Rambo95 Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Witam. Chciałbym się was spytać czy lepiej jest sobie kupić pistolet elektryczny, czy pistolet gazowy. Tak około 200 fps. I czy jeszcze jeśli elektryczny pistolet mi doradzicie, to czy ten będzie dobry, wytrzymały i czy długo mi posłuży ?? ---> http://www.sklep-asg-militaria.pl/product-pol-759-Replika-pistoletu-CM-122-Sig-226.html Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Czy gaziak, czy AEP - kwestia gustu. Z tym, że one wcale nie mają 240fps, tylko ok. 200. Jak Ci wystarczy - bierz. CM.122, cm.121 i cm.030 mają dobre opinie - mają to samo w środku, różnią się tylko z zewnątrz. Właściwie to w rozsądnej cenie lepszych AEPów nie ma. Link to post Share on other sites
Rambo95 Posted October 15, 2011 Author Report Share Posted October 15, 2011 (edited) Aha. To dzięki. Bo facet z demobilu u mnie, jak się go spytałem czy ma pistolety elektryczne, to mi odpowiedział, że mu się elektryków nie opłacało sprzedawać bo się psuły i klienci wracali z nimi do niego, czy coś w tym stylu, czy były do czterech liter i, że sprzedaje tylko gaziaki, bo lepsze, więc dlatego sięgnąłem po radę. Ale jednak sądzę, że elektryk będzie lepiej mi kupić i nawet chyba taniej. Edited October 15, 2011 by Rambo95 Link to post Share on other sites
Rambo95 Posted October 15, 2011 Author Report Share Posted October 15, 2011 A ten pistolet to lepszy będzie ?? ---> http://gunfire.pl/product-pol-1152189696-Pistolet-USP-M81-.html Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Bardzo możliwe, że wcześniej sprzedawał wyłącznie pistolety z plastikowym gearboxem. Ot takie, zabawki odpustowe za parę dych. Sprawa z nimi wygląda identycznie jak z długimi replikami elektrycznymi z plastikowym gearboxem. A pistolety elektryczne Cymy, takie jak CM.030, CM.122, CM.121 - można śmiało brać. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Airsoftowe przedszkole -> Jestem zielony". Link to post Share on other sites
Rambo95 Posted October 15, 2011 Author Report Share Posted October 15, 2011 To jeśli miałbym możliwość kupna pistoletu Cymy 122, a tego: http://gunfire.pl/product-pol-1152189696-Pistolet-USP-M81-.html, to który byście mi radzili ?? Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Osobiście raczej Cymę, choć to DE złe nie jest. Dlaczego więc Cymę? Jest mimo wszystko chyba częściej spotykana na strzelankach więc w razie jakichkolwiek kłopotów powinno być łatwiej pomóc. Nie wspominając już o tym, że USP od DE jest niedostępne. Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Jedno ale: zapoznaj dobrego speca od elektryki i postaw mu kratę browca - niech Ci "nastruga" bateryjkę LiPo do tego AEP'a (któregokolwiek kupisz). Da się - widziałem takie rozwiązanie. Zima idzie - ja mam w tej chwili zero na termometrze - i chiński NiMh wielkości zapalniczki, który zasila AEPy Cymy / DE w tych warunkach padnie na miejscu. Miałem, widziałem. Koledzy z ekipy też mieli i też widzieli. A rzeczony LiPo w Glocku Cymy po 3 godzinach zasuwania w temperaturze -10 C nadal miał dość pary, żeby zasilać moją P90 jak mi duży NiMh zamarzł :angry: Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Jest jeden problem z tymi AEP-ami nie można do nich nigdzie magazynków zapasowych kupić(chyba gdzieś widziałem jedynie długie pasujące tylko do Desert Eagla)-ja kupiłem swój na allegro za 35 z zapasowymi gearboxem. Drugi problem -gdy mój Sig wypadł z kabury na beton- shitmetal poszedł w pył. Link to post Share on other sites
vandal7 Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 do glocka 0.30 magi są na zbrojowni chyba; gdzieś widziałem takie 30 i 60 kulek, i na 75% były dostępne, jeśli nie na zbrojowni to gdzieś.... wiem, widziałem trzeba szukaj. Zdania w języku polskim zaczynamy wielką literą. Czas na poprawę do godziny 17.00 inaczej post leci do kosza. Arend Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Długie plastikowe magi to ogólny syf. Podają czasami/jak im się zachce/wcale/tylko w domu. Lepiej polować na zwykłe, krótkie. Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 (edited) Zgadza się:) są na zbrojowni...musieli sprowadzić ,bo jak 3 tygodnie temu szukałem nigdzie nie było:), nic straconego ,bo za parę złoty taniej mam dodatkowo gearbox na części zamienne:) Edited October 16, 2011 by Rengi Link to post Share on other sites
arend Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 To jeśli miałbym możliwość kupna pistoletu Cymy 122, a tego: http://gunfire.pl/product-pol-1152189696-Pistolet-USP-M81-.html, to który byście mi radzili ?? W sensie mechaniki wszystkie te AEPy to ta sama konstrukcja. Różnią się tylko opakowaniem. A długie magi aby były niezawodne trzeba czyścić i regularnie regulować siłę nacisku tylnej płytki prze szczękach maga ( dobra czuję jak brzmi to zdanie). Link to post Share on other sites
Rambo95 Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 (edited) A wy jaki inny pistolet elektryczny poza tymi byście mi doradzili ?? Edited October 16, 2011 by Rambo95 Link to post Share on other sites
butelka Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Raczej żaden za tą cenę. Cyma będzie najlepsza, Korzystając z promocji na Gunfire wpisując w zamówieniu facebook -10% i jesiennej promocji możesz kupić CM.122 za ok. 150zł. Link to post Share on other sites
Rambo95 Posted October 17, 2011 Author Report Share Posted October 17, 2011 To dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts