Davidos113 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Co lepsze RK-02 czy M4A1 RK-02: http://gunfire.pl/product-pol-1152190089-RK-02.html M4A1 http://gunfire.pl/product-pol-1152191758-DropZone-Replika-karabinku-AGM-031.html Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Zdecydowanie bierz Ak. Te m4 to jest badziew w porównaniu do Rk bojców. Bojec to piekno, stal idealne wykonanie wygląd osiągi też ładnie. Bierz Boyia RK najlepiej u krakmanów i polecam aks74u boyi wersja krótka, lepsza strzelałem macałem. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 RK - pierwszy przed Lesiem! Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Zdecydowanie RK. Jak mawia znany kabareciarz "będzie pan zadowolony" Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Jak wielokrotnie pisano na forum, M4 poniżej KWA nie jest warte uwagi. Za to RK od Boyca, czy wyższe modele Cymy jak najbardziej. Czekamy już tylko na Lesia i temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Wybaczcie chłopaki, ale przelew od Boyi się spóźnia, a Cyma przysłała mi paczuszkę kulek BEZSZWOWYCH! Bierz CM.028, niesamowity realizm wykonania! Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Lesio rozwaliłeś mnie :D. Co do tego wyboru to bierz bojca. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 (edited) Wybaczcie chłopaki, ale przelew od Boyi się spóźnia, a Cyma przysłała mi paczuszkę kulek BEZSZWOWYCH! Bierz CM.028, niesamowity realizm wykonania! :hahaha: Niesamowity realizm - czysta stal plastikowa , i lite drewna plastikowe :biggrin: Wiem że po "przyjściu przelewu od dBoyi corp. " powiesz - "bierz RK boyi" . :cool: Edited December 12, 2011 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Bierz RK boyi. Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Bierz RK boyi. Widać przelew trafił na niewłaściwe konto :hahaha: Nie bierz M-ek poniżej KWA. Teza wielokrotnie powtarzana w dziale. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Nie bierz M-ek poniżej KWA. Teza wielokrotnie powtarzana w dziale. Z iloma firmami emek miałeś do czynienia? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Z iloma firmami emek miałeś do czynienia? Ja miałem w rękach naprawdę sporoemek i KWA to aktualnie najlepszy wybór jeśli chodzi o stosunek jakość/cena. I wiem, że są ludzie którym emki Boya/PJ/JG chodziło dobrze i bezawaryjnie, ale nie zmienia to postaci rzeczy-tani chińczyk to loteria :(. U nas w ekipie kto ma chińską emkę ten klnie na czym świat stoi, bo ciągle coś się w nich psuje. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Macałem/strzelałem z dwóch emek KWA i jest OK. Właściciele mają te repliki stosunkowo krótko na razie. Nie neguję opinii, że KWA jest najlepsze biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny, po prostu nie zgadzam się z twierdzeniem, jakoby była to najtańsza warta uwagi emka. Miałem lepszy lub gorszy kontakt z wieloma emkami jeśli kogoś interesuje jakimi, to: II generacji JG, III generacji JG, rebrandowane GFC (JG IV lub V generacji), krótkimi emkami Boyi, AGM, II generacją A&K, III generacją A&K, II i III generacją SRC, APS, CA (2006-2008 + Sportline), G&P (roczniki 2007-2009), KA, ICS zwykły, a także Universal. Z tych częściej spotykanych nie miałem jedynie kontaktu z G&G. i uważam, że produkty III generacji A&K oraz IV/V generacji JG można śmiało polecić. Mało tego, mając do wyboru A&K i powiedzmy CA/G&P wybrałbym A&K. Ale to już jest moja całkowicie subiektywna opinia i rozumiem, że wiele osób się z nią nie zgodzi. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Pytanie za tysiąc punktów-ile emek A&K IV Gen miałeś w rękach? Pytam bez złośliwości, ile egzemplarzy miałeś i strzelały równie dobrze/porównywalnie do G&P (mówię oczywiście o stockach)? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Nie wiem o co Wam chodzi... Kupilem kilka miesiecy m4 G&G combat version (za 500zl!) i jestem zachwycony... Co prawda,to nie jest replika gotowa po wyjeciu z pudelka,trzeba przy niej pomajsterkowac,dokupic czesci,ale po tym zabiegu replika sie zamienia w lkm/sniperke/pistolet w 1 (prosze nie brac tego doslownie,ale replike jak najbardziej polecam) Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Ale to jest dalej G&G... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 W innym temacie pisałem już o "ekonomach" od G&G-to są naprawdę fajne karabinki. Feler-plasticzane body przy którym wystarczy chwila nieuwagi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Ale to jest dalej G&G... No i? To nagle G&G jest złe? A co jest lepsze? Cyma? A może SWD od A&K? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Pytanie za tysiąc punktów-ile emek A&K IV Gen miałeś w rękach? Pytam bez złośliwości, ile egzemplarzy miałeś i strzelały równie dobrze/porównywalnie do G&P (mówię oczywiście o stockach)? Sporo tych replik przewinęło mi się przez ręce. Nie jestem w stanie określić dokładnie ile, ale myślę, że ta liczba zamykałaby się w przedziale 10-15. Mowa oczywiście o III generacji A&K, bo czwartej póki co nie ma. Mam dwa egzemplarze III generacji A&K (SR25 i SPR) i w stocku żadna nie strzelała równie dobrze co G&P. Za to w obu tych replikach wystarczyła wymiana komory i gumki by strzelały lepiej od stockowych G&P. Jeśli chodzi o awaryjność - obie repliki są na chodzie od połowy 2008 roku. SR25 (tylko że tam jest gb w wersji long, a to sporo zmienia) ma 28 000 tysięcy kulek przebiegu na SP140 - po tym czasie z części eksploatacyjnych zmieniłem tłok na nowy (choć stary wciąż był sprawny) oraz 3 000 przebiegu na SP150. SPR używane jest rzadziej, ma obecnie ponad 20 000 kulek przebiegu na SP130. Oprócz tego mam w domu emkę na bazie II generacji JG (gearbox sprawny od stycznia 2008) i aktualnie składam drugą na tej samej bazie (również ze stycznia 2008). I zaznaczam - mówię tylko o replikach moich. Żeby nie było, że chwalę swoje - z chińskich emek najbardziej do gustu przypadły mi metalowe emki JG, których używa kilku (3) moich znajomych. One nawet bez zmiany gumki hopa strzelają dalej i celniej niż repliki G&P, z którymi miałem kontakt. Właśnie z tego powodu jak słyszę, że wszystko poniżej KWA rozpada się od patrzenia, to trochę śmiać mi się chce.. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 No i? To nagle G&G jest złe? A co jest lepsze? Cyma? A może SWD od A&K? Miałem na myśli to, że nawet jeśli kolega kupił za ~500 zł eMke, jest to g&g więc dobra firma... Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Doszedlem do wniosku,ze jak ktos chce tuningowac repliki to na "dobrej bazie" Mozna by to porownac z budowa domow,itp. - jak mamy mocne fundamenty/podpory to calosc sie utrzyma,a jak slabe to jak tam czegos "nawalimy" to sie zawali. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Ale "dobre" nie zawsze idzie w parze z "drogie". Tym bardziej, że przy ekstremalnych tuningach i tak wymieniasz 80% części. Ja np. nigdy nie wybrałbym M14 TM pod tuning na 6xx FPS. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Dokladnie,dlatego kupilem jakies eko cos tam,bo i tak conajmniej polowa czesci idzie na wymiane Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Tak wychodzi ogólna niechęć do czytania Forum. Jakbyś poczytał to byś wiedział do czego takie "ekoversion" się nadaje. A teraz na dostosowanie sprzęta do użytku wydasz 3/4 ceny repliki. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Nie rozumiem... Ja i tak nie lubie gotowych replik odrazu po wyjeciu z pudelka...Lubie tam poogladac kazda srubke itd... Wiec skoro i tak te 80% czesci idzie do wymiany,to po co kupowac drozsza repliki (omijajac zewnetrzne czesci wykonania). Z tego co czytalem to G&G ekoversion jest dobra baza do tuningu.Nie mozna tego powiedziec o CA eko,bo to sie nadaje tylko do kosza... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts