Attero Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Witam wszystkich. Od niedawna zacząłem się "rusyfikować" jeśli chodzi o ASG, kompletuję sprzęt i w związku z tym mam do tych co troszkę już w tym siedzą kilka pytań: 1. Co to za buty? http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/21/62/11/1921621132 2. Mam zamiar "zrekonstruować" uzbrojenie z początku II wojny czeczeńskiej. Mundur we florze, kamizelka lifchik, do tego coś z rodziny AK-74. Co jeszcze? 3. Jakie dokładnie jednostki walczyły w Czeczenii i gdzie ewentualnie dostać naszywki z oznaczeniami tych jednostek? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 uzbrojrnir z początku II WŚ i mówisz o kałaszu? gdyby ro ruskie mili to by w 2 lata wojne wygrali z flaszką gorzały w spodniach. Jeśli chodzi o szturmówki to porozglądaj się za ppsh (pepeszą). AK-47 rok wyjścia z fabryki 1947 AK-74 -||-1974 Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 20, 2011 Author Report Share Posted November 20, 2011 uzbrojrnir z początku II WŚ i mówisz o kałaszu? gdyby ro ruskie mili to by w 2 lata wojne wygrali z flaszką gorzały w spodniach. Jeśli chodzi o szturmówki to porozglądaj się za ppsh (pepeszą). AK-47 rok wyjścia z fabryki 1947 AK-74 -||-1974 II wojna CZECZEŃSKA, kolego ; ) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Zaki, o czym Ty mówisz? :o Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 II wojna czeczeńska – konflikt zbrojny prowadzony w latach 1999-2003 Quote Link to post Share on other sites
Grzywacz Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Jeżeli chciał byś się stylizować na II czeczeńską, to co wymieniłeś plus co będziesz uważać za potrzebne, w tamtym okresie jednostki rosyjskie było niedoposażone i często były braki w sprzęcie zastępowane własną pomysłowością;] Kup czapkę uszankę i doszyj gwiazdę, lub na ciepłe dni chusta w oliwce lub florze. Bagnet od kałacha przypinany do kamizelki ,menażka może być nasza stara polska bo wzór był bardzo podobny. Broń: Każda z rodziny AK, SWD i RPK i RKM przerabiane według własnego uznania. Polecam AK74 z montażem lunety i tłumikiem płomienia z SWD Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Dużo informacji znajdziesz na: http://rus.mil.pl/ Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Jeżeli chciał byś się stylizować na II czeczeńską, to co wymieniłeś plus co będziesz uważać za potrzebne, w tamtym okresie jednostki rosyjskie było niedoposażone i często były braki w sprzęcie zastępowane własną pomysłowością;] Kup czapkę uszankę i doszyj gwiazdę, lub na ciepłe dni chusta w oliwce lub florze. Bagnet od kałacha przypinany do kamizelki ,menażka może być nasza stara polska bo wzór był bardzo podobny. Broń: Każda z rodziny AK, SWD i RPK i RKM przerabiane według własnego uznania. Polecam AK74 z montażem lunety i tłumikiem płomienia z SWD Łał. Naprawdę łał. Długo myślałeś żeby wymyślić tyle głupot? Attero, jedyną sensowną odpowiedzią w tym wątku był post W2o i radzę się do niego zastosować. Mało kto tutaj zagląda, poza tym zadane przez Ciebie pytania zostały już poruszone w paru wątkach na rus.milu i tam radzę zajrzeć, ewentualnie założyć nowy temat. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Widzę, że tutaj muszę zaprowadzić jakiś porządek lub postraszyć ;) Ogólnie, jeśli ktoś zadaje jakieś w miarę konkretne pytanie, to nie odsyłacie go proszę do innych forów (obojętne, czy rus'a, czy jakiegoś innego), bez podawania bezpośredniego linka do tematu odpowiadającego chociaż częściowo na dane pytanie. Inaczej równie dobrze można by było zlikwidować tą kategorię i każde pytanie /temat kończyć zwrotem: (np.) "zajrzyj na rusa". To teraz linki: http://rus.mil.pl/forum/discussion/1799/1/pytanie-soft-reko-czeczenia/ (akurat o I WCz) http://rus.mil.pl/forum/discussion/567/wdw-i-wczeczenska/ (j/w) Oba są o I WCz, jedyny temat o II, to założony przez autora tego tematu: http://rus.mil.pl/forum/discussion/3197/1/flora--ii-wojna-czeczenska-jaka-kamizelka/ (Albo ja nie umiem się posługiwać wyszukiwarką) Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Ojtam ojtam ;) Tematów o Czeczenii nie jest dużo, ale poboczne wątki na ten temat pojawiały się przy wielu tematach. Tylko siąść i przejrzeć. Zresztą już autor tematu dostał odpowiedź. A tutaj naprawdę mało kto zagląda. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 22, 2011 Author Report Share Posted November 22, 2011 Temat o II wojnie czeczeńskiej założyłem właśnie ja ; ) Uzyskałem odpowiedź, można zamykać :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts