Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dylemat dotyczący broni bocznej

Recommended Posts

Witam

Jakiś czas temu zaczołem zabawe z ASG. I ostatnio zastanawiałem się nad kupnem broni bocznej.

Na początku mam pytanie czy warta jest inwestycja w klamkę na GG, Co2 czy może jednak elektryk/sprężyna.

Chciałbym aby broń była w miare cicha oraz aby miała dobrą celność oraz zasięg. Jeśli mieliście styczność z jakimiś dobrymi replikami w granicach 300-500zł

godnymi polecenia, które się nie posypią w ciagu najbliższych dni jej użytkowania. To prosze o podzielenie się wiedzą na temat takowych.

Z góry dziękuję oraz proszę o wyrozumiałość dla "zielonego" kolegi.:)

Edited by arend

Dziekuje za udzielenie informacji na temat zasilania i ekonomi kolegom. I doszedlem do wniosku ze mimo wszystko jakos ciagnie mnie do replik gazzowych a szczeglnie do co2 .Moze macie godne polecenia repliki o tego typu "napedzie" a jesli nie to moze rady na co zwracac uwage podczas wybierania takiej repliki oprocz fps oczywiscie :)

Niestety na CO2 nie ma "dobrych replik" są tylko te przeciętne i w najbliższym czasie się to raczej nie zmieni.

Jeżeli decydujesz się na GG to mając 300-500 zł odradzą ci WE (mimo to że nie jest taki zły wg. mnie)

to możesz pyknąć jakiegoś KJW,Bella 3 Gen. albo Tercela.

Mam klamke na GG i masz rację że jest to kłopotliwe... Noszenie przy sobie litrowego bojlera nie jest zbyt wygodne, jedynym wyjściem jest kupno dodatkowych magów ale jak wiadomo magi do gaziaków są....drogie co sprawia trochę kłopotu. CO2 to nie najgorsze wyjście pod względem mocowym (daje znacznie więcej fps)

Ale ceny takiej broni są niemałe. Nie polecam WE, Well, Stti. KJW to jakieś wyjście ewentualnie Umarex.

Edited by arend

GG Jest kłopotliwe? Bzdura, w kamizelce, zwłaszcza z plecakiem, można wszystko pomieścić, aczkolwiek GG jeśli już noszę, to nie dla siebie, a dla np. ludzi ze snajperkami czy główną na GG, jeśli miało by im braknąć. Broń boczna to broń boczna, awaryjna (troszkę inaczej ma się to u snajperów i ludzi o mocy repliki powyżej 500fps), wtedy kiedy nie możesz użyć (bo nie masz amunicji, albo padła ci batka, lub jak w spominałem, masz zbyt mocną broń główną) broni głównej, a jak skończą ci się kulki i/lub gaz w bocznej, to uzupełnienie maga kulkami i gazem, zajmie ci w 3 piguły czasu, a kapsułę na CO2 też niekiedy ciężko wymienić. Więc albo zapasowy magazynek, albo męcz się z szybkoładowarką do kulek, litrową butlą GG/lub nabojami na CO2, jeśli już tak intensywnie chcesz strzelać się w budynkach. W sumie to jeśli tak wiele zamierzasz się w budynkach strzelać, to może za te 500zł kup i przerób (limit FPS) sobie mp5, lub inną replikę PMa, albo jakiegoś krótkiego karabinku (np. G36C), więcej kulek w magazynku, i nawet nie trzeba tachać litrowej butli!

Ogółem o broni bocznej do 600zł, w twoim przypadku do 500zł, był niedawno temat. Tak samo jak i tam, tak i tu, jeśli nie Marujec, ani nie jakiś polecany model KWA, to kopie marujców od np. Army, Tercela czy Bell.

Natomiast panom, którzy olbrzymi przyrost mocy w klamce uważają za plus, podziękujemy :P Klamka, z racji na swoją krótką lufę, celność nawet przy pierdylionie fps będzie miała beznadziejną, a generalnie broń boczna/krótka, ma służyć na bliskie dystanse, czyli z godnie z zasadami bezpieczeństwa <350 fps.

Edited by PiotrqŚ