Quchy Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 (edited) Siemka, jak w temacie. Czy opłaca się kupić BI-3381M ( http://gunfire.pl/product-pol-1152189703-BI-3381M.html )? Obecnie mam CM.028 lecz myślałem właśnie o tej eMce. Jeśli będzie ktoś mógł mi coś o niej powiedzieć to byłbym bardzo wdzięczny ;) Proszę również o propozycję replik mniej więcej do 600 zł ale raczej nic z rodziny AK, są dla mnie nieporęczne i niewygodne w użyciu. Pozdrawiam :) Edited January 9, 2012 by Wolf800 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Ta replika ma osiągi porównywalne z CM.028, ale bebeszki trochę bardziej zawodne. Za to wygląda o wiele lepiej. Jeśli chodzi Ci o wrażenia estetyczne, to będziesz w porównaniu z CM.028 zadowolony. Choć w tej cenie są lepsze repliki. Jakie? Dowiesz się, jak użyjesz szukajki. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Czyli, że jest droższy a wnętrzności praktycznie takie same? Jeżeli dobrze zrozumiałem to by to była strata pieniędzy :P Na pewno się za czymś rozejrzę lecz podłożone pod nos najlepsze z replik w tej cenie również chętnie zobaczę :) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 lecz podłożone pod nos najlepsze z replik w tej cenie również chętnie zobaczę :) Chyba sobie żarty robisz... Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Czyli, że jest droższy a wnętrzności praktycznie takie same? Jeżeli dobrze zrozumiałem to by to była strata pieniędzy To jest airsoft, tutaj ludzie potrafią zapłacić grube setki złotych za napis na komorze zamkowej, czy właściwej wielkości otworek w przezierniku. Ale jeśli zależy Ci na osiągach, to rozumując w ten sposób będzie to strata kasy. Nie zrozum tego źle, to że większość replik w budżetowych cenach ma osiągi porównywalne z CM028 nie świadczy źle o nich, tylko dobrze o osiągach Cymy. :) Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 (edited) To jest airsof... Wiem wiem, tylko chodzi mi o to, że jeżeli w tej chwili mam CM.028 to wymiana na replikę 2 razy droższą nie będzie miało sensu. @Didizip dzięki za pomoc i dobre chęci ;) Mogłeś sobie darować marnowanie tej 1 minuty swojego cennego czasu na pisanie tego :) Edited January 9, 2012 by Wolf800 Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 (edited) Jest jakaś dobra replika eMki, która będzie właśnie w tym przedziale cenowym? Edited January 9, 2012 by Wolf800 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Jeśli jest, to na pewno jest opisana na forum. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Tak i będę szukał 10 godzin wśród 341 wyników na jedno hasło. Dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Jeśli jest, to na pewno jest opisana na forum. Jedyne repliki eMek w tym przedziale cenowym robi niestety tylko Boyi. Kałachy tej firmy rzeczywiście są polecane ale eMki chociaż, że gorsze to tak jak z chinolami, raz jest ten lepszy a raz ten gorszy. Tera pozostaje tylko decyzja między CM.003 czy BI-3381M. Oczywiście wiadomo co lepsze ale gieka miałem już kiedyś i wizualnie nie za bardzo mi się podoba. Przy okazji, może ktoś chciałby kupić nowiusieńkiego cm.028A z 2 dodatkowymi magazynkami oraz dodatkami? Quote Link to post Share on other sites
Jackobik Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Albo mi się wydaje, albo autor tego tematu rozmawia sam ze sobą... :P Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 CM.003 ładniejsze z zewnątrz i lepsze wewnątrz. Ale jest to G36. A z własnego doświadczenia wiem, że repliki nie będzie się przyjemnie użytkowało, jeśli nie będzie nam z zewnątrz odpowiadała. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 No właśnie, za serią G36 nie przepadam, nie ma dla mnie sensu kupowanie repliki, która się po prostu nie podoba. Ogólnie to trudno stwierdzić czy ta eMka jest dobra, na jednej stronie piszą, że tak a na drugiej, że syf a nie będę wydawał 1500 zł tylko po to aby mieć repliczkę z rodziny eMek. Trudno cokolwiek wybrać :( Quote Link to post Share on other sites
Kisciu Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Jest jeszcze Mka AGM za 550zł i z tego co mi się o uszy obiło jest nieco lepiej wykonana od Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Jest jeszcze Mka AGM za 550zł i z tego co mi się o uszy obiło jest nieco lepiej wykonana od Boyi. Wątpliwa sprawa. A skoro "się obiło", to nie doradzaj. od Boyi lepsze są nowe serie JG i A&K. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 10, 2012 Author Report Share Posted January 10, 2012 Wątpliwa sprawa. A skoro "się obiło", to nie doradzaj. od Boyi lepsze są nowe serie JG i A&K. Ale niestety są już dla mnie za drogie :( Co najwyżej za jakiś rok jak dozbieram to odpowiednio ją z tuninguje. Na razie starczy :) Mam tylko pytanie, czy silikonowy guarder ( http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/gumki-hop-up/gumka-hop-up-silikonowa-guarder.html ) będzie pasował do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 (edited) Będzie. Edited January 10, 2012 by karolus20 Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 10, 2012 Author Report Share Posted January 10, 2012 Będzie. Ok dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 10, 2012 Author Report Share Posted January 10, 2012 A czy ta replika wytrzyma baterię 9,6V? Chciałem dokupić do niej tego FF ( http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-9-6v/akumulator-ni-mh-9-6v-1500mah-typ-mini-firefox.html ) i czy starczy do niego zwykła wolnoładowarka z zestawu?. Wiem, że firefox to nie najlepszy wybór ale na razie wystarczy. Najwyżej w późniejszym czasie kupię coś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 10, 2012 Author Report Share Posted January 10, 2012 (edited) I jeszcze dołączając się do góry, jaką lufę precyzyjną do tej repliki kupić (najlepiej coś z tych, od razu przy zamówieniu by ją wymienili - http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/lufy-precyzyjne.html )? Edited January 10, 2012 by Wolf800 Quote Link to post Share on other sites
Kisciu Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Może być taka: http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/lufy-precyzyjne/lufa-precyzyjna-6-02mm-o-dlugosci-363-mm-do-m4-guarder.html Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Ta M4, którą podałeś nie jest moim zdaniem wygodna - szyny ris z przodu są masywne i przeciążają do przodu replikę (chyba że jesteś mięśniakiem). Znajomy miał tę replikę Boyi i strzelała bardzo przeciętnie, Cyma 040 biła ją na głowę. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Tak.Replika będzie działać na tej batce.Jak chcesz preckę koniecznie z taiwana to weź guarderka Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 11, 2012 Author Report Share Posted January 11, 2012 (edited) Ta M4, którą podałeś nie jest moim zdaniem wygodna - szyny ris z przodu są masywne i przeciążają do przodu replikę (chyba że jesteś mięśniakiem). Znajomy miał tę replikę Boyi i strzelała bardzo przeciętnie, Cyma 040 biła ją na głowę. Dla mnie CM.028A ściągało do przodu to jak mi teraz mówisz, że to również przy wadze 3 kg... Szczerze mówiąc sam już nie wiem. W tej chwili Boyi ponoć poprawił swoje eMki i nie są w cale takie złe. Oczywiście w osiągach to w tej cenie na pewno znajdę coś lepszego. A tak gdybym wybrał CM.003 to batka i gumka hop-up weszły by te same? Edited January 11, 2012 by Wolf800 Quote Link to post Share on other sites
Kisciu Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Gumka jak gumka, wejdzie tu i tu. Co do baterii to nie wiem jaką masz na myśli. Ja do swojej bez problemu wkładam firefoxa 9,6v 1500mah mini V - czyli podzielona na 2 części. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts