komandoczołg Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 (edited) Panowie jestem nowy i wiem że mnie wszyscy zaraz zjadą, ale chodzi mi o baterie. Otóż szukam baterii i wpadłem na http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_249&products_id=7616&name=Bateria_AEG_-_9,6V_2000mAh_-_Medium_Podwojna_-_VB_Power i idealni pasuje do gripa w g36c jg i duża różnica cenowa między takim samym FF za 130zł(https://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_9_6v/akumulator_nimh_4_5a2000mah9_6v_firefox-1821.html) Lecz kolega z teamu(ma firefoksa) mówi że to gówn* i że nie może się z firefoxem równać co wy sądzicie o tej batce? Jak wypada w stosunku do 8,4V 1500mah firefoksa czy tej za 130zł ? No, chyb że ja czegoś nie wiem i taki aku wchodzi normalnie do giety, to mnie naprostujcie. https://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_9_6v/akumulator_ni-mh_9_6v_1500mah_typ_mini_firefox-846.html Edited October 18, 2011 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 (edited) - Wysoka wydajność: do 15C Już to widzę... Co do FireFox`ów- nie lubią prostowników chińskich, jedna drugiej nie równa.Możesz trafić jak kolega ,a możesz trafić na uber zajebistą która ci posłuży X lat. Edited October 18, 2011 by KubaK Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 A czy nie lepiej będzie kupić jakieś modelarskie li-po? Jak np. http://www.emodel.pl/turnigy-lipo-2s-2650mah-30c-74v-p-1385.html Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 18, 2011 Author Report Share Posted October 18, 2011 wiem tyle że na Imaxa B6 kasy nie mam. Teraz to tylko aku i gumka hu nowa Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 (edited) Jak zwykle, człowiek chce ni-mh to mu Li-po wciśnie ktoś.. Czy wszyscy ludzie muszą kojarzyć mikroprocesor z B6?! Nie wiem jak ty, ale ja bym zaryzykował kupnem batki VB(przynajmniej jest takie moje zdanie). Edited October 18, 2011 by KubaK Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 A właśnie, ma ktoś może sprawdzone dane nt wydajności prądowej FF ? Dużo by to wyjaśniło w kwestii porównania do VB Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 (edited) Jeśli trafisz na niezleżałą FF z tymi ogniwami 4/5A 2000mAh to będziesz zadowolony. Ostatnio kolega zakupił sticka robiłem mu 1 ładowanie weszło przy 0,6A 2650 mAh. Ogniwa FF 4/5A sa moim zdaniem tak wydajne jak Sanyo lub KAN . Co do VB to nie miałem z nimi doczynienia ale jeżeli musisz coś kupić to bierz VB te z 1 linka bo mniejsze ryzyko ze dostaniesz bubel, mniejsze straty finasowe. A jak ładujesz pakiet stockowa ładowarką to i tak szybko go zajedziesz. Edited October 19, 2011 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 19, 2011 Author Report Share Posted October 19, 2011 no ale Imakxa b6 też planuję w przyszłości kupić (może rok-2 lata max) Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 W tym czasie, możesz zniszczy kilka pakietów, jeśli będziesz je nieodpowiednio ładował :cool: Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 19, 2011 Author Report Share Posted October 19, 2011 ale ja ładuję do pełna i później na szczelance(6-10h) do pusta rzadko doładowywuje. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Karabin sam do końca baterii nie rozładuje, trzeba mu pomóc :cool: Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Nie ma sensu kupować akusa typu Firefox, jeśli nie ma się dobrej ładowarki. To jak wyrzucenie pieniędzy w błoto. Dużo lepiej wówczas przeznaczyć te pieniądze na dobrą ładowarkę i kupić do niej byle jaki, używany akumulator z chinola, pokroju Shuang Bao. Bardzo możliwe, że będzie działał dłużej i lepiej niż Firefox ładowany szajsowatą ładowarką. PS: KubaK oczywiście nie miał na myśli rozładowania pakietu do końca, a chciał powiedzieć, że do odpowiedniego poziomu (około 0,9-1V na ogniwo pod obciążeniem), prawda? ;) Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 20, 2011 Author Report Share Posted October 20, 2011 tylko jestem w takiej sytuacji ze muszę mieć lepszą batkę bo nie uśmiecha mi się na większej szczelance kończyć zabawę bo batka siadła :angry: Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 To odkup od kogoś drugi, używany akumulator w dobrym stanie. A jak będziesz miał fundusze, to wtedy kup sobie NAJPIERW porządną ładowarkę, a potem dobry akumulator. Naprawdę, ta kolejność jest ważna. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 Marudzisz kolego jak .... .W cenie FF masz prawie dwa VB wiec jak siejesz kompozytem to 2 Ci wystarcza. W zimę przy okolo -5 st. na FF 2/3A 1,5 Ah na sp 130 wystrzeliwałem okolo 1800 szt BBs w lato <2,5 tys.BBs na jednym naładowaniu ale ładowałem dobra ładowarką. Będziesz miał np.Imaxa Kupisz lipo 4-5Ah i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 Do lipo nie trzeba jakiegoś mikroprocesora, ja ładuje esky`em 0851 i się pięknie Zippy trzyma :cool: Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 21, 2011 Author Report Share Posted October 21, 2011 a ma zasilacz w zestawie i czy trzeba przerabiać wtyczki aby ładowała Turnigy na złączce XT60? Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Używam VB Powera 9,6 V 1600 mAh od marca (kwietnia? Coś w ten deseń, ale zimnawo jeszcze było) i obecnie wytrzymuje ze spokojem 2-3 (w moim wypadku 1000 - 1500 kulek) strzelania bez doładowywania. Lubi sobie paść znienacka. W sensie strzela bez spadku ROFa, potem wymiędli ze 2-3 kulki z szybkostrzelnością działa orbitalnego, a następnie pada na mordę i pomaga tylko ładowanie. Jak na 60 PLN to jestem zadowolony. ROF daje konkretny na stockowym chińskim silniku i takiż kabelkach. Na w połowie wyładowanej miałem 8-9 bb/s z M120 w GB. Bardziej markowym bateriom (po 130-150 PLN, ładowanych na mikroprocesorówkach, bez ściemy) zdarzało się już padać po 1,5-2 latach, więc nawet jeżeli ta padnie po roku używania i będę musiał kupić drugą w podobnej cenie, to i tak wyjdzie mi korzystniej. Zresztą z bateriami jest tak, że nigdy nie wiecie kto dla kogo produkował ogniwa, kto je zawijał w te sreberka, a kto zgrzewał na nich obwolutę i naklejał swoje naklejki. Kiedyś przez 2 lata byłem święcie przekonany, że używam batki Sanyo, a tu psikus, bo po rozerwaniu plastiku okazało się, że KAN. Różnie bywało. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 (edited) dzięki :icon_biggrin: Wacol przekonałeś mnie i niedługo se zamówię http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_249&products_id=7616&name=Bateria_AEG_-_9,6V_2000mAh_-_Medium_Podwojna_-_VB_Power Edited October 31, 2011 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Komandoczołg, i jak ogniwa VB Power, trzymaja się jeszcze? Bo nie wiem czy sbie ich nie zakupić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts