wiciok Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Szczerze? Ja bym sobie darował m58, bo magazynków w Polsce nie uświadczysz - a w zestawie jest tylko jeden* Aby rozwalić gwint przy rurce, wystarczy przewrócić się na replikę. *chyba, że dałoby się użyć tricku z podczepieniem maga aeg, w identyczny sposób jak to niektórzy robią z shellami. Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 http://gunfire.pl/product-pol-1152191186-M58-B-Replika-shotguna-Mossberg-590-w-wersji-krotkiej-.html Polecam tego M58, mój żyje ponad 3 lata i przemielił jakieś 6 000 - 7 000 kulek. Jedynie połamał się gwint, na którym trzyma się ta rurka, co po niej chodzi czółenko przeładowania. Do sklejenia. Według mnie strzela lepiej od shotguna AGM i ładniej wygląda. Co do awaryjności, mój shot problemów wewnętrznych nie miał, za to pompki AGM kolegów owszem. Ale może trafiłem na dobry egzemplarz. Link to post Share on other sites
Nizax97 Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 (edited) patch - to jakie kulki polecasz?Bo ja nic nie wiem w tym temacie ;).Słyszałem tylko że są jakieś zszywane. Helikon - właśnie tego mam zamiar kupić ;) wiciok - a on nie ma czasem magazynka wsypowego? Edited December 15, 2011 by Nizax97 Link to post Share on other sites
Christophy Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Nizax, to jakie kulki wpakujesz do shotguna nie ma raczej znaczenia - nie ma tam lufy precyzyjnej. jednak nie wsadzaj tam kulek z bazaru. Kup jakiekolwiek kulki ze sklepu, nawet te najtańsze. Link to post Share on other sites
Nizax97 Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 (edited) Czyli lepiej nie wsadzać tych żółtych z np. kiosku? Bo jak sie zamawia kulki no to też koszt wysyłki no nie? ;/ OFFTOPIC: Czemu mam 0 postów, skoro tutaj już z 10 napisałem? O_o Bo Zieloni i Offtematy nie zliczają postów. A te z kiosku kulki to się tylko na granaty nadają , a i to nie bardzo. A. Edited December 15, 2011 by arend Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 No to zamów razem z karabinem? Link to post Share on other sites
Christophy Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 @Nizax Tak, lepiej nie wsadzaj. Nawet do shotguna. NIGDY nie strzelaj nimi z jakiejkolwiek repliki. Kup kulki Gunfire, bo są tanie. Link to post Share on other sites
Nizax97 Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 (edited) No to zamów razem z karabinem? Ale potem będe musiał dokupić troche. A i co to są kulki biodegradowalne?I czy mają jakieś znaczenie szwy czy nie? Christophy - no widze właśnie że tanie ;) Edited December 15, 2011 by Nizax97 Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 G&G w tym shotgunie latają jakieś 5-6 metrów dalej niż Gunfire. Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 G&G w tym shotgunie latają jakieś 5-6 metrów dalej niż Gunfire. Pozwolę sobie nie zgodzić się z tą opinią. Wydaje mi się że na Blasterach da się zauważyć znaczny wzrost prędkości obrotowej. @Nizax - w tym dziale nie nabija licznika postów Link to post Share on other sites
MrOsamaful Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 A potrafisz tak na oko zasięg i celność tej strzelby ocenić?Prosze, bo w rzeczywistości shotguny są na krótkie dystanse bo rozprysk duży.Jest też tak z asg? Strzelby mają często większy zasięg od broni bocznej, ale to zależy też od użytego naboju. Są takie, żeby strzelały blisko ale chmurą śrutu a są takie, żeby strzelały i na 80-100m. To, że strzelby są na krótkie dystanse to głównie mit z call of duty... Co do repliki to będziesz bardziej zadowolony ze strzelby niż z tego sprężynowego g36. Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Tylko uważaj na tego Mossberga. Mój kiedyś spadł mi z pleców i od razu się złamał. Jest wykonany z jakiegoś shit-nie-wiadomo-czego. Poza tym strzela super. Link to post Share on other sites
Nizax97 Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 Dzięki za info ;). A w końcu jakie kulki kupić?Bo widze zdania podzielone ;) Link to post Share on other sites
arend Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Bezszwowe. Resztę sobie doczytasz w temacie o replice. Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Ja jeszcze tylko chciałbym dodać, że wbrew temu co napisali Lon3star i Śliwa, używanie w shotgunach tego typu kulek 0,2g, a nawet 0,23g wg mnie mija się z celem. Mój egzemplarz kulki 0,25g podrywa do góry nawet na minimalnie ustawionym systemie hop-up. Egzemplarze znajomych - podobnie. Tak jak Arend - polecam temacik o tej replice. Wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Link to post Share on other sites
Recommended Posts