Mati366 Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Witam. Mam pytanko co do tego kolimatora http://gunfire.pl/product-pol-1152190912-Kolimator-otwarty-na-R-I-S-22mm-552-557.html W jaki sposób mam ustawić celownik ponieważ instrukcja dziwnie to tłumaczy. Tak dokładniej to chodzi mi o ustawienie tego celownika góra-dół Z góry dziękuje i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Kaliminiator ustawia się przy pomocy pokręteł. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Nie ośmieszaj się nawet, w opisie produktu masz wszystko napisane: Kolimator otwarty, posiadający płynną regulację położenia (za pomocą dwóch pokręteł. Sam punkt celowniczy można wybrać w kolorze czerwonym i zielonym. Quote Link to post Share on other sites
Mati366 Posted October 21, 2011 Author Report Share Posted October 21, 2011 (edited) Tyle to wiem że pokrętłami ale kręcę i nić się nie dzieje LOL !!! Edited October 22, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
patch Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 A dobrymi pokrętłami kręcisz? Dobrze to opisałeś LOL :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 W tego typu kolimatorze raczej nie da się kręcić nie dobrymi. Quote Link to post Share on other sites
Mati366 Posted October 22, 2011 Author Report Share Posted October 22, 2011 (edited) Wiem które są pionowo a które poziomo. Tylko że kręcąc tym który niby ma poruszać się pionowo i nic się nie dzieje Zdania w języku polskim zaczynamy wielką literą. Arend Edited October 22, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 (edited) Bywało tak, że niektóre chińskie eotechy nie miały regulacji - zdaje się - pionowej. Jest jeszcze opcja, że kolimator jest zepsuty. Kręć długo, kropka porusza się powoli. Edited October 22, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Były takie przypadki, że pionowa regulacja w chińskich eotach działał jak chciała. A jak nie chciała to nie działała :D Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 A jak to sprawdzasz, czy działa? Bo to, ze nie widzisz przesuwania sie punktu celwoniczego w ręku, to nic. Sprawdź strzelając do celu. Quote Link to post Share on other sites
Mati366 Posted October 22, 2011 Author Report Share Posted October 22, 2011 Olek tak właśnie robię i gdy celuję to nigdy nie trafia w punkt nawet w jego obrębie i kombinowałem już z hop upem i nic. Chyba rzeczywiście ten kolimator jest zepsuty i do reklamacji niestety:[ Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Powiem tak, regulacja pionowa w eotechach jest z d^&y :), sam kupiłem pozytywie osławiony Eotech od tomekpl - ukręciłem śrubę regulacji w pionie w ten sam dzień w którym go dostałem - także nic na siłę - rozwiązanie problemu jest banalne -żeby "obniżyć" punkt celowniczy podkładasz podkładkę z tyłu kolimatora (między kolimator a szynę ris), u mnie wystarczyły dwie dwugroszówki:)) i kulka leci dokładnie tam gdzie celuję:) Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 rozwiązanie problemu jest banalne -żeby "obniżyć" punkt celowniczy podkładasz podkładkę z tyłu kolimatora (między kolimator a szynę ris), u mnie wystarczyły dwie dwugroszówki:)) i kulka leci dokładnie tam gdzie celuję:) Zawsze myślałem, że jak się kupuje jakiś produkt (samochód, buty, telewizor... czy kolimator) to się oczekuje sprawnego produktu. I nie ma znaczenia czy kosztuje trzysta tysięcy, czy trzydzieści złoty. Zadzwoń do sklepu opisz problem, otrzymasz odpowiedź i zrób to jak najszybciej, zanim go popsujesz. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 (edited) A może przydała by się lufa precyzyjna? Może w tym leży problem? Dlatego kulka nie leci gdzie kolega chce. Edited October 24, 2011 by Crusader Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 (edited) Mnie chyba oczy mylą i błędnie czytam post wyżej. Też widzicie tekst o lufie, czy może mam halucynacje? Żeby offtopu nie było: ja bym oddał do reklamacji. Zapewne zepsuta regulacja i nic z tym nie zrobisz. Edited October 24, 2011 by wiedzmin1994 Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 (edited) Cytuję: "gdy celuję to nigdy nie trafia w punkt nawet w jego obrębie" kulka nie leci gdzie Mati366 celuje więc może o lufie zapomniał. To tylko wariant odpoiedzi. A co do kolimatora, to rzeczywiście, oddaj do reklamacji. Edited October 24, 2011 by Crusader Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 A co ma lufa do śpt? Ja rozumiem, skupienie ale po to jest regulacja celownika, żeby śpt był tam, gdzie celujemy. Quote Link to post Share on other sites
daniel1704 Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Szukam namiarów na użytkownika Tomekpl tak wsławionego eotechami. Gdzie ma aukcje ? Quote Link to post Share on other sites
CQBRAY Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Szukam namiarów na użytkownika Tomekpl tak wsławionego eotechami. Gdzie ma aukcje ? Wyśłij mu PW - http://wmasg.pl/pl/profil/show/23857 , Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Jak juz kupowac kolimator, to tylko od tomekpl. Super kolimatory sprzedaje, z plynna regulacja po calym obszarze "szkielka", efekt ducha jest ograniczony i lustra. Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 (edited) Część chińskich eotów jest źle złożona i na starcie krzywka która powinna unosić / opuszczać zespół diody nie trafia na prowadnicę w tymże , a wtedy celownik ma praktycznie zerową możliwość regulacji w pionie. Ogólnie, trafiając na chinola warto go rozebrać ( niestety, rozebranie i takie potraktowanie nowozakupionego koli spowoduje że stracimy gwarancję ) i poukładać dobrze uszczelki, wcisnąć zawleczki, sprawdzić luty i posprawdczać wszystko osobiście. Uniknie się później niespodzianek w terenie. Edited February 5, 2012 by danesz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts