Widmo34 Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Link to post Share on other sites
lon3star Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Macie coś jeszcze na temat tej repliki? Może jakieś strzelanie z niej? Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 W oficjalnym katalogu VFC 417ka widnieje jako gbbr i aeg, więc dla każdego coś dobrego. Link to post Share on other sites
_OskaR Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 (edited) Coś mnie ominęło czy zrobiło się cicho na temat tej repliki? W PL nic nie widać, choć teoretycznie już czas na jakiś release. Za granicą widziałem tylko http://www.kotte-zeller.de/417-Serie.htm?websale7=kotte-zeller-shop&ci=013526 Tu jakieś preordery - http://www.landwarriorairsoft.com/acatalog/VFC.html#aUM_2dVFC_2d417 Edited June 26, 2012 by _OskaR Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Że elektryk to raczej dobre wieści... :D Link to post Share on other sites
Smutas Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Że elektryk to raczej dobre wieści... :D Dokładnie! Już nie mogę się doczekać... :rolleyes: Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 (edited) Dobre czy nie, minusem jest fakt że nie będzie miał longa, a włożenie tam longa zaowocuje tym że dedykowane magi nie będą pasować... Chyba że komora będzie tam gdzie ma być a dysza będzie jakaś kosmicznie długa. Edited June 28, 2012 by KicpA Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Może będą wzorować się na GR25? Link to post Share on other sites
WujekHugo Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 AEG: Gearbox: Custom Type Version 2.2 Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 (edited) Na stronce jest kilka zdjęć szkieletu oraz GB i komory. http://www.airsoft2day.com/news/784-umarex-vfc-hk417-aeg.html Edited July 1, 2012 by Tomaszek123 Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 No to po ptokach xD Nie dość że nie long to jeszcze Custom węższy od normalnego GB i nie wejdzie klasyczny long... Powodzenia przy upie ;) Link to post Share on other sites
WujekHugo Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 No to po tuningu patrząc na zdjęcia, ciekaw jestem jak się nowy typ gb spisze... Szkoda, rozważałem zakup- z zewnątrz cudo. Link to post Share on other sites
AnR Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Dlaczego po tunningu. Śmieszni jesteście. A skąd wiecie jaki ten szkielet będzie? Oglądaliście? Macaliście? Rozbieraliście? Nein! Więc siedzieć cicho, aż do PL przyjdzie. Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 No po tuninngu, nawet jak będzie pancerny, w co wątpię ;) to podstawowym błędem jest nie zastosowanie części ze standardu Long, V2 fix nie wejdzie na 90% bo ścianka szkieletu jest dużo dalej od ścianki body. Będzie ciekawa rzeźba xD Pytanie jak z dostępnością szkieletów zamiennych i innych dupereli, im bardziej niestandardowe części tym gorzej. Link to post Share on other sites
AnR Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 A ja wierzę w VFC. Po co wypuszczać replikę gnata wyborowego bez możliwości tunningu. VFC to nie G&G. ;D Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Wiesz, VFC ma mało do gadania, Umarex podyktuje dostępność w pewnym stopniu, i tu może być pies pogrzebany... ;) Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 AnR, ja wierzyłem w VFC, póki nie stałem się posiadaczem ich SCARa ;) Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Napisałem do VFC w sprawie GB. Twierdzą, że bez problemów można tuningować na 450/500. Czy to prawda, zobaczymy jak ktoś tego dokona. W gb standardowe części to: zębatki, łożyska, cylinder, prowadnica sprężyny, dysza, tłok, głowica tłoka, głowica cylindra, zatrzask ( stop latch). Mogłem przekręcić polskie nazwy, za co przepraszam. W oryginale lista wygląda tak: gear set, bearing, piston, piston head, cylinder, cylinder head, nozzle, spring, spring guide, stop latch. Link to post Share on other sites
AnR Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 SCAR też teoretycznie miał tyle wytrzymać. Szkielety lecą przy M120. Zobaczymy. Prócz budy GB wszystko jest standardowe, bez tragedii. Ciekawe czy Mblokery pasowałby... Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Ja jestem dobrej myśli. Nie muszę mieć M120 i więcej aby się dobrze bawić. Miałem 3 repliki VFC i żadna nie była idealna. Ba, nie ma repliki idealnej. Są tylko mniej lub bardziej irytujące. Sebastian z VFC powiedział, że przy tuningu zalecałby zmianę łożysk na kulkowe. Link to post Share on other sites
AnR Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 A kim jest Sebastian z VFC? :> No, kulki będą dobrym pomysłem. I tak robimy to maks pod M130. Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Miałem kontakt z 3ma replikami VFC i wszystkie były raczej z kategorii bardziej irytujących :F Link to post Share on other sites
AnR Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Robiłem ich AK, Emki i SCARy. AK wypadają najlepiej. Jednego im nie można odmówić. Pięknych replik, bo wykonanie jest niespotykane. Bebechy za to są... Chociażby ich patent z podkładkowaniem. Są zbyt leniwy, aby podkładkować w fabryce, więc mają specjalne trzpienie na które nakłada się sprężynka, która dociska zębatkę. Takie coś funkcjonuję na środkowej i tłokowej. Problem polega na tym, że sprężynka ma zbyt małe napięcie i zębatki latają po GB jak Żyd po pustym sklepie. W emce brakowało tylnego stabilizatora przez co szkielet siedział krzywo. Jedynie AK były takie takie powinny być. Ale jak ktoś już napisał, nie ma repliki idealnej. Trzeba dać firmie szansę, bo każdy się rozwija, idzie do przodu. Inaczej nie będą zarabiać kasy. Patrz na CA albo G&P. Ich produkty ewoluują. Link to post Share on other sites
fifibezon Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Łapcie: http://www.youtube.com/watch?v=lti0gt6mwyc&feature=g-all-u Link to post Share on other sites
koho Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Ja trochę odgrzeję temat. Ostatnio zerknąłem na ehobbyasia i ze zdziwieniem zauważyłem, że 417 dodany właśnie do ich oferty, opisany jest jako strzelający rzekomo z prędkością 450 FPS - żeby nie było, że jestem gołosłowny: http://shop.ehobbyasia.com/catalog/product/view/id/25729/s/umarex-vfc-h-k-hk417-full-metal-aeg-airsoft-rifle/ Czyżby jakaś literówka ? Bo VFC prosto z pudła, grzejące ponad 400 fps to jakieś dziwo niesłychane. Któryś z rodzimych sklepów ma go w ofercie i tam z kolei widnieje w opisie pomiar, bodaj, 360 fps - co jest wg mnie bardziej prawdopodobne. Ktoś ma jakąś dodatkową wiedzę na ten temat ? Link to post Share on other sites
Recommended Posts