Bodziej Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Witam! Po dłuższej przerwie postanowiłem wrocic do asg, chciałem kupić jakas m4 bo zawsze mi się podobały ( wcześniej goniłem z gazowym rugerem) Na allegro znalazłem całkiem ciekawie wyglądającą aukcję : http://allegro.pl/m4-ris-fullmetal-pj-precka-6x-low-cap-lipol-420fps-i1964081949.html Co myślicie natemat tej repliki? Czy jest warta swojej ceny i czy wprowadzone modyfikacje mogą negatywnie wpłynąćna jej zywotnosc? Ewentualnie jaką broń do 800zł moglibyście mi polecic? Nie musi być to koniecznie m4, ale ak-47 nie wchodzi w gre, za dużo jest już tego na rynku :) pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 REPLIKĘ G36 Cymy. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Wszystko od cymy powyżej i włącznie cm040 z wyjątkiem cm042 Quote Link to post Share on other sites
Bodziej Posted December 8, 2011 Author Report Share Posted December 8, 2011 Zmieniłem zdanie co do kałaszy :) Mam okazję kupić ak-74 CM048.M za 500zł,(nowa na 12m gwarancji) myśle ,ze jest to okazja. Tylko różni się trochę wyglądem od tych np. na taiwangun.com (kolba ma wydrążony tak jakby rowek na środku). Postaram się wrzucic zdjęcia wieczorem to okiem fachowca ktoś z was może by stwierdził o co chodzi :) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Kolba ma rowek? Wrzuć zdjęcia, bo ciężko wywnioskować co masz myśli... Quote Link to post Share on other sites
Bodziej Posted December 8, 2011 Author Report Share Posted December 8, 2011 Kolba ma rowek? Wrzuć zdjęcia, bo ciężko wywnioskować co masz myśli... Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Jak eMka do 800 zł to myślę że KWA będzie dobre. http://www.asg.com.pl/LMT_Defender_Patrol_Carbine_M4_Commando_ASGKWA,p,5236.php Ja mam długą M16 akurat, ale myślę że dużej różnicy w strzelaniu nie będzie. Zasięg myślę że ponad 60 metrów w stocku (bez miarki, może być i więcej), testy zrobię po świętach. :) Podobno bardzo wytrzymałe są. Quote Link to post Share on other sites
Bodziej Posted December 8, 2011 Author Report Share Posted December 8, 2011 eMke z KWA rozwaze :) a co myslicie na temat tego cm048? ma jakas niestandardowa kolbe? i czy byłby to dobry wybor? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Dałbyś zdjęcie o większym kontraście (oglądam na BB), to bym Ci powiedział, czy ktoś założył odrzutnik AKM do AK-74, czy do AKM kolbę z AK-74. Nie widzę niestety dobrze kształtu kolanka, ale raczej jest z 74. Quote Link to post Share on other sites
Bodziej Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 od sprzedawcy dowiedziałem się, że jest to AKM CM048.M nie ak-74. Podobno replika jest nowa i ma 12 miesiecy gwarancji. Innych zdjęć na razie nie mam ale sprzedajacy ma mi jeszcze wysłać. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Sprzedawca może Ci napisać, że to F-16, ważne, byś łyknął. Powiem Ci to najprościej, jak potrafię, byś zrozumiał - kolba jest z AK74, "tłumik" z AKM. Czyli kolba z CM.048, tłumik z CM.048M. Magazynek też z CM.048M. Gdybyś dał DOBRĄ fotę, to bym Ci powiedział co jeszcze. Podaj link do aukcji/oferty. Quote Link to post Share on other sites
Bodziej Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 http://allegro.pl/cm-048-m-akm-nowy-i1976414718.html link do większych zdjęć: http://imageshack.us/g/812/002ozw.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 AKM z kolbą od 74. Użytkownik ma 15 komentarzy, w tym negatywa, a opis jest skopiowany z GF czy TG. Innymi słowy - raczej wątpię w te 12 miesięcy gwarancji. ^^ Quote Link to post Share on other sites
Bodziej Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 AKM z kolbą od 74. Użytkownik ma 15 komentarzy, w tym negatywa, a opis jest skopiowany z GF czy TG. Innymi słowy - raczej wątpię w te 12 miesięcy gwarancji. ^^ a co myślisz o tej aukcji? http://allegro.pl/show_item.php?item=1985228810 moge odebrać w krakowie, za nieco niższą cenę(dogadałem się ze sprzedającym) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 0 transakcji... Jeśli szukasz z Krakowa to polecam asg.krakow.pl Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Polecam brać u ludzi, którzy mają więcej niż 30-50 komentarzy (przy czym minimum połowę za sprzedaż) - takim może być trochę żal konta. Quote Link to post Share on other sites
Bodziej Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 ale mam możliwość spotkania się w Krakowie i sprawdzenia, a 500 zł za replike z lepszą baterią to raczej okazyjna cena? Tyle teraz tego wszystkiego jest, że nie mogę się zdecydowac... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts