Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Lufa precyzyjna MODiFY

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

W końcu udało mi się coś postrzelać:) testów typu strzelanie do tarczy nie robiłem. Strzelałem na "oko".

lufa 285mm

komora KA

gumka systema

gb na 400fps

bardzo dobra powtarzalność strzałów, na te 30-35m spokojnie heda można sprzedać:P leci idealnie w "kropkę" na koli, 45-50 m w sylwetkę

martwi mnie jedynie ta gumka o której pisałem wcześniej, ale przy najbliższej okazji zamówię nową i zobaczymy. Generalnie za tą cenę (130zł w moim przypadku) nie można narzekać. Patrząc na ceny pseudo prec luf src i innych wynalazków to modify jest pół darmo:)

Ciężko mi porównać do promyka czy km heada bo mam je w mocniejszych replikach, ale plasowałbym ją zaraz za tymi lufami. Nie wypowiem się na temat wytrzymałości bo na to stanowczo za wcześnie.

podsumowując jestem zadowolony, bajer typu uszczelka usztywniająca lufę wewnętrzną w zewnętrznej sprawdza się, lufa siedzi ciasno i na pewno wpływa to na polepszenie skupienia.

Na wgc większość out of stock, więc opinii trzeba by poszukać na zagranicznych forach.

To tyle na teraz, jak mi się zachce i znajdę czas to zrobię konkretniejsze testy.

kosteQ Mocne słowa prawicie a propos km-heada :D

Ciekawe tylko jak z kompatybilnością w innych komorach , czy uda się wykorzystać potencjał nowego rozwiązania modify , czy Fernado wróci do Elżbiety?

Odpowiedzi na te i inne pytania w kolejnych częściach "Zagadek lufy modify" :DD

A teraz na poważnie może to w końcu tania (prawdziwa) precka . Chyba nawet zdecyduję się na założenia do swojego swd (pozbędę się dziadowego madbulla).

• 5 years later...
  • 3 weeks later...

To ja się wypowiem:

mam lufę 363mm modify, wpakowane do m4 specny (po tuningu - dysza, tłok, cylinder, głowice)

najpierw testowałem na gumce z zestawu, ściąłem tylko wypustkę i żebro wzdłużne (pod flat hopa). Przyzwoicie lata, 40m headshot wchodzi , ale temperatura poniżej zera sprawia, że po dwóch godzinach nie dało się strzelać, kulki się blokowały na gumce.

Zamontowałem zieloną G&G (też obrobioną pod flata), Na wszelki wypadek zrobiłem skromny teflon fix na rowkach poprzecznych. Postrzelałem do celu na 40 m, też leci w punkt. W weekend sprawdzę na strzelance.

Generalnie - kosmosu nie ma, ale za taką cenę jakość jest bardzo dobra. Bajery typu dodatkowe rowki faktycznie chyba lekko doszczelniają i ułatwiają montaż/demontaż. Ale z gumką G&G działa też poprawnie. Mogę potem zrobić test i zdjąć teflon, przezornie założyłem.

• 2 weeks later...

Mały update:

Porobiłem więcej testów. Sprężyna m90 i m100,

-G&G zielona, flat hop prometheus, lufa modify 363mm, kulki 0,25

Do 30-40 metrów skupienie jest perfekcyjne, powyżej już gorzej. Do 50 metrów na korpus siada 1 , 2 kulki z serii po 3. Powyżej 50 metrów już kupa.

Wg. mnie lufa jest idealna do CQB. Tylko czy jest sens płacić za dodatkowe bajery typu rowki itp skoro to działa tylko z gumką z zestawu? Ja nie miałem cierpliwości do tej gumki (kulki się blokowały)... Może w temp powyżej 0 stopni lepiej działa, ale nie chce mi się z tym już babrać.

• 7 years later...