Wojtasasg Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Panowie teoria , to teoria. Może ktoś strzelał z niej i zda jakiś raport, myślę że to ważniejsze niż kłótnie o to kto ma lepsze przyrządy pomiarowe :/ Pozdrawiam serdecznie Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Jak nie odróżniasz dyskusji czy wymiany zdań od kłótni to już nie nasza wina ;) Jak byś przeczytał temat to byś wiedział że jedna z osób wypowiadających się w temacie już kupiła lufę, gumka mu nie pasowała a testy zrobi niebawem... Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 No już plusowe temperatury w kraju nastają, w temacie mamy jednego posiadacza lufy, kolego Kosteq, prosimy o wykonanie testu ( byle rzetelnego ) :) Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 I czy lufa wejdzie do replik z gumką od VSR ? Mówie m. in o gaziakach. Pierwszy rowek jest dość blisko więc sie zastanawiam. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Wiem wiem miałem robić, na weekend będzie opinia:) Ale i tak nie wykorzystam całego potencjału przez tą trefną gumkę. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 W końcu udało mi się coś postrzelać:) testów typu strzelanie do tarczy nie robiłem. Strzelałem na "oko". lufa 285mm komora KA gumka systema gb na 400fps bardzo dobra powtarzalność strzałów, na te 30-35m spokojnie heda można sprzedać:P leci idealnie w "kropkę" na koli, 45-50 m w sylwetkę martwi mnie jedynie ta gumka o której pisałem wcześniej, ale przy najbliższej okazji zamówię nową i zobaczymy. Generalnie za tą cenę (130zł w moim przypadku) nie można narzekać. Patrząc na ceny pseudo prec luf src i innych wynalazków to modify jest pół darmo:) Ciężko mi porównać do promyka czy km heada bo mam je w mocniejszych replikach, ale plasowałbym ją zaraz za tymi lufami. Nie wypowiem się na temat wytrzymałości bo na to stanowczo za wcześnie. podsumowując jestem zadowolony, bajer typu uszczelka usztywniająca lufę wewnętrzną w zewnętrznej sprawdza się, lufa siedzi ciasno i na pewno wpływa to na polepszenie skupienia. Na wgc większość out of stock, więc opinii trzeba by poszukać na zagranicznych forach. To tyle na teraz, jak mi się zachce i znajdę czas to zrobię konkretniejsze testy. Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 kosteQ Mocne słowa prawicie a propos km-heada :D Ciekawe tylko jak z kompatybilnością w innych komorach , czy uda się wykorzystać potencjał nowego rozwiązania modify , czy Fernado wróci do Elżbiety? Odpowiedzi na te i inne pytania w kolejnych częściach "Zagadek lufy modify" :DD A teraz na poważnie może to w końcu tania (prawdziwa) precka . Chyba nawet zdecyduję się na założenia do swojego swd (pozbędę się dziadowego madbulla). Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Możesz sprawdzić jak daleko jest ten 1 rowek za gumką? Albo czy pasuje na lufe gumka od VSR ? Quote Link to post Share on other sites
Dominn Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Odkopię. Coś nowego o tych lufach, po w sumie 6 latach testów? :icon_mrgreen: Dziwny ten aluminiowy gwizdek.. Zwykła gumka Hop Up działa sprawnie z tą lufę, czy trzeba mieć jakąś z wypustkami wewnątrz (które uzupełnią rowki na gwizdku)? Quote Link to post Share on other sites
crosscut Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 To ja się wypowiem: mam lufę 363mm modify, wpakowane do m4 specny (po tuningu - dysza, tłok, cylinder, głowice) najpierw testowałem na gumce z zestawu, ściąłem tylko wypustkę i żebro wzdłużne (pod flat hopa). Przyzwoicie lata, 40m headshot wchodzi , ale temperatura poniżej zera sprawia, że po dwóch godzinach nie dało się strzelać, kulki się blokowały na gumce. Zamontowałem zieloną G&G (też obrobioną pod flata), Na wszelki wypadek zrobiłem skromny teflon fix na rowkach poprzecznych. Postrzelałem do celu na 40 m, też leci w punkt. W weekend sprawdzę na strzelance. Generalnie - kosmosu nie ma, ale za taką cenę jakość jest bardzo dobra. Bajery typu dodatkowe rowki faktycznie chyba lekko doszczelniają i ułatwiają montaż/demontaż. Ale z gumką G&G działa też poprawnie. Mogę potem zrobić test i zdjąć teflon, przezornie założyłem. Quote Link to post Share on other sites
crosscut Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Mały update: Porobiłem więcej testów. Sprężyna m90 i m100, -G&G zielona, flat hop prometheus, lufa modify 363mm, kulki 0,25 Do 30-40 metrów skupienie jest perfekcyjne, powyżej już gorzej. Do 50 metrów na korpus siada 1 , 2 kulki z serii po 3. Powyżej 50 metrów już kupa. Wg. mnie lufa jest idealna do CQB. Tylko czy jest sens płacić za dodatkowe bajery typu rowki itp skoro to działa tylko z gumką z zestawu? Ja nie miałem cierpliwości do tej gumki (kulki się blokowały)... Może w temp powyżej 0 stopni lepiej działa, ale nie chce mi się z tym już babrać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts