Hunter9909 Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Widziałem gearbox v.7 niżej podaje link Kupie sobie taki karabin...ale pod warunkiem że znajdę taki gearbox proszę pomóżcie!! link: https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032_olive_style-1336.html Z góry dziękuję za pomoc Link to post Share on other sites
Perski102 Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 (edited) Widziałem gearbox v.7 niżej podaje link Kupie sobie taki karabin...ale pod warunkiem że znajdę taki gearbox proszę pomóżcie!! link: https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032_olive_style-1336.html Z góry dziękuję za pomoc Gearbox v.7 znajdziesz w tej replice :biggrin: Edited December 6, 2011 by Perski102 Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Czy to jest ten koleś od "lufy zewnętrznej co to takiego"? Rocznik '99 zaczyna szturmować wmasg... Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Tak Lesio to ten sam... Czasami zaczynam żałować że jestem '95. Link to post Share on other sites
Śliwa Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 (edited) Widziałem gearbox v.7 niżej podaje link Kupie sobie taki karabin...ale pod warunkiem że znajdę taki gearbox proszę pomóżcie!! link: https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032_olive_style-1336.html Z góry dziękuję za pomoc Chłopie dobra rada. Jeśli nie wiesz tak elementarnych rzeczy jak to co to jest lufa zewnętrzna, czy to że do repliki dołączają ci gearboxa (uśmiałem sie jak nie wiem :D) to odpuść se ten sport. Nie żeby coś, ale ASG to mimo wszystko sport dla ludzi myślących i ogarniętych. Edited December 6, 2011 by Śliwa Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Może jemu chodzi o części zamienne do gearboxa V7? Link to post Share on other sites
Terkov Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Może jemu chodzi o części zamienne do gearboxa V7? Cały numer polega na tym, że ktoś nie mający pojęcia o ASG (przynajmniej ze strony technicznej), raczej nie dojdzie do tego, że najpopularniejsze są V.2 i V.3, co może sugerować jakieś utrudnienia z dostępnością części do V.7 :icon_razz2: Link to post Share on other sites
Radziul Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Bez jaj, posiadam v.6 w mojej P90 marui i pasuje 99.9% części V2,3. Link to post Share on other sites
ziolo129 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Ale z v.7 jest inaczej. Inna jest glowica, dysza itp Link to post Share on other sites
Hunter9909 Posted December 8, 2011 Author Report Share Posted December 8, 2011 Na początku napisałem: Widziałem gearbox v.7 niżej podaje link Kupie sobie taki karabin...ale pod warunkiem że znajdę taki gearbox proszę pomóżcie!! link: https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032_olive_style-1336.html Z góry dziękuję za pomoc i chodzi mi o to jeżeli mi się popsuje(co jest pięknie wyeksponowane pod tematem) czy znajdę taki zamienny gearbox no bo wiem że najpopularniejsze są v.2 i v.3 co mi pewien kolega (z szacunku nie powtarzam jaki) bezceremonialnie wytknął ale jak sami zauważyliście ten karabin ma gearbox v.7 dlatego chcę wiedzieć gdzie taki znajdę gdy będę miał jego usterkę. Z góry (ponownie) dziękuję za pomoc Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 A trudno wpisać w google'a "części do GB v.7"? Link to post Share on other sites
OFF Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 (edited) Na początku napisałem: i chodzi mi o to jeżeli mi się popsuje(co jest pięknie wyeksponowane pod tematem) czy znajdę taki zamienny gearbox no bo wiem że najpopularniejsze są v.2 i v.3 co mi pewien kolega (z szacunku nie powtarzam jaki) bezceremonialnie wytknął ale jak sami zauważyliście ten karabin ma gearbox v.7 dlatego chcę wiedzieć gdzie taki znajdę gdy będę miał jego usterkę. Z góry (ponownie) dziękuję za pomoc :bialaflaga: Zastanów się. Szukasz gearbox'a V.7 do repliki elektrycznej M14. W takim razie powinieneś szukać w sklepach asg,w działach "części do replik elektrycznych" ,a następnie np. "szkielety gearbox'a" . Tak oto po paru minutach SZUKANIA znalazłem http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_159&products_id=2549&name=G&P_-_Gearbox_M14_-_Wzmocniony_-_7mm http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_159&products_id=5111&name=G&P_-_Gearbox_V._7_-_Kompletny Nie tolerujemy lenistwa na tym forum. W sklepach ASG naprawdę jest wiele rzeczy,wystarczy tylko poświęcić trochę czasu na szukanie,a nie prosić o wyręczenie. Edited December 8, 2011 by OFF Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Kolega ma pewnie obawy o wytrzymałość M14 Cymy. Dodam, że to replika wytrzymała, chyba że ktoś niewprawny zrobi tuning. Czyli nie tuninguj bez głowy. Link to post Share on other sites
Śliwa Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 (edited) Innymi słowy tuninguj najlepiej w polecanych serwisach, albo u serwisantów forumowych. M14 Cymy to świetna baza pod najróżniejsze tuningi, nawet na parasnajperkę m21, choć jak wiadomo chinole to loteria. Części da się do niej dostać, jesli nie w polsce to w podobnych cenach za granicą. Jak widać na załączonych przez kolegów wyżej przykładach, można dostać i szkielety gearboxa, i kompletne gearboxy, dobrych firm, a i pewnie chinole się znajdą, choć nie widzę sensu wymieniania chińskiego GB na... chińskie :D Edited December 8, 2011 by Śliwa Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 M14 Cymy to świetna baza pod najróżniejsze tuningi, nawet na parasnajperkę m21 SRSLY? Bo ani to nie wygląda, ani bebechów nie ma dobrych. Więc żadnych "najróżniejszych tuningów" tu nie widzę. Chyba, że downgrade'y do 200/250/300 FPS to różne tuningi. :P Link to post Share on other sites
Hunter9909 Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 Dziękuję wam za pomoc, na pewno się przyda. Temat uważam za zamknięty. (ja tu tematami nie rządzę ale to tak nieoficjalnie:) Link to post Share on other sites
Recommended Posts