czoper20 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 (edited) Witam. Zaczynam swoją przygodę z ASG i uzbrajam swoje M4 w różne potrzebne dodatki. Jednak po zakupie Bipod typu FAB Defense T-POD BLACK (rączka taktyczna) zauważyłem że chwyt przedni w mojej M'ce nieznośnie się rusza (buja) na boki. Proszę niech ktoś mi powie jak go usztywnić lub czym.... Druga sprawa proszę o opinie na temat mojego karabinu i propozycje na temat tego co bym mógł tam w niego jeszcze wrzucić lecz bez przesady żeby nie wyglądał jak transformers;) z góry dzięki. http://imageshack.us/photo/my-images/12/img1913zn.jpg/ Edited January 18, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Pomaluj na różowo i walnij kucyka pony na gnieździe magazynka. Quote Link to post Share on other sites
syriusz192 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Nie za daleko tą rączkę masz? Mi tam wygodniej z takim wynalazkiem http://gunfire.pl/product-pol-1152196452-Gniazdo-magazynka-magwell-Czarny.html , ale co kto lubi. Z resztą jeśli zaczynasz przygodę z ASG to na twoim miejscu nie inwestował bym tyle w samą replikę, a zajął się niezbędnym (lub też zbędnym, ale fajnym xD) oporządzeniem. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Wymień plastikowe okładki na chwyt z risem: http://static1.asg.pl/var/images/community_gallery/8360/main.jpeg Przestanie się kolebać. Co do dodatków, to najlepszym będzie chainsawbayonet: http://cache.gizmodo.com/assets/images/4/2011/11/8771b843ee3f0149ec9927e133022041.jpg Quote Link to post Share on other sites
czoper20 Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 Tak zainwestował bym w konwersję RIS ale bateria tam sie nie miesci a kabli na wierzch nie chce wywalac. Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 (edited) To ten bipod wygląda na taki wielki, czy to emka taka mała? Przykręć toster, na respie będzie przekąska. Tylko batka będzie szybko padać. A na poważnie, co do repliki przyłączysz, to Twoja sprawa, byle było Ci przydatne. Jeżeli chodzi o opinie na temat, to nie podoba mi się tłumik. Też wielki jakiś. Jeżeli chodzi o chwyt, to poszukaj najpierw przyczyny tego luzu. Może coś pękło, bądź się odłamało. Edited January 18, 2012 by Lookit Quote Link to post Share on other sites
czoper20 Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 BOYI - M4A1 [bI-3681M] Producent: BOYI Napęd: elektryczny Gearbox: v2 [matalowy] Wykonanie: metal / ABS Materiał korpusu: metal Prędkość wylotowa [fps]: 390-410 Rodzaj magazynka: Hi-Cap Pojemność magazynka [szt.]: 300 Długość [mm]: 770/850 Długość lufy wewnętrznej [mm]: 363 Waga [g]: 3100 ..................................................................................................................................... Dodatkowe informacje: Tryb ognia: pojedyńczy / ciągły Hop-up: tak Blokada spustu: tak BlowBack: nie Bateria [V]: 8,4 Pojemność baterii [mAh]: 1200 Gwarancja [m]: 12 Dodatki: Replika kolimatora Aimpoint z wysokim skośnym montażem 1x32 Bipod typu FAB Defense T-POD BLACK Tłumik dzwięku 3,5x20cm bipod wielki bo po rozłożeniu wygląda tak http://imageshack.us/photo/my-images/207/img1914pb.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Widziałem oba zdjęcia za pierwszym razem i wciąż wydaje mi się jakiś strasznie masywny. Nie jest on jakoś specjalnie ciężki? Quote Link to post Share on other sites
czoper20 Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 Prawda wygląda masywnie i też taki jest ale w normalnym stopniu (czyli bez przesady) a co do wagi to nie ma szoku waży 315g Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Ten chwyt jest naprawdę duży, miałem to w rękach i trzymało mi się bardzo niewygodnie, nawet na RISach. Ale za to można z tego zrobić dwójnóg ^^ Quote Link to post Share on other sites
czoper20 Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 Ten chwyt jest naprawdę duży, miałem to w rękach i trzymało mi się bardzo niewygodnie, nawet na RISach. Ale za to można z tego zrobić dwójnóg ^^ No takie miało być jego główne zadanie;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Czoper. Nie dokupuj do tej "eMki" dodatków. Zacznij gromadzić kasę na jakąć lepszą replikę, bo akurat eMkowe Boyie to niezbyt żywotne repliki. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Arend ma rację Emki od BOYI- a to największa kupa jaką mogłeś sobie sprawić. Od BOYI-ca to można kałaszka kołować ale nie emke dajcie spokój. PS: A tak swoją droga czemu wszyscy na początek kupują emki?? To zaczyna śmiesznie wyglądać jak 80% graczy biega z emkami. Zlitujcie się troszkę oryginalności. Quote Link to post Share on other sites
czoper20 Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 Czyli jakie repliki i jakich firm wy jako znawcy uważacie za dobre i 'oryginalne'?? Podajcie kilka przykładów jeśli to nie problem. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 (edited) Mój odnośnik Edited January 18, 2012 by Didizip Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 KWA i G&P Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Oryginalne są np. Sigi, fn2000 oraz Augi (rzadko je widywałem) Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Generalnie to trzy zasady: 1. Niema ładnych emek. 2. Niema tanich emek. 3. Niema oryginalnych emek. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 (edited) Generalnie to trzy zasady: 1. Niema ładnych emek. 2. Niema tanich emek. 3. Niema oryginalnych emek. Generalnie to piszemy "nie ma". W dodatku 1. Są,każdemu podoba się co innego. Skoro M4 i M16 są brzydkie według Ciebie ,to dlaczego są takie popularne? 2. Pojęcie względne. Dla kogoś tanie M4 będzie za 1200zł ,dla innego za 700 (P&J np. ,albo JG - to nie są już takie tańsze emki? :zastanawia: ) 3. Są takie,które posiadają licencjonowane oznaczenia. czoper20 : Jeśli podoba się Tobie M4 to zbieraj lepiej kasę na coś lepszego,ale np. lufę precyzyjną i gumkę HU możesz już wymienić,to wsadzisz sobie je później ze starej repliki do nowej (jeśli kupisz). Pomyśl nad kolbą SF ,wtedy mógłbyś dać baterię do kolby,a front grip zmienić na ten z szynami RIS. Edited January 18, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 De gustibus non est disputandum! Tak naprawdę każdy znajdzie jakąś replikę dla siebie. Quote Link to post Share on other sites
czoper20 Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 Drops i OFF mają rację. A wie ktoś może czy przeprowadzka kabli na tył M4 jest do ogarnięcia samemu w warunkach domowych czy też trzeba się zgłosić do specjalisty? Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Jeżeli się nie boisz to dasz rady Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Samo kupowanie bipodu do m4, w moim uznaniu, jest bezsensowne. Zainwestuj lepiej w żywotność i osiągi repliki. Za cenę kolimatora i tłumika mógłby kupić preckę i gumkę systemy, co jest o niebo lepszym rozwiązaniem na początek. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Spawacz konstrukcji drewnianych wyciągnie ci kable na kolbę bez problemu. A tak serio to co za problem?? Bo sądzę, że to nie tak trudno wywiercić dziurkę(o ile konieczna) i przeciągnąć przez ją kable. PS: It use brain. ;] Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 (edited) Każdy wie, że jest tylko jedno, prawdziwie "utaktycznione" M4. Link Kupowanie jakichkolwiek dodatków na start jest bez sensu. Po 2 miesiącach znudzi ci się "emka" bo jesteś nowy i będziesz chciał coś innego. Z dodatków do m4, jeśli koniecznie chcesz coś kupić to: -chwyt "taktyczny"-można z powodzeniem użyć na innej replice. -kolimator-jednak jak miałbym kupować kopię, to bym sobie darował. Co do zmian chwytu przedniego itp., to możesz to robić jak masz za dużo kasy, lub jesteś pewien, że to twoja "jedyna" :wink:........ replika. Tak jak mówili przedmówcy, lepiej zainwestować w środek niż w wygląd zewnętrzny. Edited January 19, 2012 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts