Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Powiem tak, regulacja pionowa w eotechach jest z d^&y :), sam kupiłem pozytywie osławiony Eotech od tomekpl - ukręciłem śrubę regulacji w pionie w ten sam dzień w którym go dostałem - także nic na siłę - rozwiązanie problemu jest banalne -żeby "obniżyć" punkt celowniczy podkładasz podkładkę z tyłu kolimatora (między kolimator a szynę ris), u mnie wystarczyły dwie dwugroszówki:)) i kulka leci dokładnie tam gdzie celuję:)

rozwiązanie problemu jest banalne -żeby "obniżyć" punkt celowniczy podkładasz podkładkę z tyłu kolimatora (między kolimator a szynę ris), u mnie wystarczyły dwie dwugroszówki:)) i kulka leci dokładnie tam gdzie celuję:)

Zawsze myślałem, że jak się kupuje jakiś produkt (samochód, buty, telewizor... czy kolimator) to się oczekuje sprawnego produktu.

I nie ma znaczenia czy kosztuje trzysta tysięcy, czy trzydzieści złoty.

Zadzwoń do sklepu opisz problem, otrzymasz odpowiedź i zrób to jak najszybciej, zanim go popsujesz.

• 3 months later...

Część chińskich eotów jest źle złożona i na starcie krzywka która powinna unosić / opuszczać zespół diody nie trafia na prowadnicę w tymże , a wtedy celownik ma praktycznie zerową możliwość regulacji w pionie. Ogólnie, trafiając na chinola warto go rozebrać ( niestety, rozebranie i takie potraktowanie nowozakupionego koli spowoduje że stracimy gwarancję ) i poukładać dobrze uszczelki, wcisnąć zawleczki, sprawdzić luty i posprawdczać wszystko osobiście. Uniknie się później niespodzianek w terenie.

Edited by danesz