zł :) Gunfire ma promocję, w której po kliknięciu "lubię to" na ich stronie można uzyskać 50zł rabatu przy zakupach powyżej 250zł. Kałach ten w tym sklepie kosztuje 307.50zł, więc po dodaniu rabatu 50zł wyjdzie Ci 257.50zł (te 7 złoty + przesyłka chyba dasz radę dołożyć ;) ) Jeśli się skusisz to życzę miłej zabawy nową repliką ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ehcede12 Posted September 28, 2011 Author Report Share Posted September 28, 2011 (edited) Jednak macie racje , jeszcze czytając "zielony snajper" zrozumiałem troche że trzeba cierpliwości a ja takowej nie mam i najlepiej będzie pruć full auto w wszystko co tylko się rusza :)) A więc mamy śliczne zakończenie bajki. A będzie jeszcze śliczniej jak powiecie mi ile takie ak mi wytrzyma ? ( jak co nie testuje wszystkiego rzucając z 4 -pietra jak to mój kolega kiedyś telefon ) i ile taki akumulator wytrzyma ? Edited September 28, 2011 by ehcede12 Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Plus 40 zł na okularki. Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 (edited) Też będę dopiero kupował broń i osprzęt lecz od siebie dodam,że za 250zł masz mały wybór.W tej cenie głównie pistolety wchodzą w grę. Według ludzi na tym forum snajperki godne polecenia plasują się w cenie 1500zł w zwyższ + tuning.Reszta to śmieci.Według Mnie nie warto ładować tyle kasy by mieć armatę,jeżeli będziemy się strzelać na spotkaniach organizowanych w mieście.Zazwyczaj obowiązują limity i organizator nie dopuści z bronią przekraczającą ileś tam fps Polecił bym dozbierać troszkę i kupić MB-01 BLACK WELL Strzelałem z niej w stocku i przyznam,że nie jest żle.Osobiście myślę nad MB-08 BLACK WELL i chyba ją wezmę za jakiś czas. Rozumiem (no czasami rozumiem) jak zielony doradza zielonemu. Ale jeżeli doradzając plecie takie bzdury to aż zęby zgrzytają. BlackShaman mam do ciebie prośbę. Jeżeli chcesz sobie kupić "snajperkę za ~3 stówki to sobie kup, ale nie doradzaj nikomu innemu kupno tego szmelcu pod żadną postacią (znaczy wszystkich welli serii MB ACMów czy Kartów, a nawet barrettów opartych na tych bebechach) Arend Edited September 28, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 (edited) Wszystko zależy od tego, jak będziesz użytkować replikę. Moja stara, zapasowa cm031 ( te same flaki ) 3eci rok chodzi bez większych problemów. BlackShaman - nie polecaj mu replik, które nie są nic warte. Edited September 28, 2011 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Polecił bym dozbierać troszkę i kupić MB-01 BLACK WELL Strzelałem z niej w stocku i przyznam,że nie jest żle.Osobiście myślę nad MB-08 BLACK WELL i chyba ją wezmę za jakiś czas. Daruj sobie polecanie takich szmelc-snajperek. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Nie wiem co masz na myśli przez "składaną rączkę". Są dostępne AK ze składaną KOLBĄ, ale nie mieszczą się w Twoim budżecie (RK-01 najbliżej). O cm.028s nawet nie myśl. Kup sobie zwykły pokrowiec. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Polecałbym raczej jakieś bardziej sprawdzone gogle. Nie ufam takim maskom, ale to tylko moje odczucie. Pokrowiec dostaniesz bez problemów. Jeśli chodzi Ci o składaną kolbę, to tak, jest taka wersja. Nie polecam jej, gdyż ta kolba jest dość łamliwa. Można później modyfikować replikę, nie ma przeszkód. Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 (edited) Daruj sobie ten sklep ,polecam ci i-vo http://gunfire.pl/product-pol-1152193145-Okulary-I-vo-bezbarwne-oprawki-niebiesko-pomaranczowe.html http://gunfire.pl/product-pol-1144793020-Replika-karabinka-CM028.html A jeśli boisz się o twarz to kup jeszcze http://gunfire.pl/product-pol-1152194714-Maska-ochronna-typu-STALKER-Olive.html Edited September 28, 2011 by Kedaros Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Również polecam I-vo :) Quote Link to post Share on other sites
ehcede12 Posted September 28, 2011 Author Report Share Posted September 28, 2011 dobra kupuje cm-028 dzięki za pomoc :) a co do okularów to bardzo fajne i wytrzymałe więc zastanowie sie na ich zakupem. ~Temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Zawsze możesz odezwać się na PW jakbyś chciał jeszcze jakiejś pomocy. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts