Kola Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 (edited) Witam! Prosiłbym o pomoc w wycenie repliki. Postaram się wszystkie informacje o karabinku: Model: CM.037 AK 47 Beta Specnaz, z od nowości (czyli od czasu kupienia w TG) włożonym GB CM.02B, tym od replik z serii CM.04X. Serio. Data zakupu: 2.03.2011 Przebieg: ~ 12 000 kulek Wymieniane: - zębatka środkowa zmieniona na JBU, pan serwisant ze Specshopu stwierdził, że stockowa była w złym stanie - język spustowy - podczas jednej ze strzelanek prosto w spust trafiła kulka... nacisnąłem, i pękło aluminiowe cholerstwo.... Stan zewnętrzny: Zdjęcia słaby aparat, przepraszam. Wady: Coś nie halo z selektorem, mianowicie gdy z pozycji SAFE przełączam na AUTO i wcisnę spust, czuć lekkie tyknięcie. Kiedy z AUTO zmienię na SEMI, wszystko bangla, lecz kiedy z SEMI przełączę tryb na AUTO, najczęsciej strzela tylko ogniem pojedynczym lub w ogóle następuje blokada spustu. Replika była na przeglądzie związanym z wymianą języka spustowego w listopadzie br. Replika czyszczona, była moim oczkiem w głowie. Do repliki dorzuciłbym 2 magazynki, jeden krótki i jeden długi (oba Hi-Capy), pudło i stockową szitładowarkę. Zestawowa bateria rozkłada się gdzieś na śmietniku... Gdyby nie to, że dowiedziałem się, iż GB w tym AK jest o generację lepszy, sprzedałbym go za ~ 200 zł. Lecz w obecnej sytuacji, prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam mikiBK Edited December 5, 2011 by mikiBK Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Wystaw na allegro z wysoką ceną minimalną, zobacz do ilu cena dojdzie, a się dowiesz :) Każdy towar wart jest tyle, na ile znajdzie się ktoś, kto będzie chciał go kupić. Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 OK, dzięki, chyba w ostateczności tak zrobię, jednak fajnie by było, gdyby ktoś spróbował mi powiedzieć, ile mnie więcej z niego mogę wyciągnąć peelenów. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Tyle, ile ktoś da. To takie trudne? Jednym się takie paskudztwa podobają i dadzą cztery stówy, a ja np. dałbym max. dwie. Dread wyczerpał temat - dajesz na allegro i czekasz. Ale cudów bym się nie spodziewał - dość, że taka broń nie istnieje, to jeszcze jej replika jest w bardzo średnim stanie. Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 Nie, nie jest takie trudne, po prostu chciałem się upewnić. Dread - dzięki, zrobię jak napisałeś. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Wykosztuj się na dobrą farbę do broni - stracisz 20 zł, ale jeśli malowałeś kiedyś cokolwiek, to replika będzie wyglądała O WIELE lepiej, i stówkę więcej wyciągniesz. Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 (edited) OK, a ten "plastic-fantastic" korpus też pomalować? Bo wszystkie ZnAlowe części miałem w planach zapędzlować, lecz nie wiem jak z opakowaniem. Dzięki Lesio za tą radę. Edit: powtórzenie. Edited December 6, 2011 by mikiBK Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Łojesu, mi się wersje pomyliły... Ta wersja nowa jest warta chyba 350 zł, więc za używkę jak 150 weźmiesz, to będzie dobrze. Pomaluj wszystko, bo z tego co pamiętam - ona ma niebieski korpus. Pamiętaj tylko, by do malowania rozłożyć replikę na cześci pierwsze i by każdy fragment schnął na haku czy czymś takim. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 (edited) Witam! Prosiłbym o pomoc w wycenie repliki. Postaram się wszystkie informacje o karabinku: Model: CM.037 AK 47 Beta Specnaz, z od nowości (czyli od czasu kupienia w TG) włożonym GB CM.02B, tym od replik z serii CM.04X. Serio. Data zakupu: 2.03.2011 Przebieg: ~ 12 000 kulek Wymieniane: - zębatka środkowa zmieniona na JBU, pan serwisant ze Specshopu stwierdził, że stockowa była w złym stanie - język spustowy - podczas jednej ze strzelanek prosto w spust trafiła kulka... nacisnąłem, i pękło aluminiowe cholerstwo.... Stan zewnętrzny: Zdjęcia słaby aparat, przepraszam. Wady: Coś nie halo z selektorem, mianowicie gdy z pozycji SAFE przełączam na AUTO i wcisnę spust, czuć lekkie tyknięcie. Kiedy z AUTO zmienię na SEMI, wszystko bangla, lecz kiedy z SEMI przełączę tryb na AUTO, najczęsciej strzela tylko ogniem pojedynczym lub w ogóle następuje blokada spustu. Replika była na przeglądzie związanym z wymianą języka spustowego w listopadzie br. Replika czyszczona, była moim oczkiem w głowie. Do repliki dorzuciłbym 2 magazynki, jeden krótki i jeden długi (oba Hi-Capy), pudło i stockową szitładowarkę. Zestawowa bateria rozkłada się gdzieś na śmietniku... Gdyby nie to, że dowiedziałem się, iż GB w tym AK jest o generację lepszy, sprzedałbym go za ~ 200 zł. Lecz w obecnej sytuacji, prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam mikiBK Myślę że ok. 180 - 200 ktoś kupi. Pamiętaj jednak , że jak wystawisz od 1zł (wiem że z ceną minimalną ) , to ja NA PEWNO zalicytuję na 30zł - masz to jak w banku :wink: Edited December 6, 2011 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 (edited) więc za używkę jak 150 weźmiesz, to będzie dobrze. Taaak... niedawno w wiadomości napisałeś mi coś takiego: "Na pewno masz szczęście, bo sam ten GB jest spokojnie warty 2 stówki." Czyli pomimo tego, że TYLKO SAM gb jest wart 2 stówki z repliki wyciągnę 150? A co do korpusu - nie jest tyle co niebieski, ale bardziej szarawy. Części body powieszę ładnie do wyschnięcia, jak napisałeś. Dzięki mikiBK Edit: OK, Perski, będę Ci wdzięczny.:) Edited December 6, 2011 by mikiBK Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 A teraz zastanów się, jaka część społeczeństwa AS ma pojęcie, czy GB 0.2b jest lepszy od stocka, czy nie. I jaka część z tych mających pojęcie akurat go teraz szuka. Więc - wg mnie za sam gb weźmiesz więcej, szukając kogoś, kto chce taki gb kupić, niż sprzedając go z pseudorepliką. Bo tę replikę ludzie będą licytować tylko dlatego, że będzie tania. :P Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 (edited) Aha... czyli pisząc w opisie produktu o tym GB tak naprawdę większość ludzi to oleje i będzie chciała wykorzystać aukcję, by kupić tego stwora taniej, niż oferuje TG? To zdecydowanie łamie mój plan kupna innej repliki... Edited December 6, 2011 by mikiBK Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Tak będzie. Szczerze mówiąc, to po głębszym zastanowieniu - najwięcej wziąłbyś sprzedając go na części - ja taki plastikowy korpus po ładnym pomalowaniu puściłem za osiem dyszek. a zostaje Ci pokrywa, front, kolba itp... Kombinuj, to Twoja replika. :) Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 OK Lesio, wielkie dzięki za rady i pomocną dłoń, póki co pomaluje ten wybryk fantazji. A może potem na części uda się sprzedać. Pozdrawiam mikiBK Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 (edited) Sam gearbox w tej replice jest więcej warty od całej reszty. Zawsze może go sprzedać osobno, jakiś nabywca Boyi na pewno go łyknie, bo to chodliwa rzecz. Edited December 9, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts